Cruisereiziger
CruisemaatschappijPersoonlijke blogVoorbereiding

Welke cruisemaatschappij kies je?

Wanneer je voor de eerste keer gaat cruisen, wordt je helemaal overstelpt door de mooie cruisefolders die je meekrijgt van je reisbureau. Tenminste, zo was het bij mij wel het geval. Bij meerdere cruises weet je al wat beter waarom je bij de ene cruisemaatschappij wel wilt meevaren en de andere niet. Zo zit je op een schip met alleen maar Spaanssprekende mensen, juist Amerikanen of Italianen 🙂

Het beste is nog altijd om eerst bij je reisbureau langs te gaan en gewoon eens te praten met de reisadviseur. Hij of zij zal de juiste vragen stellen en met jou samen kijken wat bij je past. CLIA Nederland, de overkoepelende branche-associatie van cruiserederijen, heeft een uniek cruise-inspiratiemagazine samengesteld: klik hier.  In het webmagazine staan vele rederijen en krijg je een beeld of je met een familie cruise mee wilt of in een luxueuze setting wilt begeven.
Vraag je in ieder geval af wat je wilt:

 • Wil je een groot resort schip of juist een overzichtelijk schip met minder passagiers?  – 5000 passagiers (bv Royal Caribbean Int. of MSC Cruises) versus schepen van 500/1500 passagiers- 
 • Wil je traditioneel dineren met vaste zittingen of wil je zelf bepalen op welke tijd je dineert? – vaste tijden heb je op elke schip, open zittingen niet overal-
 • Wil je meedoen aan de gala-avonden of juist een vrije kledingkeuze?
 • Wil je meedoen aan veel activiteiten of juist een rustig schip met vrijwel geen entertainment? Aida Cruises, Disney Cruise Line, Norwegian Cruise Line, Carnival, Costa Cruises, Royal Caribbean zijn slechts een paar rederijen waar entertainment een belangrijke rol speelt.
 • Wil je een echte all-inclusive beleving en/of niet bijbetalen voor drankjes? – enkele maatschappijen bieden een all-inclusive pakket aan zoals Pullmantur, Azamara, Seabourn of  zelfs met inbegrip van excursies (Regent Seven Seas Cruises)
 • Voor familiesRoyal Caribbean,  Costa Cruises, Norwegian Cruise Line, MSC Cruises of Disney Cruise Line
 • Voor een verwenvakantie op 5 sterren niveau: Celebrity Cruises, Holland America Line, Princess Cruises
 • Voor een club-sportieve cruise: Club Med of Aida Cruises
 • Lekker casual: Aida Cruises, Norwegian Cruise line
 • Helemaal luxe: Regent Seven Seas, Azamara Club Cruises, Yachts of Seabourn, Crystal Cruises, Seadream Yacht Club
 • Kleine luxe schepen: Azamara Club Cruises, Yachts of Seabourn, Seadream Yacht Club
 • Culinair verwend worden: Hapag Lloyd’s MS Europa, Oceania Cruises
 • Voor een heerlijk Britse sfeercruise:  Cunard of P&O Cruises
 • Spaanse zin: Pullmantur (all-inclusive)

Ga voor een profiel van de cruisemaatschappijen naar de Cruisemaatschappijen – pagina op Cruisereiziger. Kijk ook eens op https://cruiselinescanner.com/ voor keuzehulp.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)