Cruisereiziger
Persoonlijke blogRenovatieScheepsbezoek

Talrijke mooie nieuwe voorzieningen op MS Westerdam na droogdok

Na een verblijf van 12 dagen in het droogdok in Palermo is het cruiseschip MS Westerdam van Holland America Line begin mei teruggekeerd in de vaart en begonnen aan haar lange zomerseizoen in de Middellandse Zee. Tot eind oktober zal het zusterschip van het MS Oosterdam, MS Zuiderdam en MS Noordam vanuit Barcelona, Civitavecchia (Rome) en Venetië 10- tot 14-daagse cruises maken naar talrijke Mediterrane bestemmingen. Marco bracht een bezoek aan het schip in Barcelona.

Passagiers maken kennis met diverse nieuwe voorzieningen die tijdens de renovatie zijn toegevoegd aan het middelgrote schip dat plek biedt aan maximaal 1.964 passagiers. Het gaat zowel om nieuwe activiteiten als nieuwe bar, entertainment- en eetgelegenheden. Daarnaast zijn ook de suites volledig gemoderniseerd. Enkele van de nieuwigheden waren zelfs nog niet eerder te zien op schepen van Holland America Line.

Nieuwe eetgelegenheden

Op de vernieuwde MS Westerdam wordt nog meer diversiteit aan dineergelegenheden aangeboden. Zo maakt vanaf 12 juni de Franse brasserie Sel de Mer, die vorig jaar succesvol werd gelanceerd op het MS Koningsdam, als pop-up restaurant in een getransformeerde Pinnacle Grill haar debuut aan boord. Rudi’s Sel de Mer, vernoemd naar haar bedenker en Masterchef Rudi Sodamin, heeft een menu met klassieke Franse gerechten waaronder lokaal gevangen vis. Rudi’s Sel de Mer wordt op elke 7-daagse cruise 1 keer aangeboden en 2 keer op cruises langer dan 10 dagen. Er wordt een toeslag gerekend van 49 dollar per persoon.

De Pinnacle Grill is ook de sfeervolle locatie van het nieuwe tweede pop-up restaurant van het schip, De Librije, van niemand minder dan de Nederlandse sterrenchef en Culinair Council Member Jonnie Boer. De dineravond met de naam Taste of De Librije wordt elke cruise 1 keer gehouden. Cruisepassagiers genieten van 5 van de in totaal 10 gerechten die de afgelopen jaren een hit waren in De Librije. De koks hebben hiervoor een uitgebreide training gekregen van de keukenbrigade van Jonnie Boer. Voor Taste of De Librije betaal je een toeslag van 69 dollar per persoon.

De twee nieuwe dineropties zijn een aanvulling op de vertrouwde eetgelegenheden op het MS Westerdam zoals het hoofdrestaurant, het Italiaanse restaurant Canaletto, Dive-In voor burgers, het luxe steakrestaurant Pinnacle Grill en het buffetrestaurant Lido. Deze laatste is tijdens de upgrade ook in een nieuw jasje gestoken. Het traditionele Lido buffet is getransformeerd tot het Lido Market concept. Het heeft een meer open layout met diverse themastations waar op bestelling wordt geserveerd danwel vrij kan worden gepakt.

Tot de verschillende eetstations behoren o.a. vers gebakken brood en gebak bij Breadboard, klassiek ‘comfort food’ bij Homestead, wereldwijde gerechten bij Distant Lands, Wild Harvest’s verse gepersonaliseerde salades en grote selectie van zoetigheden bij Sweet Spot. De service is uitgebreid met het schenken van koffie, sap, water en ijsthee aan tafel. ‘s Avonds hebben de tafels een meer uitgebreide setting met placemats, glaswerk en bestek die klaarliggen als de gasten een keuze hebben gemaakt van het nieuwe menu.

Nieuw entertainment

Gasten hebben ook qua entertainment meer keuzes dan ooit met de toevoeging van Lincoln Center Stage en Billboard Onboard (net als op de Koningsdam) aan de Music Walk, aanvullend op het reeds aanwezige en populaire B.B. King’s Blues Club. Lincoln Center Stage is een locatie met live muziek, voortgekomen uit een exclusieve samenwerking met het Lincoln Center for the Performing Arts, een leider in artistieke programmering, kunst en educatie. Topmuzikanten brengen meerdere malen per avond in een ensemble kamermuziek ten gehore in een intieme setting.

In het Billboard Onboard staan twee pianisten centraal die de grootste hits van de afgelopen 50 jaar brengen. Deze dynamische show wordt ondersteund door interessante feiten en cijfers van de muziekindustrie die zijn samengesteld door Billboard, de leidende wereldwijde bron van hitlijsten, nieuws, trends en innovaties in de muziek. Tussen de avondlijke optredens en liedjes door kunnen de gasten zingen en meedoen met weetvragen die worden weergegeven op schermen in de ruimte, waardoor het een interactief geheel wordt.

Tijdens het droogdok is de Northern Light nachtclub vervangen door de Gallery Bar. Deze sfeervolle bar biedt het cocktailmenu van de befaamde mixoloog Dale DeGroff en is aangekleed met een bijzondere mix van kunstwerken, portretten, landschappen, stillevens en abstracte werken. Op het exclusieve en innovatieve menu van ‘King Cocktail’ staan cocktails als Café Maguay, Gallery Gimlet, Hemingway Daiquiri, Yuzu Margarita, The Ritz Cocktail, Whiskey and Joe, Another Shade of Greyhound en “Slightly Less Than Perfect” Perfect Manhattan.

Naast deze nieuwigheden kunnen passagiers zich blijven vermaken in de reeds genoemde B.B. King Blues Club in de Queens Lounge. Een achtkoppige B.B. King’s All-Stars Band brengt daar elke avond de muziek uit Memphis naar zee. Het speelt muziek die uiteenloopt van funky en snel tot soepel en vol soul. Spektakel gegarandeerd. Gasten die een rustiger tempo prefereren kunnen in de avond een gokje wagen in het casino of op hun gemak een drankje doen in de Ocean Bar of Pinnacle Bar voorafgaand of na hun diner.

Nieuwe activiteiten

Het meest in het oog springende nieuwe activiteit op het MS Westerdam is de introductie van Rijksmuseum@Sea, waarmee Holland America Line haar Nederlandse historie viert in een nieuwe samenwerking met het Rijksmuseum. In een speciaal gecreëerde prachtige ruimte gelegen op dek 1 in het Atrium, naast de Guest Services, zijn bijzondere levensgrote reproducties van enkele van de meest beroemde meesterwerken uit het best bezochte museum in Nederland te zien. Het moet gaan uitgroeien tot een creatieve salon waar gasten zich kunnen laten inspireren door de collectie van het museum om hun eigen kunstwerken te maken.

Om de bestemmingen tijdens de cruises nog meer tot leven te laten komen heeft Holland America Line het Explorations Central (EXC) programma gelanceerd op het MS Westerdam. Het biedt diverse informatiebronnen over de bezochte locaties en kansen om (plaatselijke) locatie-experts te spreken met als doel om gasten de bestemming als boeiender, levendiger en zinvoller te laten ervaren. Het kloppend hart hiervan is het nieuwe smaakvol ingerichte Crow’s Nest met interactieve schermen en een virtuele brug.

Holland America Line biedt samen met America’s Test Kitchen een uitgebreide selectie van live kookshows en praktische workshops aan boord, waarbij gasten bewezen technieken en recepten leren om de heerlijke gerechten ook thuis vol zelfvertrouwen te maken. Het Culinary Arts Center heeft tijdens het droogdok ook een transformatie ondergaan. Het heeft verschillende verbeteringen toegevoegd aan de showkeuken en haar inrichting waarbij o.a. een nieuwe kleurenstelling is gehanteerd en nieuwe tafels en stoelen zijn geplaatst.

Verder zijn er verbeteringen doorgevoerd aan de Greenhouse Spa & Salon, de kinderclubs Club HAL en The Loft. The Retreat is verplaatst van dek 10 naar dek 11. Het is een rustige loungeplek met 15 prive-cabana’s die voor een schappelijke prijs per dag kunnen worden gehuurd. Ook verschillende andere publieke ruimtes over het gehele schip zijn opnieuw ingericht met nieuw tapijt, gordijnen, stoelen en sofa’s. Dit geldt voor het pooldek die is uitgerust met nieuwe loungers en teakhouten vloeren.

Nieuwe verbeterde suites

Ook de hutten zijn grondig aangepakt tijdens de renovatie. Er zijn 25 nieuwe hutten toegevoegd nabij de top van het schip op dek 10. De 18 verandah-hutten en 7 binnenhutten verhogen de capaciteit van het schip naar 1.964 gasten. Daarnaast hebben de suites een upgrade gekregen. De woonkamer is opgefrist met een nieuw hoofdeinde, nieuw tapijt, nieuw behang, een privacy gordijn, gordijnen, een bedloper en bedrok. Een nieuwe kwarts stenen oppervlak is aangebracht bij het bureau, dressoir, nachtkastjes en make-up spiegel.

Tot slot is een nieuwe interactieve televisie systeem geïnstalleerd over het gehele schip met grote LED-flatscreens. Via deze digitale televisies heb je makkelijk bereik tot gratis films en populaire televisieshows maar ook toegang tot het dagelijkse programma en informatie over de talrijke voorzieningen aan boord zoals een overzicht van de restaurants, de aangeboden spa-diensten en weergave van je boordrekening.

Boek de Westerdam bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger