Cruisereiziger
Eten en drinkenNieuwe cruiseschepenReisverslag

De 6 bars en restaurants waar je moet zijn op MSC Euribia

Miriam was op uitnodiging 4 dagen aan boord van MSC Euribia van MSC Cruises om de doopceremonie mee te maken en het gloednieuwe schip te verkennen. In dit deel van de reportage laat ik je graag de 6 mooiste plekjes aan boord zien, inclusief restaurants, waar je een heerlijk drankje kunt halen of kunt eten!

De nieuwe MSC Euribia heeft 6 hoofdrestaurants, die inbegrepen in de prijs zijn, en diverse specialiteitenrestaurants en bars, waarvoor je een toeslag betaalt. Aan boord is overigens geen apart steakhouse Butcher’s Cut meer te vinden.

1. Hola! Tacos & Cantina

Fijne tapas aan boord van de MSC Euribia. Een topper die je op alle nieuwe schepen van MSC ziet. Het restaurant bevindt zich aan de Euribia Promenade, waar je het prachtige LED dak vindt.

Ik mocht een aantal kleine gerechtjes uitproberen, die als altijd weer heerlijk waren:

 

2. Kaito Teppanyaki & Sushi Bar

Ook de klassieke specialiteitenrestaurants zoals de Kaito Teppanyaki & Sushi Bar zijn op de MSC Euribia terug te vinden: en groter dan ooit! Mede omdat steakhouse Butchers Cut niet meer naast de teppanyaki zit, is er een grotere ruimte gecreëerd voor de Teppanyaki.

De Sushi bar ligt op de 1e verdieping, waarbij je naar keuze aan de bar kunt zitten zodat je de sushi-meesters aan het werkt ziet of je gaat aan één van de tafeltjes zitten waarbij je een geweldig uitzicht hebt op de promenade.

3. L’Atelier des voyageurs restaurant

Een combinatie van Franse keuken en Grill vind je in L’atelier du voyageur. Een brasserie achtige omgeving waar een food-sharing concept op het menu staat: zeevruchtenschotels, kaviaar en fijne stukken gegrild gerijpt en droog gerijpt Black Angus-rundvlees van Meat by Linz worden hier geserveerd.

Tof is hier ook de mogelijkheid dat je hier kunt plaatsnemen op een van de stoeltjes aan de promenade en een drankje kunt bestellen.

4. Wijnbar

MSC Cruises heeft met wijnbar Helios een tof concept ontwikkeld: je gaat op reis in het wijnmaak proces. Van de soorten grond van de wijngaarden tot korte videos van de wijnboerderijen en informatieve weetjes. Uiteraard kan je een wijnproeverij reserveren en een fles wijn laten openen.

 

5. Chocola bij Jean – Philippe Maury

Een vaste prik is ook chocoladebar Jean-Philippe Maury, waar je heerlijke koffie en natuurlijk een chocolademelk – in stijl met extra’s, zoals de Rocky Road of Caramella chocomelk – kunt bestellen (ca. €5,50 per stuk).  Je kunt zelf een chocoladereep laten ontwerpen en kijken hoe de chocolademeesters de mooiste creaties maken.

Bij de aparte ijsbar Crêpes & Gelato koop je werkelijk de lekkerste ijsjes (vanaf €3,50) en crêpes van het hele schip. Een aanrader om eens je zelf te verwennen.

6. Carousel

Nieuw op de MSC Euribia is de invulling van de prachtige lounge aan de achterkant van het schip: met prachtig uitzicht! Je kunt er ‘s ochtends bij je koffie/thee wat lekkernijen uitzoeken als ontbijt of in de middag wat lekkere snacks.

En verder ….

Uiteraard heeft de MSC Euribia een groot aantal restaurants en gelegenheden die inclusief in de prijs zijn. Graag noem ik hier de 5 hoofdrestaurants waar je elke avond een vaste tafel krijgt toegewezen: Aurora Borealis, Aurora Boreale, Green Orchid, Colorado River en Il Campo (Aurea gasten). Deze restaurants bieden op gezette tijden je diner. Het voordeel van Il Campo voor gasten die een Aurea experience hebben geboekt, is dat zij zelf mogen kiezen wanneer ze willen dineren.

 

Ook inbegrepen in de prijs is het buffetrestaurant op dek 15, The Marketplace. Het is wel een zeer groot restaurant, met aan de achterkant van het schip een buitenterras. De mozarella makers staan vooraan in het restaurant, dus perfect om daar even een kijkje te nemen als ze mozzarella aan het maken zijn.

Eet smakelijk!

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Euribia:

Wil je ook cruisen op de MSC Euribia? Kijk snel bij:

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)