Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Celebrity Apex: een overzicht van de hutten

Cruisereiziger Miriam reisde op uitnodiging een week mee op de nieuwe Celebrity Apex vanuit Athene/Piraeus naar Dubrovnik in Kroatië en de Griekse eilanden Santorini, Mykonos en Rhodos..

De 2.910 passagiers van de Celebrity Apex krijgen een plekje in één van de 1.467 hutten. Het aanbod aan type hutten is groot. Grofweg bestaat de keuze uit binnenhutten (9%), buitenhutten (10%), balkonhutten (81%) inclusief suites die variëren in ruimte, luxe en beschikbare voorzieningen zoals butlerservice of toegang tot de Spa. De hutten verschillen overigens nauwelijks van zusterschip Celebrity Edge.  In dit artikel focussen we op de binnen-, buiten- en infinite balkonhutten evenals de Sky Suites en bijbehorende schip-in-een-schip-concept voor suitegasten.

Binnenhut

Op de Celebrity Apex zijn 131 binnenhutten, gelegen op dek 7 tot en met dek 12, waarvan er 3 voor mindervaliden geschikt zijn. Deze liggen vlakbij de liften. De reguliere binnenhutten zijn 17m2, de mindervalide hutten zijn 21m2. Er zijn binnenhutten met verschillende breedtes en lengtes beschikbaar.

De kamer is ingericht in lichte kleuren. De muren zijn wit, lichtgrijs en lichte houtkleur. Er staan standaard een bureautje met stoel en een rond tafeltje dat je ook als zitje kunt gebruiken. Bovendien is het een opbergruimte. Het bankje is een chaise longue, en als het dient als bed (voor 3e/4e persoon) dan is het een bredere sofa. Op het bureau vind je een uitgebreid scala aan stopcontacten, verstopt in een wit houten kistje: 1 Europees (wel iets weinig), 2 x 110 volts en 2 usb poorten. Deze zijn verborgen in een wit omhulsel waarvan je de deksel dicht kunt doen; ook als je aan het opladen bent. De kabels lopen door kabelinkepingen veilig naar je op te laden apparaat toe. Bij het bed zijn aan één zijde bovendien nog eens 2 usb poorten te vinden. Uiteraard is er een koelkastje, hangkast, legkast met kluis en een grote tv. Je kunt zelfs van je mobiele apparatuur naar de tv streamen, zodat je een meegenomen film op het scherm kan laten afspelen.

Net als in alle hutten op de Apex kan je zelf de temperatuur regelen, met behulp van je mobiele telefoon of het touchscreen (aan de muur). Bovendien kan je met daarmee ook het licht instellen of sluiten/openen van de gordijnen in de balkonhutten.

De badkamer van een binnenhut is niet erg groot. De muren hebben een hout- en marmermotief en er hangt een zwart/wit schilderij. Celebrity heeft tissues en badschuim/zeep/shampoo in flacons voor je klaar staan. De wasbak is mooi ruim en de douche zeker fijn van formaat. Kortom, een zeer goed en mooi ingerichte binnenhut op de Celebrity Apex.

Bovendien ontvang je twee stoffen mondkapjes van de rederij en twee flesjes desinfectiemiddel.

Buitenhut

Op de Apex zijn diverse buitenhutten beschikbaar. Enerzijds zijn er een buitenhutten met prachtig grote ramen, net als bij de Infinity Balkonhutten. Er zijn buitenhutten met grote ronde ramen en er zijn grotere buitenhutten aan de voorkant van het schip met prachtig uitzicht door een schuin raam. Deze zijn een aanrader als je met meerdere mensen in de hut verblijft, zoals met kinderen, omdat je zeker wat extra meters tot je beschikking hebt hebt.

Er zijn in totaal 130 buitenhutten gelegen op dek 8 en 9, daarvan zijn er 4 geschikt voor mindervalide gasten.

