Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Sky Princess wordt vierde schip Princess Cruises in Royal-klasse

Princess Cruises heeft donderdag bekendgemaakt dat haar vierde cruiseschip in de Royal-klasse de naam Sky Princess krijgt. Het zusterschip van de Royal Princess, Regal Princess en Majestic Princess maakt naar verwachting in oktober 2019 haar debuut met een serie van cruises in de Middellandse Zee. Het 3.660 passagiers tellende schip (143.700 brutoton) zal voortborduren op het succesvolle ontwerpplatform dat werd gebruikt voor de eerdere Royal-klasse schepen.

De Sky Princess zal de beste elementen bevatten die te vinden zijn op haar zusterschepen. Hoogtepunten zijn o.a. een torenhoog centraal Atrium (piazza-stijl), de entertainmentlocatie Princess Live!, de ontspanningsruimte Sanctuary (alleen voor volwassenen), Camp Discovery voor kinderen, eetgelegenheden zoals Salty Dog Grill, Alfredo’s Pizzeria, Vines Wine Bar, Chef’s Table Lumiere en World Fresh Marketplace, met een nieuw decor en design over het gehele schip. Sky Princess krijgt daarnaast ook het openlucht theater ‘Movies Under the Stars’ en 80% van alle hutten bevat een balkon. In de komende maanden zullen ook nog enkele nieuwe innovaties worden onthuld.

‘Met Sky Princess wordt een stukje erfgoed van Princess Cruises behouden en eren we één van onze vorige schepen’, aldus Jan Swartz, president van Princess Cruises en Carnival Australia. ‘Toen Princess in 1988 fuseerde met Sitmar Cruises kwam Sky Princess in onze vloot en voer 12 jaar mee. Nu meer dan 30 jaar later voegt een nieuwe Sky Princess zich bij ons met ons moderne designplatform en hedendaagse innovaties om de verwachtingen van de gasten te overtreffen’.

De inaugurele cruises van de Sky Princess in de Middellandse Zee omvatten 10 vertrekken met 8 unieke routes. De eerste 7-daagse cruise van Athene (Pireaus) naar Barcelona vertrekt op 20 oktober 2019. De Middellandse Zee reizen zijn vanaf 14 december 2017 boekbaar.

Aan een vijfde Royal-class schip wordt momenteel gewerkt en deze zal in 2020 in gebruik genomen worden.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!