Welke hut kies je? De Cove-balcony

Onlangs kwam ik een video tegen over de Cove Balcony-hut op één van de Carnival schepen. De cove-balcony hutten zijn balkonhutten, maar het bijzondere zit ‘m in het feit dat deze hutten op dek 2 liggen. Behoorlijk dicht bij de waterlijn!  Een ‘normale’ balkonhut bevindt zich meestal op afstand van het water, bijvoorbeeld op dek 8. Het balkon van de cove-balcony hut is geheel overdekt, want als je cove letterlijk vertaald betekent het ‘ inham’.

De balkons hebben een tafeltje en twee stoelen. Op het dek boven de hutten bevinden zich de reddingssloepen, die je ziet hangen als je naar boven kijkt vanuit je cove-balkon. De hutten zijn de goedkoopste in hun soort in de categorie balkonhutten. Ze zijn wellicht daarom ook erg populair. Bij erg slecht weer, waarbij golven in het balkon naar binnen kunnen inslaan, kan het personeel gelukkig de openingen afsluiten.  De Carnival Magic  en alle andere nieuwe schepen daarna hebben de cove-balcony hutten ook.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.