Cruisereiziger
Milieu

MSC Cruises publiceert haar 2022 Sustainability Report

MSC Cruises heeft haar Sustainability Report 2022 gepubliceerd, waarin de voortgang van haar duurzaamheidsbeleid in de loop van het jaar wordt belicht.

De duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op de relevantiebeoordeling die in 2019 werd uitgevoerd en in 2021 opnieuw werd bekeken. Dit proces heeft ervoor gezorgd dat de aandacht van MSC Cruises wordt gericht op kwesties die van het grootste belang zijn voor de externe en interne belanghebbenden van MSC Cruises en waarbij de impact op de wereld betekent dat het bedrijf een verantwoordelijkheid heeft om te handelen.

Het Sustainability Action Plan (Duurzaamheidsactieplan) is gericht op zes prioritaire werkdomeinen waarbij de vooruitgang van specifieke acties werd opgenomen in het Duurzaamheidsverslag om ervoor te zorgen dat het bedrijf verantwoording aflegt voor de uitvoering ervan. De zes gebieden van het Duurzaamheidsactieplan komen overeen met de doelstellingen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN – een gedeelde visie op de rol die individuen, bedrijven en overheden moeten spelen in de overgang naar een duurzame wereld.

De Sustainability Advisory Board (Adviesraad Duurzaamheid) voor de cruisedivisie van MSC Group, waaronder het merk MSC Cruises valt, wordt geleid door bestuursvoorzitter Pierfrancesco Vago. De raad is verantwoordelijk voor het waarborgen van de voortdurende relevantie van de duurzaamheidsstrategie en voor het beoordelen van de voortgang, daarbij begeleid en ondersteund door het Sustainability Team.

Linden Coppell, Sustainability Vice President van MSC Cruises, voegt hieraan toe: “Om de doeltreffendheid en blijvende relevantie van onze duurzaamheidsstrategie en -actieplan te garanderen, zijn we voortdurend in dialoog met onze werknemers, klanten en belangrijke externe stakeholders. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat onze huidige aandachtsgebieden geschikt zijn en nieuwe gebieden identificeren wanneer deze zich voordoen – terwijl we de voortgang op de zes belangrijkste pijlers van ons actieplan nauwlettend in de gaten houden.”

In 2022 werd er vooruitgang geboekt op alle gebieden van het Sustainability Action Plan van MSC Cruises, dit zijn de hoogtepunten uit het plan:

PLANET – Transitie naar netto nul emissies, verbetering van de lokale luchtkwaliteit en nauwkeurig onderzoek naar het gebruik van grondstoffen en afval

“MSC Cruises zet zich volledig in om zijn steentje bij te dragen in de aanpak van de klimaatverandering en het bevorderen van de biodiversiteit in de oceanen. Met een vastberadenheid versnelt het bedrijf actief de inspanningen om netto nul emissies te bereiken tegen 2050. Door nauwe samenwerking met gerenommeerde technologiebedrijven, scheepswerven en brandstofleveranciers streven we ernaar om de grenzen van innovatie te verleggen en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Een gedenkwaardige stap in deze cruciale reis was de introductie van ons eerste LNG-aangedreven schip in 2022, een belangrijke mijlpaal op weg naar een duurzamere toekomst. We blijven ons inzetten voor een milieuvriendelijkere cruise-industrie.”

PLACE – Duurzame bestemmingen ondersteunen, ontwikkeling van terminals

“Onze cruises stellen mensen in staat om een aantal van de mooiste en spannendste bestemmingen ter wereld te bezoeken – en wij willen dat zo houden. We willen positieve sociale en economische resultaten behalen voor de lokale gemeenschappen die we bezoeken. Onze investeringen in de ontwikkeling van nieuwe duurzame cruiseterminals creëren banen en brengen nieuwe bezoekers naar deze plaatsen. We zijn ook actieve voorstanders van bestemmingsbeheer en blijven samenwerken met de Cruise Lines International Association (CLIA) en andere cruisemaatschappijen om de bezoekersaantallen te beheren en de ambities op het gebied van duurzaam toerisme van de bestemmingen die we bezoeken te ondersteunen. We zijn lid van het door de CEO geleide Sustainability Committee en de Sustainability Task Force van de World Travel & Tourism Council (WTTC) en werken nauw samen met partners uit de reisindustrie om duurzame oplossingen voor onze industrie te ontwikkelen en te implementeren”.

PEOPLE – Het welzijn van haar passagiers en bemanning ondersteunen

“Onze eerste prioriteit is om onze passagiers en bemanning veilig en gezond te houden. We zijn trots op de uitstekende gezondheidszorg die we op onze schepen bieden, en ook al is COVID-19 niet langer de bedreiging die het was, we blijven voorbeeldige hygiënepraktijken hanteren. We hebben ook een uitgebreid veiligheidsbeheersysteem en streven ernaar om risico’s te identificeren zodat we kunnen handelen voordat er incidenten optreden. Ons personeel speelt een zeer belangrijke rol in het succes van onze gastervaring en we weten hoe belangrijk het is om hun welzijn te ondersteunen. We bieden onze mensen alle training die ze nodig hebben om goed werk te leveren en ondersteunen mensen met veel potentieel die hun carrière bij ons willen uitbouwen”.

PROCUREMENT – Inkopen met verantwoordelijkheid voor het milieu

“Elk jaar kopen we duizenden verschillende artikelen om onze activiteiten uit te voeren, van motoronderdelen tot handzeep en uniformen voor de bemanning tot voedingsmiddelen en dranken. Vervolgens moeten we het op onze vloot van schepen krijgen, die voortdurend onderweg zijn. In 2022 is onze commissie voor duurzaam inkopen begonnen met een uitgebreid onderzoek naar onze inkoopprocessen en -praktijken om mogelijkheden te identificeren om onze duurzaamheidsprestaties te verbeteren. We willen verder gaan dan specifieke programma’s – zoals het uitbannen van plastic voor eenmalig gebruik aan boord – en de mentaliteit van onze inkoopgemeenschap veranderen zodat bij elke inkoopbeslissing rekening wordt gehouden met het milieu en het welzijn van de werknemers”.

Wil jij cruisen met MSC Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger