Welke hut kies je? De Cove-balcony

Onlangs kwam ik een video tegen over de Cove Balcony-hut op één van de Carnival schepen. De cove-balcony hutten zijn balkonhutten, maar het bijzondere zit ‘m in het feit dat deze hutten op dek 2 liggen. Behoorlijk dicht bij de waterlijn!  Een ‘normale’ balkonhut bevindt zich meestal op afstand van het water, bijvoorbeeld op dek 8. Het balkon van de cove-balcony hut is geheel overdekt, want als je cove letterlijk vertaald betekent het ‘ inham’. 

De balkons hebben een tafeltje en twee stoelen. Op het dek boven de hutten bevinden zich de reddingssloepen, die je ziet hangen als je naar boven kijkt vanuit je cove-balkon. De hutten zijn de goedkoopste in hun soort in de categorie balkonhutten. Ze zijn wellicht daarom ook erg populair. Bij erg slecht weer, waarbij golven in het balkon naar binnen kunnen inslaan, kan het personeel gelukkig de openingen afsluiten.  De Carnival Magic  en alle andere nieuwe schepen daarna hebben de cove-balcony hutten ook. 

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.