Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenOntspanning

Aan boord van Explora I: wat je niet mag missen

Miriam was op uitnodiging 4 dagen aan boord van het nieuwe ultraluxe schip Explora I van Explora Journeys. In dit deel van de reportage laat ik je graag de mooiste ontspanningsmogelijkheden en andere mooie ruimtes aan boord zien die je niet mag missen!

1. Resort zwembaden

De rederij is erin geslaagd om een prachtig resortachtig zwembadcomplex neer te zetten op dit schip. Er zijn in totaal 4 zwembadgebieden die elk hun eigen sfeer en karakter hebben. Allemaal zijn ze voorzien van luxe tweepersoons en eenpersoons ligbedden met een matras. Handdoeken liggen bovendien klaar voor je op deze ligbedden.

We beginnen met het binnenzwembad, The Conservatory, met een waterval aan de muur. Aan beide zijden zijn whirlpools. De gelateria is vlakbij evenals de obers als je een drankje wilt van de bar.

Een dek hoger kom je op het zonnedek met aan de voorkant van het schip een prachtig adult-only Helios zwembad. Loungebanken en ligbedden maken het geheel hier af. Verderop zijn talloze cabana’s te gebruiken en aan beide zijden van het schip een whirlpool.

Loop je naar achter op het overzichtelijke 248 meter lange schip, dan kom je via een trap naar dek 14 bij de geweldige Skybar. Echt een fantastische plek om de dag af te sluiten!

Het derde zwembad, het Atoll zwembad, ligt op dek 10. Deze ligt een beetje verstopt, aan de achterkant van het schip. Een heerlijke plek om te genieten van de zon.

Het vierde zwembad, Astern Pool, ligt op dek 5. Dit is een prachtig infinity zwembad met rondom mooie ligbedden.

2. Spa

De spa is voorzien van behandelruimtes, een kapper en een thermal gedeelte. Je vindt daar een hydropool, zoutkamer, belevenisdouche, stoomruimte, sauna en een ijsbak. Een drankje mag je zelf pakken uit de watertap. Goed te weten is dat deze thermal ruimte een paar uur per dag geopend is voor alle gasten om te gebruiken. De spa wordt door de rederij zelf gerund. Bij een massage die ik zelf kreeg, viel me op dat ik geen bonnetje hoefde te ondertekenen, geen extra fooien werden gevraagd of verzorgingsproducten werden aangeprezen. Wauw, wat een verschil met andere rederijen. De prijzen liggen overigens wel hoger, maar dat heb ik er dan graag voor over.

3. Fitness

De rederij heeft als slogan Oceanstate of Mind en dat zie je terug in het fitness aanbod: van yoga in de vroege morgen tot sport in je eigen suite met de Technogym tas. Bij de hogere categorie suites staat deze standaard in de suite, voor lagere categorieën kan je deze bij de fitness ophalen. Er zitten onder andere een yogamat, rol, banden en nog meer in deze tas. Een app die je kunt downloaden op je mobiele telefoon/tablet geeft je handreikingen en oefeningen. Verrassend is dat er een behoorlijke groot aantal apparaten ook buiten staan op dek 14 waar je dus heerlijk in de frisse lucht kunt sporten. Daarnaast zijn twee speelvelden voor o.a. basketbal en een veld met een net voor bijvoorbeeld tennis.

4. Luxe winkels

Atrium lobby Explora IWinkelliefhebbers kunnen bij het atrium zeer luxe merken aanschaffen. Aan de ene zijde bij het atrium liggen alle horloge winkels en aan de andere zijde de boordwinkel. De primeur voor een cruiseschip is de winkel van Rolex: je kunt ter plekke een Rolex horloge aanschaffen. Ook andere merken zoals o.a. Cartier en het Zwitserse merk Piaget hebben een winkel.

Luxe producten met een duurzaam of bijzonder verhaal erachter, worden in de Journeys winkel verkocht. Uiteraard is er een kleine selectie Explora Journeys artikelen, die aansluiten bij dit thema. Denk aan zwemkleding gemaakt van gerecycled plastic (Kampos) of prachtige rijke parfum van het merk Floraiku.

Voor de liefhebbers is er een scheepsmodel te koop met daarin zilver verwerkt.

5. Kinder faciliteiten

Wat op Explora I als ultraluxe schip redelijk uniek is, zijn de kinderfaciliteiten. Met de gedachte dat ook families willen genieten van luxe, is er een ruimte waar kinderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten onder leiding van een host. Je vindt er bovendien spelcomputers (diverse soorten waaronder een aantal exemplaren van de Nintendo Switch), een hangplek, voetbalspel en biljart. Het programma is in samenspraak met de kinderen en jongeren die aan boord zijn.

6.  Theater en lounges

Ik heb het al eerder genoemd; de lounge op dek 11 is fenomenaal. Je hebt een vrij uitzicht rondom je heen. Ook het terras is een heerlijke plek daar. Mis zeker de high tea niet. Grappig was ook de zelfspelende Steinerpiano, waar overigens een tweede exemplaar van in het atrium staat. Er is ook een uitstekende klassieke Steiner pianist aan boord.

Entertainment vindt plaat in het theater: de Journeys Lounge (dek 4). Tijdens mijn verblijf was onder andere een Britse zangeres, Lisa Marie Holmes. De opzet van het theater is erg geslaagd: losse zetels met een tafeltje en lamp daarop. Obers komen langs voor je drankje (inclusief bij deze rederij). Een fijne sfeer!

Lezingen en workshops worden in een andere lounge, de Astern Lounge gehouden. Deze kleinere lounge heeft een beeldscherm en leent zich perfect voor deze activiteiten.  Op de cruise die ik meemaakte, was een Schotse gast uitgenodigd om te vertellen over de Schotse gebruiken, (eet)cultuur en historie.  Echt van toegevoegde waarde.

Lees snel meer:

Bekijk de cruises bij:

TUI Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)