Cruises gaan door naar Cuba ondanks wijzigingen Trump

President Trump kondigde vrijdag aan dat Amerikanen alleen nog maar in groepsverband naar Cuba mogen reizen. Wat betekent dit voor de cruise industrie die net op gang is gekomen naar Cuba? Cruisepassagiers mogen nog steeds naar Cuba vanuit Amerika. Cruisemaatschappijen zoals Carnival Cruise Line, Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Holland America Line zullen dit kunnen blijven doen vanuit de VS naar het eiland. Trump heeft de regels aangescherpt voor wat betreft reizen op Cuba. Zo mogen cruisepassagiers waarschijnlijk niet meer alléén als individuele reizigers kunnen rondlopen op Cuba, maar zullen zij aan excursies mee moeten doen. In de praktijk betekent dit dat rederijen meer geld gaan verdienen op excursies.

Een andere nieuwe regel van Trump is dat de reisorganisatoren niet meer verbonden mogen zijn aan het Cubaanse regime. Naar verwachting zijn vele officiële reisorganisatoren van excursies op Cuba dat wel.

Alle grote moedermaatschappijen, Carnival Corp. en Norwegian Cruise Line Holdings zeggen in verklaringen dat zij door blijven varen naar Cuba.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)