Cruisereiziger
AccommodatieBuitenhut met balkonCruiseschepenPersoonlijke blogVoorbereiding

Welke hut kies je? De Cove-balcony

Onlangs kwam ik een video tegen over de Cove Balcony-hut op één van de Carnival schepen. De cove-balcony hutten zijn balkonhutten, maar het bijzondere zit ‘m in het feit dat deze hutten op dek 2 liggen. Behoorlijk dicht bij de waterlijn!  Een ‘normale’ balkonhut bevindt zich meestal op afstand van het water, bijvoorbeeld op dek 8. Het balkon van de cove-balcony hut is geheel overdekt, want als je cove letterlijk vertaald betekent het ‘ inham’.

De balkons hebben een tafeltje en twee stoelen. Op het dek boven de hutten bevinden zich de reddingssloepen, die je ziet hangen als je naar boven kijkt vanuit je cove-balkon. De hutten zijn de goedkoopste in hun soort in de categorie balkonhutten. Ze zijn wellicht daarom ook erg populair. Bij erg slecht weer, waarbij golven in het balkon naar binnen kunnen inslaan, kan het personeel gelukkig de openingen afsluiten.  De Carnival Magic  en alle andere nieuwe schepen daarna hebben de cove-balcony hutten ook.

Voordelen en nadelen

Voordelen:

  • Beschut balkon
  • Voordeliger dan een ‘echt’ balkon

Nadelen:

  • Minder zon op het balkon
  • Vaak richting voorkant van een schip, of richting de achterkant.
Lees zeker ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)