Cruisereiziger
Eerste stuk staalNieuwe cruiseschepenTe water lating

Explora II raakt voor het eerst water

Slechts twee maanden na de oplevering van Explora I in Monfalcone op 20 juli 2023 gaat de scheepswerf vlot verder met de volgende schepen. Vandaag vierde Explora Journeys twee maritieme mijlpalen op de Fincantieri-scheepswerf in Sestri Ponente nabij Genua in Italië. Tijdens de ceremonie vierde het merk zowel de tewaterlating van Explora II als het snijden van het eerste staal van Explora III, de tweede en derde van de vier schepen in bestelling.

“Het dubbele evenement van vandaag is een nieuwe belangrijke stap in onze reis om oceaanreizen opnieuw te definiëren voor de veeleisende luxereiziger van vandaag. Na de succesvolle lancering van Explora I en mooie positieve feedback van de eerste gasten, reisadviseurs en media die de Ocean State of Mind omarmden, gaan we door. We zijn heel blij om getuige te zijn van de volgende grote mijlpalen in de bouw van zowel Explora II als ons eerste LNG-aangedreven schip, Explora III.”

Zomer 2024

Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys: “De Explora II wordt in de zomer van 2024 in gebruik genomen. De bouw van het 63.900 brutoton-schip begon in oktober 2021 op de Fincantieri-scheepswerf in Castellammare di Stabia, Napels, Italië, waar in mei 2022 de kiel van het schip werd gelegd”.

De tewaterlating is een traditioneel maritiem evenement dat een belangrijk moment vertegenwoordigt in de bouw van een nieuw schip, aangezien het schip voor de eerste keer water raakt en vervolgens de laatste fase van de bouw ingaat om het interieurontwerp en de uitrusting af te ronden.

Explora II begint in de zomer van 2024 aan haar eerste reis en zal in haar eerste seizoen in de Middellandse Zee de mooiste plekken van de Mare Nostrum ontdekken, waaronder Italiaanse bestemmingen zoals Portofino, Argentario, Rome, Sorrento, Palermo, Syracuse, Trapani, Lipari, Cagliari en Alghero aan de Smaragdkust.

Eerste stuk staal voor Explora III

Met de traditionele staalsnij-ceremonie vierde de rederij de start van de bouw van Explora III, die in de zomer van 2026 in de vaart zal komen en het eerste schip in de Explora-vloot zal zijn dat wordt aangedreven door Liquefied Natural Gas (LNG) – momenteel de schoonste brandstof ter wereld die op op grote schaal beschikbaar is. Doordat het derde schip voor het eerst LNG zal gebruiken, is het ontwerp van het schip 19 meter langer gemaakt.

Alle Explora Journeys-schepen zullen worden uitgerust met de nieuwste milieu- en maritieme technologieën, waaronder technologie voor selectieve katalytische reductie, de mogelijkheid om walstroom aan te sluiten, systemen voor onderwatergeluidscontrole om het leven in zee te beschermen, en een uitgebreid assortiment energiezuinige apparaten aan boord om de motor te optimaliseren. werking en de uitstoot verder terugdringen.

In januari 2024 start de bouw van de Explora IV, die eveneens op LNG zal varen en begin 2027 gereed zal zijn.

Bekijk alle cruises van Explora Journeys bij:

Captain Cruise TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)