Fotoreportage: Gloednieuwe MSC Seaside in Triëst

Donderdag en vrijdag is Cruisereiziger Miriam op uitnodiging van MSC Cruises op de gloednieuwe MSC Seaside (ca. 152.000 ton, max. 5179 passagiers)  in het Italiaanse Triëst.

Atrium & Piazza Grande

Het Atrium en Piazza Grande zijn twee meerlaagse pleinen waar verschillende bars, restaurants en winkels om gesitueerd zijn. Het Piazza Grande vormt het hart van het winkelgebied dat door het gebruik van spiegels heel ruimtelijk aan doet. Een topper is de chocolade- en creperiebar Venchi 1878 waar de mooiste chocoladefiguren op je staan te wachten. Rondom het Piazza Grande zijn over vier verdiepingen juwelen, tassen, accessoires en snoep te koop. Loop je richting het Atrium dan kom je de Swarovski winkel en de MSC logo shop tegen. Het Atrium is het kloppende hart van de MSC Seaside. Er zijn ‘s avonds regelmatig live-acts en je kunt je verwonderen over de prachtige glamour-glinsterende-trappen.

Kinderen

MSC biedt ook op de MSC Seaside voor de kinderen kleurrijke ruimtes waar ze onder deskundige begeleiding mogen komen spelen. De allerkleinsten zijn welkom (tot 3 jaar) in een baby speelruimte, de Baby Club Chicco, vol met kleurrijk speelgoed. De oudere kinderen van 3-6 jaar kunnen zich uitleven in de Mini Club Lego met uiteraard veel Lego. De kids tussen 7-11 spelen met videogames, doen bordspelletjes en natuurlijk kunnen zij ook met Lego bouwen. De oudste jeugd kan films kijken en lekker kletsen.

Zwemplezier

Op dek 18 waar al de kinderclubs zijn, bevindt zich ook het spectaculaire Forest Aquaventure Park. Wat één groot waterspektakel is voor kinderen. Je vindt er 4 grote glijbanen, hangbruggen en een apart gedeelte voor de allerkleinsten tot 3 jaar. Verderop zie je het fantasievolle Jungle Pool zwembad en lounge mét een schuifdak mocht het slechter weer zijn.
Achter op het dek 7 is wat mij betreft het mooiste zwembad te vinden, de South Beach Pool. Een ijscobar om te hoek en een heerlijke plek om te zwemmen. Twee andere zwembaden zijn de Miami Beach Pool, op het middendek, en bij de Yacht Club een afgezonderd zwembad.

Sport

Sportief bezig zijn kan verder in de gym op dek 8. Je staat bijzonder op de hardloopband: je kijkt namelijk ondertussen naar de mensen die op de promenade zitten. De MSC Aurea Spa bevindt zich naast de gym en omvat talloze ontspanningsmogelijkheden waarvan de sneeuwkamer een leuke gewaarwording is.
Durfals kunnen op de MSC Seaside terecht op 1 van de 2 ziplines, de langste ooit op een cruiseschip. Ik heb het niet kunnen uitproberen, maar je gaat van het midden op het schip door een aantal ringen heen richting de achterkant van het schip. Ontspanning is er verder bij de Formule 1 simulator, bowlingbaan of de 3 glazen loopbruggen waarvan de meest spectaculaire achter op het schip, de Bridge of Sighs, boven bij de South Beach Pool te vinden is. De andere 2 bevinden zich aan de zijkanten van het schip.

Bridge of Sighs

 

 

Restaurants

MSC Cruises biedt steeds meer specialiteitenrestaurants aan. Op de MSC Seaside zijn ze enigszins bij elkaar te vinden. Je vindt er Butcher’s Cut (Steakhouse), Ocean Cay (luxe visrestaurant) en van de Amerikaans Aziatische chefkok Roy Yamauguchi een Aziatisch restaurant met aparte Teppanyaki en sushi. Tot slot biedt Bistrot La Boheme je typisch Franse gerechten.
Kinderen en families hebben op de Seaside een eigen buffetrestaurant gekregen. Volwassenen (en ook kinderen uiteraard) vinden het grotere buffetrestaurant Marketplace op een laag dek, op dek 8, dichtbij de promenade en de zee. Je kunt bij goed weer op de naastgelegen promenade eten. De twee hoofdrestaurant Ipanema en Seashore liggen op dek 5 en 6 en kunnen elk respectievelijk 922 en 740 mensen herbergen in twee zittingen.

Theater & Bars

‘s Avonds zijn er in het Metropolitan Theater maar liefst 4 shows. Het wat kleinere theater spreidt zo de mensen nog beter. Aan het einde van de middag is de eerste show en daarna volgen de shows elkaar op. Wil je je geluk beproeven? Dan kan dat in het casino. Even een lekker predinner of afterdinner drankje kan bij de vele bars. De mooiste bars zijn toch zeker wel de Sportsbar, de News Cafe en de Champagne Bar waar je ook zeevruchten zoals oesters kunt bestellen. De Haven Lounge is een gezellige plek waar net als in het News Cafe een podium is waar live-muziek is.

Lees ook:

Zin in een cruise op de MSC Seaside? Kijk eens bij:

MSC Cruises

 

Hoe ziet het schip eruit? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)