In onderstaande foto’s zie je op dek 10 hut nummer 100, een Panoramic Oceanview kamer, gelegen aan de voorkant van het schip.

Balkonhut

De meest revolutionaire hut is de Infinite balkonhut op de Celebrity Apex. Alhoewel balkonhut niet de lading dekt; je hebt in de 918 hutten (incl. 25 mindervalide) van dit type een soort van serre voor je zelf. Met een druk op de knop kan je een gedeelte van het raam naar beneden laten schuiven en heb je zo een open serre gecreëerd. Je kunt ook met dezelfde bediening een verduisterend scherm naar beneden laten zakken. Op de Apex zijn overigens prettiger zittende stoelen op het balkon neergezet dan op de Edge. Door deze infinity balkons heb je meer (23%) binnenruimte in je hut.

De bedden zijn kingsize grootte en wat verder opvalt in deze hutten, is de grote hoeveelheid opbergruimte, onder andere in de lades van het brede bureau, kledingkast, onder de bedden en sofabank.

In deze categorie zijn ook 16 mindervalide hutten beschikbaar. Daarvoor verwijs ik je graag naar de reportage die ik van de Celebrity Edge gemaakt heb. Bovendien kan je daar ook meer foto’s zien van de 24 éénpersoonshutten met Infinity balkon:

Aqua Class balkonhut

Op de Apex zijn 126 (incl. 2 mindervalide) Aqua Class hutten beschikbaar met een Infinite balkon. De hutten zijn gericht op wellness en daarom krijg je bij het boeken van deze hut een paar extra’s. In de hut vind je yogamatten en in de douche een massage douchekop met extra instellingen. De kamers zijn identiek aan die van de Infinite balkons, slechts de kleur van de kussens en loper op het bed verschillen.

Als AquaClass gast heb je gratis entree tot de Thermal Suite in de Spa. Vooral het feit dat je mag dineren in restaurant Blu (in plaats van de 4 grotere hoofdrestaurants) is een grote plus! Jaren geleden cruiste ik al eens met Celebrity in een Aqua Class hut en ik moet eerlijk zeggen dat vooral het dineren in Blu elke avond een feestje was, qua service en kwaliteit van het menu.

Concierge Class balkonhut

Gasten in één van de 276 Concierge Class hutten (incl. 8 mindervalide) zitten op de betere locaties op de Edge. Dit wil zeggen midscheeps en/of de hoger gelegen dekken. De hutten zijn verder hetzelfde als de ‘gewone’ Infinity balkonhutten. Je krijgt bij een Concierge Class onder andere voorrang bij inschepen en lekkernijen. Je hebt verder de beschikking over een verrekijker en paraplu in je hut. Wat verder uitermate handig is: de conciërges staan voor allerlei vragen voor je klaar!

Sunset balkonhut

De Sunset balkonhut heeft een echt balkon. Deze 36 hutten zijn gelegen aan de achterkant van het schip. Ook hier, voor het voorbeeld, een foto van de Edge:

 

Suites

Op de Celebrity Apex staan 176 suites tot je beschikking. Het merendeel daarvan zijn 146 Sky Suites, zeg maar de junior suites. Voor alle suite gasten geldt dat zij toegang hebben tot alle faciliteiten van The Retreat, met privé restaurant Luminae, lounge, zonnedek en zwembad. Ik focus hier op de Sky Suite omdat ik daar zelf in verbleef. Wil je meer details van de andere suites, dan raad ik je aan om het artikel met daarin het hutoverzicht van de Celebrity Edge te lezen. 

Sky Suite

De 146 Sky Suites (incl. 2 mindervalide) zijn ruime bredere kamers met een echt balkon.  Ze variëren in grootte van 27m2 tot 30m2. Sommigen liggen aan de achterkant van het schip op de hoek, dus met een prachtig uitzicht. Groot pluspunt van deze kamer is onder andere de butlerservice die helpt met allerhande vragen en de toegang tot exclusieve faciliteiten van The Retreat (restaurant, lounge en zonnedek).

