Cruisereiziger
AccommodatieReisverslag

Mein Schiff 2: Overzicht van de hutten aan boord

Cruisereiziger Miriam reist 3 dagen mee op uitnodiging van TUI Nederland op de gloednieuwe Mein Schiff 2.  De cruise gaat van het Duitse Bremerhaven naar Zeebrugge. Ze zal live verslag doen van alle (nieuwe) faciliteiten aan boord. Volg haar via de website, Facebook, Twitter en Instagram. 

Het nieuwe cruiseschip Mein Schiff 2 van TUI Cruises heeft een maximale capaciteit van 2.894 passagiers aan boord. Zij krijgen een plekje in 1.447 hutten. Er zijn 13 verschillende categorieën hutten. Daarmee is er voor elk wat wils. Globaal kan je kiezen uit binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten, familiehutten en suites. De ruimte, luxe en beschikbare voorzieningen maken het verschil. Meer dan 80% van alle hutten beschikt over een balkon.

Binnenhut

Een binnenhut is ongeveer 17 vierkante meter met plek tot maximaal 4 personen. De kleuren zijn Scandinavisch: licht wit hout met verschillende blauwe en crèmekleurige gestreepte muren. Bij een 3-persoonshut staat er naast het 2-persoonsbed evenwijdig een bank dat omgevormd wordt tot een derde bed. Standaard heeft elke hut voor alle personen badjassen, pantoffels en een espresso-machine. Uiteraard vind je de standaard basisbehoeften zoals een tv, badkamer, temperatuurregeling, telefoon, kluisje en haarföhn in deze hut. In de hut is een bureau aanwezig met één stoel. Er zijn echter ook (een beperkt aantal) binnenhutten met een bankje.

In dit type zijn ook gehandicaptenhutten beschikbaar, gelegen dichtbij de liften.

Binnenhutten liggen op dek 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11,

Badkamers

Alle badkamers van de binnen-, buiten- en balkonhutten hebben dezelfde layout en inrichting. Aardig detail is een lade onder de wasbak waar je je toiletspullen in kwijt kunt. Standaard zijn ook een naaisetje en vijl aanwezig. Zeep hangt in een dispenser. In de douche vind je een shampoo/badschuim (in één) en een conditioner. De suites hebben andere badkamers.

Buitenhut

De buitenhutten zijn even groot (17 m2) als een binnenhut. Je hebt dan ook exact dezelfde faciliteiten (zie boven) zoals een espressomachine. Leuk detail is dat TUI Cruises een kussen heeft neergelegd bij het buitenraam (mits het geen zicht is naar voren), waar je op mag zitten. In iedere hut vind je ook een doosje met ‘energie’ edelstenen. Het is de bedoeling dat je deze in de karaf doet waarin je water kunt tappen (bij de liften).

Deze categorie ligt voornamelijk op dek 3, 4, 8.

Familiebuitenhut

Op de Mein Schiff 2 vind je aan de voorkant van drie (7,8,9) dekken gewéldige familiebuitenhutten. Je kijkt uit over de voorsteven van het schip en je hebt behoorlijk veel leefruimte, van 29-44m². In deze hut zorgen gordijnen voor de nodige privacy tussen het masterbed, stapelbed en het overige slaapgedeelte. Maximaal 6 personen kunnen hier verblijven. Een spelcomputer zorgt voor extra vermaak. Er is uiteraard veel opbergruimte (3 kasten) voor kleding. Wel is er maar 1 standaardbadkamer.

Op dek 8 heb je bovendien de mogelijkheid om twee gewone buitenhutten bij de familiebuitenhut te laten opnemen.

Balkonhut

Het gros van de hutten op de Mein Schiff 2 zijn de balkonhutten. De hutten zijn net als de andere 17 m2, de balkons zijn 5-7 m2 en hebben een tafeltje en twee stoelen. Er kunnen in deze hutten maximaal 4 personen verblijven.

Spa balkonhut

De spa balkonhut heeft plek voor maximaal 3 personen en is hetzelfde ingericht als een normale balkonhut. Aanvullend ontvang je een aantal Spa badproducten, een strandtas en key-koord. Een Wohlfühl pakket is bij de prijs inbegrepen.

Familie balkonhut

De familiebalkonhut meet 25 m2, het balkon 15 m2. Er kunnen maximaal 5 mensen in deze familiehut verblijven. Extra’s zijn onder andere een spelcomputer. Op het balkon staan 1 ligstoel en een tafel met 4 stoelen. Fijn is dat de ouderslaapkamer door middel van een gordijn afgescheiden kan worden van het andere gedeelte. Op de foto zie je waar de overige 3 mensen kunnen slapen: in een uitklapbed (2) en een bovenbed (1).

Premium balkonhut

De binnenruimte van de balkonhut is gelijk aan de standaard balkonhut, maar een fantastisch 30 m2 balkon omringt de kamer. Deze hutten liggen op de hoek aan de achterkant van het schip. