Cruisereiziger
Bouw

Meyer Werft gaat vierde Excel-klasse schip bouwen voor Carnival Cruise Line

Carnival Corporation heeft bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft getekend met de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft voor de bouw van een vierde Excel-klasse cruiseschip voor haar merk Carnival Cruise Line. Het schip, het 10e Excel-klasse schip in de totale vloot van de moedermaatschappij, zal naar verwachting in het voorjaar van 2027 in de vaart komen.

Het nieuwe schip (180.000 brutoton) wordt een zusterschip van de huidige Carnival Cruise Line Excel-klasse schepen Mardi Gras, Carnival Celebration en Carnival Jubilee. Het krijgt een capaciteit van meer dan 6.400 passagiers en wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Dit nieuwe schip is de eerste nieuwbouworder van Carnival Corporation in vijf jaar.

 

“Onze Excel-klasse schepen zijn een geweldige aanvulling op de Carnival vloot en hebben bewezen erg populair te zijn bij onze gasten,” zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Als ‘s werelds populairste cruisemaatschappij stelt dit nieuwe schip ons in staat om de groei van onze ongelooflijke vloot voort te zetten. We willen onze trouwe gasten uitnodigen om vaker te cruisen en nieuwe gasten aantrekken om alles te ervaren wat een Carnival cruise te bieden heeft.”

“We zijn erg blij dat de samenwerking tussen de MEYER Group en Carnival Corporation wordt voortgezet met deze nieuwe order”, aldus Bernd Eikens, CEO MEYER Group.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:
Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger