Cruisereiziger
Reisverslag

Reportage: Inscheping op Celebrity Apex in Piraeus

Miriam vaart op uitnodiging mee op de Celebrity Apex van Celebrity Cruises. De 8-daagse cruise vertrekt vanuit Piraeus/Athene en gaat naar Dubrovnik, Mykonos, Rhodos en Santorini. In dit eerste deel van de reportage de inscheping, kennismaken met de hut/kamer en veiligheidsmaatregelen aan boord.

Warm

De eerste dag staat vooral in het teken van reizen. Via Schiphol vlieg ik naar Athene, waar we in de lucht enkele flinke rookwolken in de verte zien. Nabij de stad zijn nog steeds enkele (bos)branden door de zeer hoge temperaturen hier. Het is gelukkig geen 40 graden meer, maar 34 graden. Toch nog een flinke warmte. Bij de Griekse douane mag ik mijn inreisformulier laten zien, die ik vooraf heb moeten invullen. Vlot mag ik door en mijn koffer oppakken van de bagagebanden.

Via een transfer bereik ik de Celebrity Apex in de haven van Piraeus. Eerst moet ik echter door een aantal maatregelen heen, waaronder een test op COVID-19. Na een wattenstaafje in mijn neus mag ik plaatsnemen in de wachtruimte. Een voor één juichen passagiers; hun nummer staat op een scherm en dat betekent dat ze negatief getest zijn. Ondanks dat ik de dag ervoor thuis voor de zekerheid een test heb gedaan, is het toch voor mij ook een spannend moment. Vijftien zenuwachtige minuten later, staat mijn nummer er ook op en heb ik toestemming om in te checken. En ja, ik ben ook superblij!

Celebrity eist van haar passagiers een volledige inenting (14 dagen na laatste dosis mag je aan boord!) en gaat voor 95% gevaccineerde gasten. De overige 5% zijn kinderen die niet gevaccineerd zijn.
Met een sticker op mijn borst geplakt dat ik negatief getest ben, ga ik verder met de incheckprocedure.

Aan boord!

De check-in duurt hooguit 5 minuten. Ik laat mijn internationale vaccinatiebewijs zien (toch maar uitgeprint, maar ik heb ook de Corona-check app), paspoort en digitaal incheckbewijs in de Celebrity App, Xpress Pass genoemd. Aan boord kom ik binnen met een mondkapje; bij het rondwandelen is deze verplicht. Bij zitten, eten e.d. niet. Ik kom morgen in deze reportage terug op de maatregelen in geval van ziekte aan boord.

Het is al half 5 als ik mijn kamer in mag; een Sky Suite. Dit is een uitermate mooie kamer met een echt balkon. Op de Celebrity Apex (en zusterschip Edge) is dat geen vanzelfsprekendheid omdat de meeste hutten een Infinity Balcony hebben; een inschuifbaar raam dat een soort van serre vormt.

Bij een Skysuite horen wat fijne extra’s zoals een butler en toegang tot the Retreat, een schip-in-een-schip concept met lounge, zonnedek & zwembad en restaurant Luminae. Daarnaast zijn bij Celebrity nu alle fooien, een wifi pakket en veel drankjes bij de prijs inbegrepen. De suitegasten krijgen een iets hoger wifi-pakket en een premium drankpakket. Mijn butler, Servet uit Turkije, leidt me rond in de kamer. Daarna laat hij me zien waar ik mijn reddingsoefening moet afronden. Via de app heb ik één en ander bekeken en als afsluiting lopen we naar The Club, waar mijn boardcard wordt gescand en ik uitleg krijg over een zwemvest en medische faciliteiten.

Avondeten

Het diner start voor mij met een drankje op de Magic Carpet; het oranje gevaarte aan de rechterkant (stuurboord) van het schip. Deze functioneert als bar/restaurant of als tenderplatform, al naar gelang op welk dek deze ‘aangehaakt’ wordt. Het is een groot platform dat naar boven en beneden verplaatst kan worden.

Het is zwoel deze avond en dus perfect om op het buitendek te dineren. Wij gaan met de groep naar de Rooftop Garden Grill, een restaurant met open keuken dat naast de parkachtige setting Rooftop Garden ligt.  De avond staat in het teken van delen, dus er komen veel gerechten in het midden van de tafel te staan waarvan iedereen wat op zijn eigen bordje kan leggen. Denk aan krabsalade, kaas, antipasti als voorgerecht en vlees & vis als hoofd. Het dessert bestaat uit ijs en cookie-taart. Zeer geslaagde gerechten!

 

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig naar de mooie Celebrity Apex? Bekijk de cruises bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Reportage: Inscheping op Celebrity Apex in Piraeus

  • Als ik deze bijdrage lees weet ik meteen kort en bondig, maar duidelijk, hoe de inscheping eraan toegaat en waarvoor ik dien te zorgen als voorbereiding op de inscheping (inclusief gebruik van mogelijkheid om formulieren en informatie via een app voor te bereiden).
    Tof !

Reacties zijn gesloten.