Cruisereiziger
Overdracht

Explora Journeys neemt EXPLORA I in ontvangst

Explora Journeys, het luxe lifestyle-merk van de MSC Group, heeft donderdag officieel Explora I in ontvangst genomen, het eerste luxeschip dat zich bij de vloot van het merk voegt vanaf de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone, Italië. De investering van het nieuwe schip bedroeg meer dan €500 miljoen, met een totaal investeringsplan van €2,5 miljard voor de vier schepen in bestelling. De opleveringsceremonie van Explora I markeert een nieuw hoofdstuk voor het merk.

Het traditionele maritieme evenement werd bijgewoond door Gianluigi Aponte, oprichter en voorzitter van MSC Group; Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Group’s Cruise Division, de peettante van het schip Zoe Africa Vago, voor Fincantieri Pierroberto Folgiero, Chief Executive Officer en vertegenwoordigers van MSC’s bouwteam.

Explora I vertrekt op 1 augustus 2023 voor haar eerste reis vanuit Kopenhagen, Denemarken. Deze maiden voyage van zeven nachten zal passagiers meenemen door de landschappen van Lerwick, Shetland Eilanden en Kirkwall, Orkney voordat er koers wordt gezet naar Reykjavik, IJsland, Het luxueuze schip zal meerdere weken in Noord-Europa doorbrengen en verschillende routes aanbieden. Daarna zal het de Atlantische Oceaan oversteken via Groenland om de herfst door te brengen in Noord-Amerika, de winter in het Caribisch gebied en de lente aan de westkust van de VS en Hawaï. Vervolgens keert het weer terug naar Europa in de zomer van 2024 voor een reeks reizen in de Middelandse Zee. Tijdens alle afvaarten zal het schip minder bereisde havens aandoen en worden niet-conventionele aankomst- en vertrektijden gecombineerd met overnachtingen in havens voor een langzamer reistempo.

Explora II in 2024

Explora II wordt momenteel gebouwd op de scheepswerf van Fincantieri in Genua Sestri Ponente, Italië en zal in augustus 2024 in de vaart komen. EXPLORA III wordt het eerste van twee LNG-aangedreven schepen die die deel gaan uitmaken van de vloot van Explora Journeys. Het schip wordt in 2026 opgeleverd en EXPLORA IV in 2027. Alle schepen van Explora Journeys zullen worden uitgerust met de nieuwste milieu- en mariene technologieën, waaronder selectieve katalytische reductie technologie, walstroom plug-in connectiviteit, beheersystemen voor onderwatergeluid om het leven in zee te helpen beschermen, en een uitgebreide reeks van energiezuinige apparatuur aan boord om het motorgebruik te optimaliseren en zo de uitstoot verder te verminderen.

Wil jij cruisen met Explora Journeys? Bekijk de mogelijkheden en boek via:

Captain Cruise TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!