Cruisereiziger
Doop

Sophia Loren doopt duurzaam schip MSC Euribia van MSC Cruises

Sophia Loren heeft afgelopen donderdag avond het nieuwe schip van MSC Cruises, de MSC Euribia, gedoopt in een mooie ceremonie in het Delphi theater aan boord van het schip.

Gastvrouw op het podium was de Deense televisiepresentator, actrice en model Sarah Grünewald. Zij verwelkomde het management van MSC en tal van muzikale verrassingen, zoals het Royal Deens ballet dat met drie dans paren een roerend optreden gaf.

Ook in 2024 en 2025

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, en Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, spraken de genodigden toe en benadrukten de verduurzamingsslag die dit schip laat zien.

Vanwege haar goede prestaties,  waaronder het gebruik van LNG, mag dit schip de Noorse Fjorden in de toekomst blijven bezoeken. De rederij maakte dan ook bekend dat de MSC Euribia de komende twee jaar, in 2024 en in 2025, in Noord-Europa blijft varen. Deze zomer doet het schip een Fjordenroute vanuit Kiel en Kopenhagen naar Geiranger, Flam en Alesund. In de winter staan stedencruises op het programma met daarin Southampton, Le Havre, Zeebrugge, Rotterdam en Hamburg. Mét de mogelijkheid om in België en in Nederland de cruise te beginnen.

Wereld optredens

De avond werd opgesierd door tal van optredens van niet alleen het Deens ballet maar ook het show-ensemble en artiesten van de MSC Euribia. Voor velen was het hoogtepunt het optreden van Tony Hadley, die bekend werd van de band Spandau Ballet. Hij zong enkele van zijn grootste hits waaronder ‘Gold’, ‘Through the Barricades’ en ‘True’.

Zeewater

Het behoud van de zee staat voor de rederij en de MSC Foundation voorop. De slogan ‘Save the Sea’ weerspiegelt dit, maar ook de boegschildering van de MSC Euribia die door de Duitse kunstenaar Flämig ontworpen is. 

Bijzonder is ook de nieuwe samenwerking met Nature Metrics, die uit zeewater DNA kunnen onttrekken om te zien welk zeeleven aanwezig is. Op drie MSC Cruises schepen, in de toekomst méér, zal regelmatig zeewater worden ingenomen dat verder onderzocht kan worden. Zo kan bijvoorbeeld over langere tijd gemonitord worden hoe het zeeleven er aan toe is.

Energie-efficiënt cruiseschipontwerp

Naast dat de Euribia LNG als brandstof en aan de kade walstroom kan gebruiken, zijn aan boord veel verbeteringen en technieken toepast zodat het schip minder energie verbruikt. Daaronder geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen en afvalverwerking.

Tijdens haar eerste reis voltooide de MSC Euribia een netto emissievrije reis van St Nazaire naar Kopenhagen. Dit was berekend door het gebruik van bio-LNG en de toepassing van massabalansbenadering. Lees hier meer daarover.

Sophia Loren

Traditie was de officiersparade, met alle officieren van de MSC Euribia die het podium opgelopen kwamen. Doopmoeder van de vloot van MSC Cruises, Sophia Loren, kwam vervolgens op het podium met kapitein Stefano Battinelli. Na een emotioneel welkom en aftelmoment, knipte zij het blauwe lint door waarna buiten een champagnefles tegen de boeg brak. Met vuurwerk op het podium werd de ceremonie in het Delphi theater afgesloten.

Feest

Gasten aan boord werden vervolgens getrakteerd op een galadiner, optredens van de 18-koppige Big Band in het Carousel Theater en de bekende DJ Bob Sinclair.

Bovenste topfoto: credit Ivan Sarfatti

 

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Euribia:

Wil je ook cruisen op de MSC Euribia? Kijk snel bij:

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)