Cruisereiziger
Reisverslag

Aan boord van MSC Euribia: wat je niet mag missen

Miriam was op uitnodiging 4 dagen aan boord van MSC Euribia van MSC Cruises om de doopceremonie mee te maken en het gloednieuwe schip te verkennen. In dit deel van de reportage laat ik je graag de mooiste ontspanningsmogelijkheden en wat toffe dingen aan boord zien die je op de MSC Euribia niet mag missen!

1. Indoorpromenade met Art Wall en luxe shoppingsmogelijkheden

De indoorpromenade is een hoogtepunt op de MSC Euribia. Het LED dak is wederom een prachtplaatje. Op de Euribia kwamen de eerste dagen geweldige walvissen voorbij zwemmen.

Winkelliefhebbers kunnen nu in één gebied luxe merken aanschaffen op het gloednieuwe Luxury Plaza. Het is een klein pleintje met daaromheen luxe merken die zorgen voor de ultieme shopping ervaring. De Euribia bouique heeft zeer veel sortering qua kleding. Ook de MSC Cruises Logo winkel biedt een groot aanbod aan mooie nieuwe MSC Cruises of MSC Euribia artikelen. Mooi om te zien: de MSC Logo Shop heeft de selectie uitgebreid met een grote focus op gerecyclede/natuurlijke materialen, minder verpakkingsmaterialen en meer eco-certificering.

Nieuw aan de promenade is een digitaal kunstwerk van de Brit Julian Opie. Hij tekende 8 onbekenden, voorbijgangers, die voorbij gaan maar ook weer terugkeren in een voortdurende video.

2. Carousel met Big Band

De Carousel lounge is een speciaal ontworpen theater en lounge ineen. Deze ligt op een prachtige locatie: aan de achterkant van het schip waar je dan ook een mooi uitzicht op hebt. Overdag is de bar open, en bij je drankje kan je een hapje uitzoeken. In de ochtend een licht ontbijt, en later op de dag taartjes.

Je vindt hier in de avond de nieuwe Big Band, die uit 19 muzikanten bestaat. Driemaal per avond treden zij op met een wervelende show waar je uiteraard ook los mag gaan op de dansvloer.

3.  MSC Foundation Lab voor kinderen

Om kinderen meer bij te brengen over het zeeleven en de wereld om hen heen, is een nieuwe kinderruimte ‘MSC Foundation Lab’ ingericht waar ze dagelijks in korte sessies daarmee aan de slag gaan.

Uiteraard biedt MSC Euribia tal van toffe kinderruimtes voor de leeftijd 0 tot en met 17 jaar: elk met een eigen ruimte. De jongere kinderen vermaken zich nog steeds in de verschillende leeftijdsgroepen met veel Lego en Duplo. Er zijn 5 leeftijdsgroepen (0-2 jaar, 3-6 jaar, 7-11 jaar, 12-14 jaar, 15-17 jaar) die elk een eigen ruimte hebben. De 15-17 jarigen hebben hun ruimtes buiten de entree.

4. Duurzaamheid

Aan boord van MSC Euribia staat het zeeleven en duurzaamheid centraal. Zo zijn alle dekken vernoemd naar natuurgebieden die een UNESCO werelderfgoed zijn, zoals Elbe, Cinque Terre, Rapa Nui of Galapagos. Je vindt op elk dek een toelichting bij de liften over het betreffende gebied. De kunstwerken op dat dek tonen dat gebied. Ik zat op dek 12, waar Rapa Nui de hoofdrol speelde, oftewel Paaseiland!

Op een klein aantal plekken vind je bovendien kunstwerken met een duurzaamheidsthema, zoals in de gang naar de restaurants op dek 6: daar staan drie kunstwerken die gemaakt zijn van kunststof PET flessen door kunstenaar Danilo Marchi.

Wat je zeker ook niet mag missen is een kleine tentoonstelling over de wedstrijd die MSC heeft uitgeschreven voor de boegbeschildering. De Duitse kunstenaar Flämig won uiteindelijk, maar de 5 die een eervolle vermelding kregen, hangen in een tentoonstelling.

6. Zwemmen!

Aan boord van de MSC Euribia is een aantal zwembaden te vinden, in de buitenlucht en overdekt. De MSC Euribia heeft 5 zwembaden: eentje in de Yacht Club, een binnenzwembad met schuifdak, groot middendek zwembad, achterop een zwembad en bovenop in het waterpark voor de kinderen een kinderzwembad. 

Ik loop ze allemaal even langs: op het achterdek (16) staat een zeemeermin aan de rand van het zwembad. Dit is een vrij rustig zwembad, met daar dichtbij het Aquapark voor de kinderen. Er zijn drie glijbanen (met personeel erbij) en tal van waterspelen.

 

Het middenzwembad is de plek waar je moet zijn voor de muziek en entertainment. Een podium met tv scherm, een bar en een counter voor hamburgers en ander fastfood zijn hier ook gelegen. Aan stuurboord en bakboord liggen zeer mooie lange bubbelbaden.

Loop je verder naar voren op het schip, dan kom je bij het binnenzwembad met een schuifdak dat geopend kan worden.

In de MSC Yacht Club heb je een beschikking over een exclusief zwembad dat alleen door MSC Yacht Club gasten gebruikt mag worden.

7. MSC Aurea Spa

De Aurea Spa is het wellness gedeelte van de MSC Euribia. Je vindt er een barber, herenkapper, en dameskapsalon. Een salon voor nagels en tal van behandelruimten met als nieuw onderdeel de Dry Flotation, waarbij je het gevoel hebt in het water te drijven, maar zonder nat te worden 🙂

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Euribia:

Wil je ook cruisen op de MSC Euribia? Kijk snel bij:

MSC Cruises

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)