Cruisereiziger
Cruiseterminal

Passenger Terminal Amsterdam moet nieuwe locatie zoeken

PTA Cruiseterminal AmsterdamHet college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten dat Passenger Terminal Amsterdam (PTA) samen met de gemeente Zaanstad en Havenbedrijf Amsterdam moet zoeken naar een nieuwe geschikte locatie. Het college vindt dat de druk van de toeristen op de binnenstad verminderd moet worden. Het verplaatsen van de cruiseterminal sluit hierbij goed aan, ondanks een storm van protesten uit de cruise industrie en ook van (demissionair) minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.

Het college wil meer oeververbindingen zoals een fietsbrug over het IJ. Daardoor kunnen cruiseschepen in de toekomst de cruiseterminal niet meer bereiken.

Het besluit van het college moet door de gemeenteraad van Amsterdam op 19 juli worden goed gekeurd. Hoogstwaarschijnlijk zal dat gemakkelijk door de raad heen gaan.  Eind 2017 moet het bestuur van PTA een advies hebben voor een locatie. De verantwoordelijke wethouder vindt dat de kwaliteit niet achteruit mag gaan. In de praktijk zal dat erg moeilijk worden omdat PTA op een voor cruisepassagiers perfecte locatie ligt, dichtbij het centrum van de stad.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)