Cruisereiziger
FotoreportageScheepsbezoek

Scheepsbezoek Celebrity Eclipse: moderne luxe bij Celebrity Cruises

Afgelopen donderdag en vrijdag lag de Celebrity Eclipse voor de eerste maal in Amsterdam. De cruisereizigers aan boord mochten twee dagen genieten van onze mooie hoofdstad. Cruisereiziger Miriam verkende donderdag het schip dat in 2010 opgeleverd werd.  Vanaf de zomer van 2018 vaart de Celebrity Eclipse cruises vanuit Amsterdam. Ze is daarmee de opvolger van haar zusterschip Celebrity Silhouette die sinds 2015 vanuit de hoofdstad vaart naar Noord-Europa. Beide cruiseschepen maken deel uit van de Solstice-klasse van de Amerikaanse premium cruisemaatschappij en hebben dezelfde capaciteit (2.852 passagiers). De Celebrity Eclipse is 1 jaar ouder (2010) dan de Celebrity Silhouette (2011).

Kenmerkend voor Celebrity Cruises is de term ‘Modern Luxury’ en dat uit zich volledig in de Celebrity Eclipse direct bij binnenkomst in de Grand Foyer, het atrium van talloze dekken hoog. De liften bewegen zich vanuit de Grand Foyer van dek 3 tot en met dek 15.  Op de onderste dekken van de Grand Foyer zijn rondom lounges en bars gelegen. Gezellig in de namiddag een sigaartje roken bij Cellar Masters, een koffie/thee met wat lekkers bij Al Bacio of een predinnermartini in de Martinibar doe je rondom deze mooie ontmoetingsplek.

In de avond biedt de Celebrity Eclipse veel specialiteitenrestaurants aan die later op meerdere Celebrity schepen zijn geïntroduceerd. Het hoofdrestaurant Moonlight Sonata is hoe een hoofdrestaurant er in je dromen uit hoort te zien. Een geweldig lichtornament aan het plafond en een prachtige beneden- en bovenverdieping.

Gasten die in een AquaClass hut verblijven, dineren in het speciale restaurant Blu. Prachtig aangekleed en veel tweepersoonstafels. Blu is gelegen aan een pleintje waar twee specialiteitenrestaurants gelegen zijn; Tuscan Grille en Qsine (beide toeslag). Vooral Qsine biedt een zeer bijzondere kaart. Je kiest een aantal menu items uit 20 gerechten op de Ipad en deze deel je met de tafel. De presentatie is erg speels, bijvoorbeeld lolly’s of een open kabinetkastje met 12 kleine gerechten. Het restaurant voelt op dezelfde manier speels aan. Indrukwekkend is het verderop gelegen Tuscan Grille, waarbij je een grote ‘wijnkelder’ binnenloopt.

De hutten op de Celebrity Eclipse zijn aangenaam ruim, te beginnen bij de binnenhut mét een bankje. De badkamers zijn voor alle hutten (tot suite) hetzelfde en met een douchecabine ingericht. Vanaf de suites is er een bad aanwezig. In alle badkamers ontvang je shampoo, conditioner en lotion in kleine flacons. Bij Celebrity Cruises staat een waterkoker tot je beschikking in je eigen hut. Opvallend zijn de diepe balkons met mooie afscheidingswand naar je buren.

Voor de in totaal 2850 passagiers staan drie zwembaden tot hun beschikking. Op het middendek liggen er twee, tezamen met een fontein-speelpleintje waar kinderen het ongetwijfeld naar hun zin zullen hebben. Sfeervol vind ik met name de hoge schaduwdoeken waar ligbedden onder staan. Wanneer het weer wat slechter is, zoals tijdens het scheepsbezoek, zie je dat de meeste cruisepassagiers naar het overdekte zwembad trekken. Dat ligt tussen de spa en de genoemde middenzwembaden in. Het zwembad is alleen voor volwassenen. Naast dit zwembad ligt een Spa-café met lichte gezonde drankjes en snacks.

De topper van de Solstice klasse schepen en dus ook op de Celebrity Eclipse is het échte gras bij de Lawn Club op het bovenste dek.  Je vindt er bovendien een kleine arena waar glasblazers hun show opvoeren. Wat verderop ligt een bar, zodat je bij goed weer met je drankje in je hand een picknick kan doen op het gras. Een hele leuke gewaarwording, gras op een schip.  Reken maar dat het een hele klus is voor de tuinman!

De Celebrity Eclipse gaat van eind april tot en met juni 2018 cruises maken vanuit Dublin naar o.a. IJsland, Schotland, Ierland en de Noorse fjorden. Vanaf eind juni 2018 tot en met eind augustus 2018 is Amsterdam begin- en eindpunt van 13-daagse reizen naar de Britse Eilanden en Scandinavië en Rusland. Daarna zet het koers naar de Middellandse Zee om vanuit Barcelona te gaan cruisen.

Boek nu een cruise op de Celebrity Eclipse bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Wil je meer foto’s zien? Klik dan door naar de foto-reportage of naar Youtube voor meer video’s.

Bekijk meer reportages van Cruisereiziger!

Kom binnenkijken op de mooiste cruiseschepen!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Scheepsbezoek Celebrity Eclipse: moderne luxe bij Celebrity Cruises

  • Waterkoker in de hut is niet standaard, enkel bij afvaarten vanuit Southampton/(Dublin volgend jaar)

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger