Cruisereiziger
AccommodatieNieuwe cruiseschepenReisverslagSuite

Suite leven aan boord van Explora I: een overzicht van alle suites

Explora I is het allereerste schip van de nieuwe ultraluxe rederij Explora Journeys. In het artikel gaan we kijken naar de suites aan boord van dit all-suite cruiseschip. Binnen- of buitenhutten zul je niet vinden voor passagiers, dus alle suites hebben een privébalkon. Overigens geldt voor allemaal ook dat deze door middel van een tussendeur gecombineerd kunnen worden voor bijvoorbeeld een gezin met kinderen. Lees snel verder voor het overzicht van de suites aan boord bij Explora Journeys.

Miriam is vier dagen aan boord van Explora I en verkent het schip voor je op een cruise vanaf Greenock naar Kirkwall.

Ocean Terrace Suite

We starten dit overzicht met de instapcategorie suite, de Ocean Terrace Suite. Dit is een 35 m2 grote suite met balkon. Van deze categorie zijn er het meeste aan boord. De suite bestaat uit een badkamer, walk-in gedeelte voor de garderobe, kaptafel, een bed, sofa met tafel en een balkon. Hieronder zie je foto’s van suite no. 9070, waar ik  zelf in verbleef. Een fijne locatie, dichtbij de liften.

De leefruimte en het bed worden door een blokkenkast afgescheiden van elkaar. Deze staat vol met kunstobjecten en boeken, met onder andere een reisboek, natuurboek en diverse andere genres. Deze zijn wel in het Engels, Frans en Duits. Een bijpassend schilderij met boekenruggen daarop afgebeeld maakt de mini-bieb af.

Je hebt de beschikking over een minibar: een gevulde koelkast (ook naar wens sterke drank), koffiezet espresso apparaat van Illy, waterkoker (met theepotje) en flessen met water, alsook een persoonlijke waterfles die je kunt gebruiken aan boord of op excursie. Er zijn waterpunten zo her en der aan boord. Een kluis is in één van de lades te vinden. Je hebt de keuze uit een in-dining roomservice menu (24 uurs) en uitgebreide ontbijt roomservice.

Op het balkon staat een tafel met twee stoelen, en -heel fijn- een loungebank. Heerlijk om daar op te zitten en te genieten van het uitzicht.

Bij het bed staat aan elke kant een nachtkastje, met een onderaan een licht dat aanschiet als je in de buurt komt. Als je ‘s nachts dus even eruit moet, schiet gelijk dit subtiele licht aan. Stekkers en usb poorten zijn ruim voorhanden naast het bed, vooral aan de linkerkant. Uiteraard zijn er keuzes in de soorten kussens. Een minikussen herinnert de gasten aan duurzaamheid.

Lopen we verder dan komen kom je een verrekijker tegen bij de grote spiegel en daarna arriveren we bij het inloopgedeelte. Je hebt er twee hangrekken en een kast met 6 lades. Kleine spullen kan je ook kwijt in de bovenste vakkenla. Badjassen en badslippers hangen en staan klaar. De kaptafel heeft in de la een Dyson föhn en make-up spiegel.

Een drempel leidt je naar de badkamer, waar in mijn geval een bad in zit. Er zijn ook suites met een grote douche. Fijn is de vloerverwarming die mijn kamerjongen al aan gezet had, en tal van toiletspulletjes zoals je verwacht (shampoo, conditioner, body lotion, zeepje van Explora’s eigen merk Mandala, maar ook wattenschijfjes). Handig vind ik het rek op het bad zodat je daar wat op kunt leggen zonder dat het in het water valt 😉

Prijsvoorbeeld: 7-daagse cruise vanaf €2.850. 

Ocean Penthouse

Aan boord zijn vier soorten Penthouse Suites – Penthouse, Deluxe Penthouse, Premium Penthouse en Grand Penthouse – waarvan ik er twee heb kunnen bezoeken. Penthouses zijn net even wat groter dan de vorige categorie. Ze variëren in grootte van 43 m2 tot 68 m2. Ze hebben elk een eettafel voor vier personen en een zithoek. Gasten hebben in deze categorie de beschikking over een aantal extra’s: een Technogym trainingstas met trainingsmateriaal zoals elastische banden, yogamat etc. In het bijbehorende boek vind je oefeningen. Verder staan in elke penthouse geurstokjes klaar, een duurder type verrekijker en bij welkomst een luxere champagne, een Moët Chandon Vintage 2015. Overigens kan de Technogym tas ook door gasten uit de Ocean Terrace Suite worden aangevraagd om te gebruiken!

Premium Penthouse – no. 10041

De extra’s zijn bijvoorbeeld een sporttas van Technogym en een geavanceerdere verrekijker, in dit geval van Steiner.

De badkamer is even groot als de Ocean Terrace categorie. Het balkon is wel flink groter door de extra brede hut.

Prijsvoorbeeld: 7-daagse cruise vanaf €3710.

Grand Penthouse – no. 6011

De Grand Penthouse suite heeft, ten opzichte van de Premium Penthouse echt wel flink veel meer ruimte, vooral in het woongedeelte. Gasten ontvangen in een Penthouse als welkom een Moët Chandon Grand Vintage 2015.

Ook in deze suite is de badkamer gelijk. In deze suite heb je extra kastruimte direct bij binnenkomst.

Het balkon heeft flink wat ruimte.

Prijsvoorbeeld: 7-daagse cruise vanaf €4.8oo.

Ocean Residence

De Ocean Residences zijn de topcategorie suites aan boord, van 70 m2 tot 149 m2. Ze hebben verschillende namen: Cove, Retreat, Serenity en Cocoon Residences. Allemaal hebben ze aparte woon-, eet- en slaapgedeeltes. Bovendien hebben ze een whirlpool buiten op het balkon, een eettafel en ligstoelen. De badkamers van enkelen zijn voorzien van exclusief marmer – Calacatta Macchia Vecchia marmer – dat wordt gebruikt in de badkamers van Cocoon, Serenity en Retreat Residences (dus niet Cove Residence).

De Cocoon en Serenity Residences hebben unieke rondlopende terrassen. Alle Ocean Residences worden bediend door een toegewijd team van Residence Hosts die 24 uur per dag butlerservices op maat bieden.

Een blik op een aantal residences:

Cove Residence  – no. 6009

Deze Cove residence heeft een masterbedroom en een apart leefgedeelte. Gasten in een Residence ontvangen als welkom een Dom Perignon Vintage 2013. De verrekijkerset in deze Residences is ge-upgrade tot een prachtige Swarovski Nomad set in een houten kistje.

Groot pluspunt is de whirlpool op het balkon. Gasten krijgen in deze suite een tas cadeau.

Prijsvoorbeeld: 8- daagse cruise vanaf €5.950 p.p 

Owner’s Residence – no. 8100

De Owner’s Residence is de grootste suite aan boord met in totaal een indrukwekkende 280 m2: 155 m2 binnenruimte en 125 m2 terras met een indrukwekkende infinitypool, zeer grote woonkamer, butler bar, een aparte eettafel en een masterbedroom met badkamer inclusief stoomruimte.

Hieronder zie je de woonkamer met bar en daarnaast de eetkamer.

De slaapkamer heeft een bureau en een zithoekje. Erachter liggen de inloopkast en de badkamer met bad, douche en een stoomruimte!

Het terras loopt rondom de Owner’s suite met tal van zitjes, grote ligmatrassen, een infinitypool en een buitendouche.

Gasten krijgen tal van extra’s in deze suite, waaronder vervoer van/naar vliegveld, hotelovernachting voorafgaand of na cruise, behandeling in de Spa en een dag een privé-auto met chauffeur op een bestemming naar keuze.

Prijsvoorbeeld: 7-daagse cruise vanaf €22.000 – (bv Caribische cruise met vertrek op 24 februari 2024) 

Lees snel meer:

Bekijk de cruises bij:

TUI Captain Cruise

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Suite leven aan boord van Explora I: een overzicht van alle suites

  • Beste Miriam , het blijft nog steeds een droom ! maar als de kans eens komt , dan boek ik samen met mijn vrouw een Cruise, nog niet bekend op welk cruise schip , heb het filmpje gevolgd , van de nieuwe Explora . wat een prachtig schip , Met groet ,,Oud Zeeman, vanaf 1957 tot 1993 ! Fred Bernhard.

  • Dag Fred!

    Zeker doen, en wie weet komen we elkaar nog eens tegen!

    hartelijke groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.