Cruisereiziger
Doop

MSC Euribia gearriveeerd in Kopenhagen voor haar doop

Vanavond zal MSC Cruises officieel MSC Euribia dopen, haar langverwachte nieuwe vlaggenschip – een schip met het meest energie-efficiënte cruiseschipontwerp ooit. Het feestelijke evenement vindt vanavond plaats in de haven van Kopenhagen, en wordt gepresenteerd door de beroemde Deense televisiepresentator, actrice en model Sarah Grünewald.

Het schip is het tweede schip van MSC Cruises dat LNG als brandstof heeft, de schoonste scheepsbrandstof die momenteel op grote schaal commercieel verkrijgbaar is. Aan boord beschikt ze over een scala aan de beste milieutechnologieën, waaronder geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen aan boord en afvalverwerking. Ze is ook ontworpen met het oog op de toekomst, waardoor ze toekomstige innovaties op het gebied van duurzaamheid, zoals koolstofneutrale synthetische en andere alternatieve brandstoffen, gemakkelijk kan integreren zodra ze op grote schaal beschikbaar zijn.

MSC Euribia zal naar verwachting het meest energie-efficiënte cruiseschip ter wereld zijn op het moment van haar lancering. Tijdens haar eerste reis voltooide de MSC Euribia een netto emissievrije reis van St Nazaire naar Kopenhagen, profiterend van de emissiereducties die mogelijk zijn gemaakt door bio-LNG en de toepassing van de massabalansbenadering.

Sophia Loren

Doopmoeder van de vloot van MSC Cruises, Sophia Loren, zal ook aanwezig zijn om het schip officieel te dopen, waarmee ze haar langdurige nauwe relatie met MSC Cruises voortzet.

De gedenkwaardige gelegenheid omvat live-entertainment en toespraken in combinatie met de belangrijke maritieme traditie van het doorknippen van het lint om een fles champagne over de boeg van het schip te breken. Gasten worden ook getrakteerd op een gastronomisch galadiner en optredens, waaronder een spectaculaire dj-set van Bob Sinclar, de internationaal geprezen Franse dj en platenproducent, die de avond afsluit.

Routes

MSC Euribia begint deze zomer met afvaarten in Noord-Europa met afvaarten van 7 nachten vanuit Kiel, Duitsland en Kopenhagen, Denemarken naar de betoverende Noorse fjorden, waaronder Geiranger, Ålesund en Flaam.

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Euribia:

Wil je ook cruisen op de MSC Euribia? Kijk snel bij:

Cruise Online Sunweb

Bron foto: MOVIEBOX/MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger