Cruisereiziger
AccommodatieBadkamerBinnenhutBuitenhutBuitenhut met balkonCruiseschepenFamiliehutLanaiSuite

Hutten op MSC Seaside: van binnenhut tot MSC Yacht Club

Op het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Seaside, is een ruime keuze aan hutten beschikbaar. Er zijn maar liefst 10 soorten hutten aan boord, waardoor er voor elke type gast een geschikte accommodatie is. In totaal zijn er 2.066 hutten die plek bieden aan 4.132 passagiers (dubbele bezetting). Cruisereiziger Miriam neemt een kijkje in 6 verschillende hutten: een binnenhut (voor passagiers met een mobiliteitsbeperking), een buitenhut, een balkonhut, een suite met bubbelbad, een MSC Yacht Club binnen-suite en een MSC Yacht Club deluxe suite.

Binnenhut (voor passagiers met een mobiliteitsbeperking)

Miriam begint haar rondgang met een binnenhut voor passagiers met een mobiliteitsbeperking. De MSC Seaside beschikt over 448 binnenhutten, waarvan er 37 zijn ingericht voor gasten met een mobiliteitsbeperking. Deze laatste zijn uiteraard ruimer dan de standaard binnenhut die een afmeting heeft van 14 tot 28 vierkante meter. De hut bevat een tweepersoonsbed die kan worden omgezet tot twee eenpersoonsbedden, een handige usb-aansluiting naast het bed, een kast, een badkamer met douche (met zitje) en toilet (met handgrepen), air conditioning, interactieve televisie, telefoon, wi-fi (tegen betaling), een mini-bar en een kluisje. De kledingkast heeft een rek die je met een stang naar beneden kan trekken.

Buitenhut

Miriam vervolgt haar weg naar een buitenhut, waarvan er 88 aanwezig zijn. Deze hut heeft alle faciliteiten van een binnenhut, maar dan natuurlijk wel met uitzicht op zee via een patrijspoort. Tevens is de hut een tikkeltje groter met 17 vierkante meter en heeft het een bankje in plaats van 2 aparte stoelen. Er zijn er 8 beschikbaar voor gasten met een mobiliteitsbeperking (26 vierkante meter).

Balkonhut

De MSC Seaside is het schip dat de zon volgt. Wie in alle rust wilt genieten van het mooie weer, de zee en de bestemmingen die worden bezocht kan kiezen voor een balkonhut die beschikbaar zijn van 16 tot 25 vierkante meter. Het zal niet verbazen dat er van deze type hutten veruit het meeste zijn op dit schip, 1.314 in totaal. Hiervan zijn er 2 aanwezig voor gasten met een mobiliteitsbeperking (25 vierkante meter). Verder beschikt de balkonhut over de eerder genoemde faciliteiten (incl. bank).

Suite met bubbelbad

Het is vervolgens tijd voor meer luxe in de suite met bubbelbad. De MSC Seaside heeft 88 suites, waarvan er 28 zijn met een prive-bubbelbad op het balkon. Deze type hutten hebben net als de standaard suites ook nog een bad in de badkamer. De maximale afmetingen bedragen 28 tot 35 vierkante meters. Verder beschikt de suite over de eerder genoemde faciliteiten (incl. bank).

MSC Yacht Club binnen-suite

Net als op de MSC Meraviglia beschikt ook de MSC Yacht Club op de MSC Seaside over binnensuites. Er zijn er 12. Deze hutten hebben dus geen zicht op zee, maar wel de exclusiviteit en de ultraluxe voorzieningen van het ‘schip in een schip’ concept waaronder 24 uur butlerservice, voorrang bij in- en ontscheping, ongelimiteerde selectie van drankjes en toegang tot het exclusieve MSC Yacht Club restaurant, The One Sun Deck en Top Sail Lounge.
De oppervlakte bedraagt ongeveer 21 vierkante meter. Opvallend is de mooie badkamer met marmeren vloer in de MSC Yacht Club. Naast de bekende faciliteiten van een binnenhut (zie boven) is er ook een Nepresso koffiemachine aanwezig. Hieronder een video van een binnensuite voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

MSC Yacht Club deluxe suite

Miriam eindigt haar tour in de MSC Yacht Club deluxe suite, de op 1 na meest luxueuze huttype (na de Royal Suites waarvan er 2 zijn). Net als de voorgaande binnensuite, genieten de gasten in deze huttype van de MSC Yacht Club exclusieve voordelen en privileges. Deze suite beschikt over een ruim balkon en verder alle faciliteiten die ook te vinden zijn in een balkonhut (zie boven) maar dan wel inclusief een Nepresso koffiemachine. De deluxe suite, waarvan er 72 zijn aan boord, hebben een oppervlakte van ongeveer 25 vierkante meter.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)