In de badkamer heb je een ovale badkuip met douchemogelijkheid daarin. Erg leuk is de mogelijkheid om de spiegels in de badkamer opzij te schuiven zodat je de kamer en dus ook naar de zee kunt kijken terwijl je in de badkamer bezig bent!

De kamer biedt verder alle basisvoorzieningen die je in een reguliere balkonhut ook vindt.

Balkon onder het Magic Carpet

Het meest opvallend aan de Celebrity Apex is de Magic Carpet, een platform dat van dek 5 naar dek 15 kan schuiven en functioneren als tenderplatform resp. bar en restaurant. Deze schuift langs balkons omhoog en naar beneden, maar gedoseerd; meestal 2 keer per dag. Ik nam een kijkje in een Skysuite (op dek 11, nr 174) waar de Magic Carpet niet te missen is: het balkon is extra diep waardoor je als het ware gecompenseerd wordt voor het Magic Carpet. Deze suite lag op de hoek van de Magic Carpet met hierdoor een mooie oranje pilaar op de hoek. Voordeel is dat je vanaf dit balkon het mooiste uitzicht hebt op de zijkant van het schip. Deze hoek met een raam heb je overigens niet op dek 12! Wel van dek 6-11. Deze bijzondere Sky Suites liggen met vier op een rij waarvan de 2 hoeksuites met extra mooi uitzicht en inclusief oranje paal 😉

Celebrity Suite

De Celebrity Suite (16x) is ingericht met een masterbedroom die afgeschermd kan worden van de woonkamer. Daar kunnen twee extra personen slapen op een bedbank. De badkamer heeft een bad met daarin de douchemogelijkheid. Je vindt deze suites op de hogere dekken, 11 en 12.

Royal Suite

De vier Royal Suites zijn gelegen op dek 12, nabij de Iconic Suites en Penthouse Suites. De suites zitten qua grootte tussen de Sky Suites en de Penthouse Suite in.

Penthouse Suite

De twee penthouse suites omvatten twee slaapkamers en twee badkamers en uiteraard een mooi woongedeelte.

Iconic Suite

De topsuites op de Celebrity Edge zijn zonder twijfel de 2 nieuwe Iconic Suites, gelegen aan de voorkant van het schip op dek 12. Je hebt hier hetzelfde uitzicht als de kapitein op de brug, want de Iconic Suites zijn een dek hoger gelegen dan de brug. Maximaal zes personen genieten van de eigen woonkamer, twee slaapkamers en twee badkamers. Fantastisch is het balkon met een hot-tub, een cabana en talloze zitjes.

Edge Villa

Inmiddels is een kamer met twee verdiepingen niet meer weg te denken op nieuwe schepen (onder andere Mein Schiff 2, MSC Bellissima). Ook op de Celebrity Apex zijn zes Villa’s voorhanden, op dek 15. Op de begane grond bevindt zich de ruime woonkamer, groot balkon en bubbelbad. Op de verdieping erboven is de master bedroom en de badkamer. Vooral het balkon is voorzien van alle gemakken: een loungebank, schommelstoel, tweepersoonsligbed en het genereuze bubbelbad.

The Retreat voorzieningen

Zoals ik je al eerder vertelde mogen alleen suite gasten gebruik maken van The Retreat. Dit zijn exclusieve ruimtes op dek 12, 15 en 16 die alleen toegankelijk zijn voor suite gasten. Op dek 12 ligt privé restaurant Luminae at the Retreat, op dek 15 de lounge en op dek 16 liggen de overige faciliteiten die je doet denken aan een resort. Je vindt er een zonnedek, zwembad mét cocktailservice door de obers en een bar. In de lounge zijn op bepaalde momenten van de dag hapjes verkrijgbaar en drankjes gedurende 24 uur.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)