Waarom zijn de hutprijzen zo verschillend?

Celebrity Eclipse met veel hutten op de achterboeg

De prijsstelling van een hut lijkt soms op een Russisch roulette. Een binnenhut op dek 5 kost €699 euro. Een zelfde hut op een hoger dek kost €799. Hoe kan dat? 

Ligging

Binnen elk soort hut zijn kleine of grote prijsverschillen. Waar zijn deze op gebaseerd?  De grootte van de hut, zicht en ligging spelen mee. Algemeen geldt: dat hoe lager de hut gelegen is op het dek, des te goedkoper is de hut. Dit geldt voor elke categorie hut. Het lager gelegen dek 1 is goedkoper dan het hogere dek 8. Hoe hoger, hoe dichter bij de faciliteiten van het zwembaddek. En in het geval van een balkonhut: hoe mooier het uitzicht over de zee.

Voor, midden of achter

De ligging voor, midden of achter speelt ten tweede mee. Populair (en ook beter tegen zeeziekte) en duurder zijn de hutten die in het midden van het schip liggen. Ook de balkon- en buitenhutten die helemaal aan de achterkant of voorkant van het schip liggen, zijn veel duurder. Deze bieden een fantastisch uitzicht. Overigens zijn deze hutten vaak als eerste uitverkocht!

Tenslotte speelt het uitzicht een rol bij specifiek de buitenhutten; heb je een raam dat volledig geblokkeerd wordt door een sloep? Dan is de prijs lager dan een buitenhut met vrij uitzicht. Let bij het boeken van een buitenhut specifiek daarop. Het helpt als je een plattegrond (dekplan) van het schip bij de hand hebt, zodat je geen ‘foute’ hut kunt boeken. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.