Cruisereiziger

Royal Caribbean International

Familierederij Royal Caribbean International

Royal Caribbean is een van oorsprong Noors, maar nu Amerikaanse cruisemaatschappij. De cruiseschepen worden ongeveer op vier sterren gewaardeerd. De schepen van de laatste jaren (Oasis klasse) zijn groot en bestemd voor 4000 à 5000 passagiers. De maatschappij heeft dan ook de grootste cruiseschepen ter wereld in de vloot, de Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony en Symphony of the Seas.

De schepen van Royal Caribbean worden gezien als dé entertainment schepen. De schepen zijn voorzien van Promenades – winkelstraten met restaurantjes en café´s (met binnenhutten die op de promenade uit kijken)–, ijsbanen met shows, buitentheaters, klimwanden, surfsimulatoren, bungeejump mogelijkheden en zelfs een heuse tokkelbaan. De hutten zijn netjes en op de Oasisklasse zijn tweelaagse hutten. De eerder genoemde promenadehutten zijn een goed alternatief voor binnenhutten, je kijkt dan uit op een soort van winkelstraat waar ´s avonds ook kleine parades plaatsvinden. Het entertainment is goed georganiseerd, zoals bingo, karaoke, parades en shows.

Het diner vindt traditioneel plaats in twee zittingen. Andere restaurants zijn ook aanwezig op de schepen, maar daar moet voor worden bijbetaald. Traditiegetrouw vind je de fastfoodketen Johnny Rockets op de schepen. Bij de uitgebreide buffetrestaurants mag je zelf je gerecht samenstellen. De gemiddelde cruisepassagiers bestaan uit veel koppels en families met kinderen. Ze komen veelal uit (Noord-, Zuid-) Amerika, Groot–Brittannië en Europa.

Wij bezochten:

 

 

Mooie Cruises van Royal Caribbean

 

Cruises van Royal Caribbean zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

De vloot bestaat uit:

 

Het laatste nieuws van Royal Caribbean