Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Celebrity Cruises onthult eerste details van Celebrity Ascent

Dinsdag heeft Celebrity Cruises voor de allereerste keer details onthuld over wat cruisereizigers kunnen ervaren aan boord van haar toekomstige cruiseschip Celebrity Ascent, zodra het in november gelanceerd wordt. Celebrity Ascent wordt het vierde schip in de Edge-klasse en krijgt voor haar inaugurele 2023-2024 Caribisch seizoen Zuid-Florida als thuisbasis. Het schip vaart van december 2023 tot april 2024 vanuit Port Everglades in Ft. Lauderdale en gaat populaire bestemmingen in het Caribisch gebied bezoeken, zoals de Bahama’s, Grand Cayman, Puerto Rico en de Britse Maagdeneilanden. Daarna trekt het naar Europa vertrekt voor een zomer van Middellandse Zee cruises in Griekenland, Italië, Turkije, Spanje en Frankrijk.

Bekende Edge-voorzieningen

Aan boord van Celebrity Ascent kunnen passagiers de bekende voorzieningen van de Edge-klasse verwachten, waaronder veel buitenruimtes, meer dan 30 opties aan eet- en drinkgelegenheden, van casual tot fine dining en ruime hutten in een breed scala aan accommodatie-opties voor alle soorten reizigers, van soloreizigers tot families. Tot de bekende faciliteiten behoren o.a. de Rooftop Garden, de Sunset Bar, The Magic Carpet en Eden Bar & Restaurant.

Nieuwe concepten

De Ascent krijgt ook geheel nieuwe concepten, waaronder het vernieuwde Le Voyage van Daniel Boulud. Het is het tweede restaurant in zijn soort op zee (het eerste is op de Beyond geopend), maar het zal anders worden ingericht dan het origineel. Verder zal de hoofddinerervaring aan boord van de Ascent worden geupgrade tot vier hoofddineeropties, compleet met verschillende menu’s en wisselende gerechten. Het Eden Restaurant zal daarnaast een nieuw plantaardig proefmenu hebben op de Ascent, terwijl het geliefde Le Petit Chef diner een geheel nieuw menu en animaties zal hebben.

Ook het entertainment en winkelaanbod ondergaat enkele veranderingen aan boord. Het Resort Deck krijgt een openlucht uitgaansgebied, compleet met live optredens, DJ en dansvloer. De casino en kunstgalerie worden ook opnieuw ontworpen op de Ascent. Verder zal The Sunset Collection van Nate Berkus, een collectie woon- en reisaccessoires, exclusief op het schip te koop zijn.

De maiden voyage van de Celebrity Ascent staat gepland op 3 december 2023. De Caribische routes voor de winter van 2023-2024 zijn reeds in de verkoop gegaan.

De cruises van de toekomstige Celebrity Ascent in de Caribbean zijn boekbaar bij:

Sunweb - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger