Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

’Follow the Sun’ op de MSC Seaside: zeven redenen om mee te gaan op dit cruiseschip naar Miami

MSC Cruises presenteerde afgelopen week haar gloednieuwe schip MSC Seaside, het schip dat de zon achterna gaat. Het eerste schip in de klasse is een innovatief cruiseschip dat door Fincantieri in Monfalcone werd gebouwd. Zaterdag ging ze voor het eerst met passagiers op pad richting Miami, met een paar tussenstops in de Middellandse Zee. De MSC Seaside zal het hele jaar door vanuit Miami 8-daagse cruises gaan varen. Het schip heeft als motto “Follow the Sun” en dat uit zich in de bouw en de inrichting van het schip. Wat maakt de MSC Seaside zo bijzonder? Cruisereiziger maakte kennis met het nieuwe schip en vertelt je wat je niet mag missen op dit nieuwe cruiseschip.

1. South Beach Pool

Achterop het schip, laag bij het water op dek 7, ligt het South Beach zwembad met prachtig uitzicht op de zee. Geflankeerd door twee dames geniet je op deze mooie plek van een ijsje uit de ijsbar om de hoek. De typerende achterkant van de MSC Seaside komt door dit zwembad én de statige achterkant waar de balkons liggen van zeer gelukkige cruisepassagiers. Kijk je helemaal naar boven dan zie je de Bridge of Sighs. Dit is een van drie glazen loopbruggen op dit schip waarvan dit de meest spectaculaire is.

 

2.  Infinity Bridges

De MSC Seaside heeft naast de eerdergenoemde Bridge of Sighs nog twee glazen loopbruggen, die beide identiek zijn. Op dek 8 kom je deze tegen aan weerszijden van het schip. Je hebt voor deze twee iets minder moed nodig dan de Bridge of Sighs, dus deze twee zijn dan aan te raden. Ter hoogte van het atrium op dek 8 binnen bij het Franse specialiteitenrestaurant Bistro La Bohème, kan je gemakkelijk naar de glazen loopbruggen toe.

 

3.  Waterfront Boardwalk

Voor de eerste maal heeft MSC Cruises gekozen voor een uitgebreide promenade, op dek 8. Het fijne is dat je vanuit het buffetrestaurant zo deze promenade op kunt lopen. Het buffetrestaurant Market Place is om dichter bij de zee te zijn, van de bovenste dekken op andere schepen helemaal naar beneden verplaatst naar dek 8. Je kunt op de promenade een drankje bestellen bij de bar en je maaltijd van het buffetrestaurant buiten opeten. Vanaf dek 8, toepasselijk Ocean Cay geheten, loop je aan het einde van de promenade een trap naar beneden naar de South Beach Pool.

4.  Forest Aquaventure Park & Jungle Pool

MSC Cruises heeft ingezet op de MSC Seaside op water- en sportpret. De kids kunnen zich uitleven in een van de vijf glijbanen, waarvan er ook 1 met een slideboard betreden moet worden. Een klimbrug, waterpistolen en tal van andere water spuitattributen staan voor de kinderen klaar. Ouders kunnen met een gerust hart in het naastgelegen zwembad terecht, de Jungle Pool. Dit zwembad is het enige zwembad met een schuifdak zodat er bij wind of slecht weer toch nog gezwommen kan worden. De meeste ligbedden zijn te vinden op het dek bóven deze faciliteiten, op dek 19 dat wederom toepasselijk Biarritz heet.

5.  Zipline

De meest coole attractie van het schip zijn twee tokkelbanen, de langste aan boord van een cruiseschip. Ze starten in de toren van het Forest Aquaventure Park, waar ook alle glijbanen te vinden zijn. Je vliegt in een harnas zo naar de achterkant van het schip door een aantal spannende ringen heen. Werkelijk een topbeleving!  Helaas was tijdens het Launch-event de zipline nog niet te gebruiken, maar de video geeft wel een impressie van de ringen.

6.  Specialiteitenrestaurants

MSC biedt op de MSC Seaside wederom weer een aantal specialiteitenrestaurants aan. De meeste specialiteitenrestaurants zijn gelegen op dek 16. Je vindt er een familie-buffetrestaurant Biscayne Bay Buffet & Pizzeria, en geclusterd de specialiteitenrestaurants. Drie ervan zijn van de hand van de Amerikaans Aziatische chefkok Roy Yamaguchi. Je eet er in een sfeervolle setting sushi, sashimi, zeevruchten en teppanyaki. Daarnaast is steakhouse Butcher’s Cut gelegen (ook op MSC Meraviglia) voor heerlijke vleesgerechten en een luxe intiem visrestaurant, Ocean Cay.  Naast de in de prijs inbegrepen restaurants (2 buffetrestaurants, 2 hoofdrestaurants en 1 restaurant voor de MSC Yachtclubgasten) is er ook een Franse Bistro Bohème bij het atrium.

 

7.  Atrium

Het kloppende hart van de MSC Seaside is absoluut het atrium dat zich over 4 dekken uitspreidt. Trappen met flonkerende diamanten leiden je naar een dek hoger of lager. ‘s Avonds is het levendig in de bar op het onderste dek en op de bovendekken zijn bars en wat winkels. Livemuziek zorgt voor de gezelligheid en het is dan ook de doorloop naar het winkelgebied dat er naast zit, het casino en het theater. Kortom, de plek waar je elkaar ontmoet.

De MSC Seaside vaart het komende jaar wekelijks vanuit Miami en bezoekt daarbij Nassau (Bahamas), Ochos Rios (Jamaica), George Town (Cayman Islands) en Cozumel (Mexico).

Lees ook:

Cruises zijn beschikbaar vanaf €429 bij onder andere:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger