Cruisereiziger
BouwLNGMilieu

Explora Journeys bestelt nog 2 schepen en stapt over op LNG en waterstof

Explora Journeys, het nieuwe luxe cruisemerk van de cruise divisie van MSC Group, en scheepsbouwer Fincantieri hebben bekendgemaakt dat ze tot een memorandum van overeenstemming (MOA) zijn gekomen voor de bouw van nog eens twee luxe, op waterstof aangedreven, cruiseschepen. De totale toekomstige vloot wordt daarmee verder uitgebreid van 4 naar 6 schepen.

EXPLORA V en VI zullen beschikken over een nieuwe generatie motoren voor vloeibaar gemaakt aardgas (LNG) die het probleem van methaanslip zullen aanpakken. Ze zullen ook worden uitgerust met nieuwe milieutechnologieën en oplossingen die uniek zullen zijn in de sector, waaronder een insluitingssysteem voor vloeibare waterstof waardoor ze deze veelbelovende koolstofarme brandstof kunnen gebruiken.

Waterstofbrandstof zal een brandstofcel van zes megawatt aandrijven om emissievrije stroom te produceren voor de hotelactiviteiten en om de schepen in de haven op ‘nul-emissie’ te laten varen, met de motoren uitgeschakeld.

De twee nieuwbouwschepen zullen respectievelijk in 2027 en 2028 in gebruik worden genomen.

Explora Herontwerp voor LNG

Explora Journeys heeft ook laten weten dat de eerder aangekondigde schepen EXPLORA III en IV nu zullen worden aangedreven door LNG. De twee schepen worden met 19 meter verlengd om de installatie van een nieuw systeem op basis van LNG en waterstof mogelijk te maken. Dit biedt tevens de mogelijkheid om de mix van suites te verbeteren met een groter aantal ruime en luxueuze Ocean Residences en grotere openbare ruimtes.

De twee extra schepen die onder de huidige MOA vallen, brengen de investering van Explora Journeys in haar vloot op € 3,5 miljard. Dit omvat elk 120 miljoen euro extra voor het uitrusten van EXPLORA III en IV met LNG-motoren, een verandering die een tijdelijke stopzetting van het werk vereiste vanwege het ingrijpende herontwerp van de schepen. Deze zullen nu in 2026 en 2027 worden opgeleverd.

Bekijk de cruises bij:

Captain Cruise TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger