Cruisereiziger
RestaurantSpecialiteitenrestaurant

9x Culinair genieten bij Explora I: alle restaurants op een rij

Explora Journeys biedt aan boord van Explora I een all-inclusief concept aan waarbij (vrijwel) alle restaurants inbegrepen zijn in de prijs. Alle restaurants zijn overzichtelijk qua grootte en daardoor is er eigenlijk ook geen echt hoofdrestaurant. Acht van de negen zijn inclusief in de prijs. Bij Explora zijn overigens alle drankjes, inclusief de wijnen, bij de cruiseprijs inbegrepen. De sommeliers hebben bovendien hun best gedaan om de minder gebruikelijke wijnen aan boord te halen en om een mooi aanbod van non-alcoholische dranken neer te zetten.

1. Crema Café

Met stip de beste plek om je ochtendkoffie en thee te halen is Crema Café. Deze ligt naast het atrium en biedt je lekkere zitjes met uitzicht op de promenade en de zee. Afhankelijk van het moment van de dag zijn er lekkernijen zoals croissants, warme panini en altijd koekjes en chocola. Tijdens mijn dagen aan boord was dit dé plek waar iedereen gezellig elkaar ontmoette.

2. Buffetrestaurant: Emporium Marketplace

Het buffetrestaurant is ruim opgezet op dek 11 en heeft veel zitgelegenheid in verschillende opstellingen. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Wat ter plekke vers bereid kan worden, wordt door de koks vers voor je gemaakt of op je bord gelegd, nadat je je keuze hebt opgegeven. Pizza is vers gemaakt in de unieke Italiaanse pizza oven waarvan er maar 2 op de wereld zijn: eentje in Italië bij de beste pizzabakker van het land en deze op het schip. Een aantal warme gerechten staat in prachtige koperen pannen en schalen op gasten te wachten. Het buffetrestaurant doet me overigens eerder denken aan een food-hall dan aan een buffet waar je zelf alles kunt pakken. Bravo!

Tip: er is ook een buitenterras bij de marketplace, gelegen aan de achterkant van het schip. 

Bij je tafel aangekomen is deze al voorzien van bestek en servies zodat je zelf niet nog op zoek hoeft naar bestek of wat drinken. Obers lopen rond voor drankjes.

3. Frans restaurant: Fil rouge

Restaurant Fil Rouge biedt Frans geïnspireerde gerechten aan op dek 4. De entree wordt opgesierd door een wenteltrap met een enorm, sierlijk kunstwerk. Het restaurant zelf heeft een licht interieur met veel twee- en meerpersoonstafels. Zeshoekige vormen (hexagons) op het tapijt en aan het plafond zijn overal te vinden. Voorbeeldgerechten zijn bereidingen met langoustine, escargots, 72 uur gegaarde black angus beef, pasta van de Italiaan Pietro Massi en bijvoorbeeld een beef Wellington.

 4. Med Yacht Club restaurant

Naast Fil Rouge zit restaurant Med Yacht Club met een mooie gepaste oude maritieme inrichting. Een mooie fijne sfeer. Je vindt er gerechten van de landen rondom de Middellandse Zee op de kaart. Tip! Bestel meerdere tapas /voorgerechten en deel deze met elkaar!

5. Marble & Co. Grill

Marble & Co. Grill is het grill restaurant aan boord. De ingang is enigszins verstopt waarna je na een korte gang in het restaurant terecht komt. Het restaurant doet zijn naam eer aan, want een donker zware marmeren inrichting is de entourage waarin je je begeeft. Er staat bijzonder vlees op de kaart, zoals biefstuk uit Frankrijk, Beieren of Zweden. Al dan niet gedroogd in de Dry Ager kast die in het restaurant staat.

6. Sakura

Sakura is geïnspireerd op de eeuwenoude theesalons van Kyoto (de naam Sakura betekent ‘kersenbloesem’). Het restaurant heeft een open keuken en er zijn diverse zithoeken gemaakt, zoals onder de kersenbloesem. Het menu omvat de Japanse (zoals Wagyu vlees), Thaise, Vietnamese en Maleisische keuken, met een gespecialiseerde sommelier die advies geeft over sake, shōchūs en andere drankjes met Aziatische invloeden.

7. Anthology

Explora Journeys werkt in restaurant Anthology samen met drie-sterren topchef kok, Mauro Uliassi. Hij heeft een menu samengesteld  om passagiers op de Explora I een bijzondere ervaring te geven in het kleine restaurant Anthology. Er is plek voor hooguit 40 mensen.

Uliassi, bekend om zijn inventieve benadering van culinaire hoogstandjes, wordt de eerste gastchef bij Anthology. Na enkele maanden wordt een nieuwe gastchef uitgenodigd en zal een nieuw menu op de kaart komen, altijd in samenwerking met Explora’s Head of Culinary, Franck Garanger.

8. Gelateria

De Gelateria is de ijswinkel die gelegen is naast het buffetresturant. Deze bevindt zich bij het overdekte zwembad en biedt je ijs, wafels en crêpes!

9. High Tea

Deze wil ik je nog even meegeven: de high tea om 16:00 uur in de Explora Lounge op dek 11. Superfijn is dat deze lounge uitzicht heeft naar voren en je dus kunt meekijken waar het schip naar toe vaart. In de middag vindt hier een high tea plaats waarbij de obers thee naar je toe komen brengen op een trolley, alsook de taartjes & sandwiches & andere lekkernijen. Heerlijk!

Lees snel meer:

Bekijk de cruises bij:

TUI Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)