Cruisereiziger
AccommodatieCruiseschepenPersoonlijke blogSuiteVoorbereiding

Welke hut kies je? De Suite

Een Suite? Dat klinkt chique! Is dat hetzelfde als een balkonhut en alleen wat groter?

De categorie Suite wordt gebruikt om de hoogste categorie, en veelal duurste, hutten aan te duiden op een cruiseschip. De hutten hebben extra ruimte om te zitten, een groter balkon en hebben vele extra’s. De suites zijn gelegen op de mooiste plekken van het schip, meestal met fenomenaal uitzicht. De suites zijn vaak gelegen aan de achterkant, voorkant of in het midden van het schip.

Suites hebben meer oppervlakte van alle hutten. Daardoor is er ruimte voor onder andere een zithoek. Afhankelijk van het soort suite kan een aparte slaapkamer zijn gecreëerd. Zelfs een tweede slaapmogelijkheid met een tweede badkamer behoort tot de mogelijkheden zodat families met gemak in een ruime suite kunnen overnachten. Het bijbehorende balkon kan extra faciliteiten hebben zoals een of twee ligbedden naast een tafel en stoelen. Vaak is het mogelijk om je ontbijt of diner op het balkon te nuttigen. Heb je het geluk om op een van de nieuwere schepen te boeken, heb je op het balkon misschien wel een een whirlpool.

Verschillen tussen een suite

Cruisemaatschappij gebruiken steeds vaker de term suites. Daardoor verschillen suites per schip. Bekijk dus goed de beschrijving van de suite en pak het digitale dekplan van het cruiseschip erbij om te kijken hoe groot je gewenste suite wordt. De opties zijn:

  • mini-suite of juniorsuite: een net wat grotere balkonhut. Kijk goed of de extra ruimte je geld waard is.
  • suite: flink grotere hut dan de overige hutten op het schip. Veel variaties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een Spa-Suite (zie afbeelding).
  • penthouse suite/owners suite: de meest uitgebreide suites met apart slaapgedeelte, eetgedeelte en vele extra’s

Butler

Een butlerservice of conciergeservice behoort ook tot de mogelijkheden. Zo’n persoon zorgt ervoor dat je reserveringen in het restaurant of je excursies in een handomdraai voor je geregeld worden. Sommige maatschappijen gaan verder dan alleen suites en creëren speciale restaurants voor suitegasten waar ze in alle rust kunnen ontbijten of dineren. Bij MSC Yachtclub (MSC Cruises) of The Haven (Norwegian Cruise Line) zijn suite-complexen met eigen lounge (Holland America Line) of een suite-only zwembad ontworpen. (Lees meer hierover in Exclusiviteit op cruiseschepen)

Als suite-gast heb je het voorrecht om bij het inchecken te genieten van een eigen incheckbalie en vaak voorrang te hebben bij het tenderen. Bij de meest exclusieve rederijen (Rederij Seven Seas Cruises) word je volledig in de watten gelegd met de beschikking over een eigen auto met chauffeur op elke bestemming.

Hoe gaat het er nu echt aan toe in een suite? Lees zeker onze reportages over de MSC Seaview, Seven Seas Splendor en Celebrity Apex.

Samengevat

Samengevat de nadelen:

  • Duurdere categorie

De voordelen:

  • Goede locatie op het schip
  • Veel extra ruimte: zithoek, groot balkon
  • Minimaal conciergeservice of zelfs butlerservice
  • Extra faciliteiten afhankelijk per cruisemaatschappij: drankjes, fruit, hapjes
Lees zeker ook:

Bekijk de suites die we de laatste jaren voor je op de video gezet hebben

Hoe ziet een suite eruit? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

[yotuwp type=”playlist” id=”PLuWxNd_mJTvvnblm4xvs8C-Kr1lx4f2-s” pagination=off” player=”mode=popup”]

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)