Cruisereiziger
Overdracht

Meyer Werft levert in Eemshaven Silver Nova op aan Silversea

Woensdag heeft in Eemshaven de definitieve overdracht plaatsgevonden van het nieuwe cruiseschip Silver Nova van scheepsbouwer Meyer Werft aan eigenaar Silversea. De president en CEO van de Royal Caribbean Group, Jason Liberty, vergezelde de president van Silversea, Barbara Muckermann en leidinggevenden van Meyer Werft om het ultra-luxe schip officieel te verwelkomen als 12e in Silversea’s vloot.

De oplevering van de Silver Nova is een belangrijke mijlpaal op Royal Caribbean Group’s reis naar Destination Net Zero. Het beschikt namelijk over een nieuw milieuvriendelijk brandstof- en energiesysteem. Het wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Een brandstofcelsysteem en batterijen moeten de energiebehoefte aan boord dekken. Het streven is om dit concept door te voeren op toekomstige Nova-klasse schepen.

Aan boord

Het comfort van de passagiers is verzekerd met het grootste aanbod van suitetypes in de geschiedenis van Silversea, een van de ruimste in de cruise-industrie, en suites achterop het schip met een prachtig uitzicht op de oceaan van 270 graden.

Andere Silver Nova-voorzieningen zijn onder meer Otium, het vernieuwende wellnessprogramma van Silversea dat in 2021 op Silver Dawn werd geïntroduceerd, en SALT, een culinair concept dat authenticiteit van de bestemming naar de keuken van het schip brengt door middel van lokale producten, markt-excursies en demonstraties van de chef-kok.

De eerste reis van de Silver Nova begint op 14 augustus 2023 in Fusina nabij Venetië. Vervolgens gaat het naar Piran, Zadar, Dubrovnik, Kotor, Split en Rovinj. De Silver Nova wordt in 2024 opgevolgd door een identiek zusterschip, de Silver Ray.

Interesse in cruisen met Silversea? Vraag een gratis offerte aan bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!