Cruisereiziger
Familiehut

Welke hut kies je? De familiehut

Inmiddels zijn er vele families die cruisen, al dan niet met opa’s en oma’s, kinderen en/of kleinkinderen.  Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen zijn er een aantal opties welke huttype je het best kunt boeken.

norwegiangetaway_familly
Family buitenhut – Norwegian Getaway

Ruimere hutten

De laatste jaren houden cruisemaatschappijen meer rekening met families door het creëren van ruimere (balkon- en buiten) hutten.  Vooral op de nieuwste cruiseschepen bieden familiehutten extra ruimte aan gezinnen met één, twee of drie kinderen. De hutten bieden meer vloeroppervlakte, soms een extra badkamer en meer dan voldoende extra slaapplek. De extra bedden worden ‘s avonds door de kamerjongen/meisje uitgeklapt uit het plafond of de sofa wordt een één- of tweepersoonsbed. In de morgen wordt de hut weer netjes gemaakt en alles ingeklapt. Fijn is bijvoorbeeld een tussengordijn zodat je een afgescheiden ruimte creëert wanneer de kinderen eerder gaan slapen.

Disney Cruise Line is de voorloper in de cruise-industrie met familiehutten op hun cruiseschepen. Disney biedt flink grote hutten (24m2), twee badkamers (klik hier voor een video) en veel extra slaapplek.

Carnival Vista 001
Carnival Vista

Carnival Cruise Lines bouwt op hun nieuwste schepen (bijvoorbeeld Carnival Vista) een Family Harbor. Dit is gelegen op dek 2 met 96 speciale familiehutten, waaronder familiesuites voor 5 gasten en 2 badkamers. De hutten hebben kindvriendelijke toiletspulletjes, badjassen en slippers. De Family Harbor lounge is een exclusieve ruimte waar families kunnen relaxen met grote tv’s, gezelschapsspelletjes en de mogelijkheid om te ontbijten en snacks te nuttigen. De familie-concierge helpt bij het aanmelden van de kinderen bij de clubs, het maken van reserveringen voor excursies en allerhande andere vragen. 

Ook de Koningsdam van de Holland America Line biedt voor het eerst familiehutten aan met ruimte voor vijf personen en twee badkamers.

Andere opties voor families

Bij vrijwel alle rederijen is het mogelijk in een reguliere hut, één of twee personen extra te herbergen voor een aantrekkelijke prijs. Houd er wel rekening mee dat de hut qua oppervlakte hetzelfde blijft en het dus vrij krap kan worden.

Soms loont het om te kijken naar een suite die veel meer ruimte biedt. Een andere optie is om twee aangrenzende hutten te boeken met een tussendeur. De kamerjongen opent deze deur zodat je bij elkaar in- en uit kunt lopen. Ook op het balkon (bij twee balkonhutten) is het soms mogelijk om een tussenschot te laten openen. Voor families zijn twee balkonhutten dus ook zeer geschikt.

Wil je wat privacy als ouders, dan kan je ook tegenover elkaar liggende hutten boeken. De ouders verblijven in een balkonhut en de kinderen in een binnenhut.

Samengevat de voordelen van een familiehut:

  • Grotere oppervlakte
  • Extra badkamer

Het nadeel

  • Weinig privacy voor ouders
  • Met veel mensen in 1 hut

 
Lees zeker ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)