Cruisereiziger
CruiseschepenEten en drinkenOntspanningRiviercruisenScheepsbezoek

Scheepsbezoek: Serenade 1

Tijdens de Vakantiebeurs 2011 die onlangs in Utrecht gehouden is, kreeg Cruisereiziger zelf de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een riviercruiseschip. De Serenade 1 lag op een paar minuten afstand van de Jaarbeurs. Bijzonder was dat ook tijdens de Vakantiebeurs op het schip overnacht kon worden.

De Serenade 1 (2005) vaart voor riviercruisemaatschappij Select Voyages. Een rederij die redelijk nieuw is voor de Nederlandse consument. Onder de titel ‘Het nieuwe riviercruisen’ wordt het oubollige imago van het riviercruisen van zich afgeworpen. De zes luxe riviercruiseschepen varen door geheel Europa, van Nederland en België tot Rijn en Moezel en Zwitserland. 

Serenade 1
Serenade 1

 

Het rood met wit gekleurde schip heeft in totaal 68 hutten die over drie dekken verspreid liggen. Vanuit de ruime receptie waar je binnenkomt, kan je naar de achterkant van het schip waar de hutten liggen of naar de voorkant van het schip waar het restaurant zich bevindt en de gezellige lounge. Voor wie rustig een boek wil lezen heeft de lounge zelfs een apart gedeelte, de bibliotheek, waar je ook een spelletje kan spelen.

Ruime hutten

Mooie stijlvolle gangen leiden de passagiers naar hun hut. Bij de rondleiding viel direct de ruime hutten op. Geen bedden in een smalle hut met een gangpaadje, maar een volwaardige hotelkamer met een zitje voor twee personen, koffie en thee faciliteiten. De badkamer is zelfs groot te noemen, zeker in vergelijking met zeecruiseschepen. De badkamer heeft een bad en een aparte douchecabine, erg luxe. Een prachtige design wasbak maakt het geheel helemaal af. De hutten op de bovenste twee dekken hebben een Frans balkon, je kan gemakkelijk een glazen schuifdeur open zetten en zo genieten van je riviercruise. Het onderste passagiersdek heeft hutten met alleen bovenramen, deze liggen min of meer aan de waterlijn waar eendjes voorbij komen zwemmen.

Ontspanning

Op rivercruises is niets verplicht. Het bovendek biedt genoeg ruimte om (ook overdekt) te zonnebaden of gezellig te zitten. Het is gemakkelijk om contact te maken met je medepassagiers en een spelletje te spelen op het dek. Een sauna en een kleine fitnessruimte zorgen dat je na inspanning kunt ontspannen. De lounge is de plek waar men ‘s avonds bijeenkomt. Vaak wordt daar wat vermaak en muziek georganiseerd, zomogelijk zelfs met entertainment (dansgroep, zang) van de bestemming waar je net bent geweest.

Service

Bij (zee)cruiseschepen kijkt men vaak naar de verhouding personeelsleden ten opzichte van het aantal passagiers. Een bemanningslid op twee passagiers is redelijk luxe. Op de Serenade ligt dat percentage nog hoger. Alle 136 gasten worden zo verwend dat het personeel al na een paar dagen weet wie jij bent en andersom.

Dineren

De Serenade 1 biedt een volpension concept, waarbij ontbijt, lunch & diner zijn inbegrepen. Het schip heeft een prachtige sfeervolle dinerzaal met aan alle wanden zelfs live webcambeelden van de voor- en achterkant van het schip. Zo mis je tijdens het dineren nooit wat van de reis.

Foto’s copyright Cruisereiziger.nl en Select Voyages

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)