Cruisereiziger
Eten en drinken

Holland America Line gaat in zee met barvrouw Ivy Mix

Holland America Line gaat samenwerken met de bekroonde barvrouw Ivy Mix om nieuwe cocktails te creëren in Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse stijl.  Mix staat bekend om haar pan-Latijns geïnspireerde cocktails. Ze gebruikt steden in deze regio’s als inspiratie om unieke smaakcombinaties te maken voor cocktails die dit jaar verkrijgbaar zijn in de Ocean Bar op schepen die cruisen in Mexico en Latijns-Amerika.

De vijf nieuwe cocktails staan in het teken van de mensen, regio’s en ingrediënten die Mix tijdens haar carrière hebben geïnspireerd. Passagiers kunnen een combinatie verwachten van tropische, fruitige en hartige elementen in elk drankje, waardoor een pan-Latijnse ervaring wordt gecreëerd.

 

“Ivy’s meesterschap in het maken van onderscheidende cocktails is echt buitengewoon, en haar onschatbare expertise in mixologie zal ongetwijfeld ons drankprogramma aan boord op een hoger plan brengen,” zegt Drew Foulk, Holland America Line’s senior manager Beverage Operation & Dining Innovation. “Onze gasten willen elk aspect ervaren van de bestemmingen die we bezoeken, en cocktails dienen als een geweldig doorgeefluik, dat het verhaal van een cultuur vertelt door middel van de reis van smaakverkenning. Haar geïnspireerde cocktails zijn een perfecte aanvulling op ons menu.”

Nieuwe Ivy Mix Cocktails op Mexico en Latijns-Amerika cruises:

– Costa Pacifica: Eucalyptus-geïnfuseerde reposado tequila, crème van banaan, citroen en honing.

– Lima: Pisco, calvados, citroen, witte peperkorrel, abrikoos, salie, eiwit.

– Puerto Vallarta: Blanco tequila, Aperol, limoen, mango, habanero.

– São Paulo: Cachaça, kokosnoot, limoen, passievrucht, vanille, kaneel.

– Santo Domingo: Rum, limoen, ananas, gember, aromatische bitters, soda.

Mix begon haar carrière als bartender op 19-jarige leeftijd tijdens een reis naar Guatemala. Ze woonde en werkte daar jarenlang en reisde ook naar Mexico om mezcales en tequila’s te bestuderen, waardoor ze een unieke en uitgebreide kennis opdeed van sterke agave dranken. In 2009 verhuisde ze naar New York om haar liefde voor bartending en sterke dranken te combineren met haar artistieke achtergrond. Door de jaren heen werkte ze met verschillende bekende namen in de cocktail- en barwereld en uiteindelijk opende ze haar eigen bar, Leyenda, samen met Julie Reiner in Brooklyn, New York, evenals haar bottle shop Fiasco! Wine + Spirits.

Mix is de auteur van het bekroonde boek “Spirits of Latin America,” en ze is de ontvanger van talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder American Bartender of the Year, Wine Enthusiast Mixologist of the Year en World’s Best Bar Mentor. Ze is medeoprichter van Speed Rack, een bartendingcompetitie die alleen voor vrouwen is bedoeld en waarmee meer dan 1 miljoen dollar is opgehaald voor onderzoek naar borstkanker.

“Als bartender heb ik mijn passie voor sterke dranken uit Latijns-Amerika ontwikkeld en ik ben verheugd om deze smaken van land naar zee te brengen op de cruises van Holland America Line in Mexico en Latijns-Amerika”, aldus Mix. “De cocktails laten de persoonlijkheid van de regio zien, met sterke dranken zoals tequila, rum en Pisco.”

Cruises met Holland America Line zijn boekbaar bij:
ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger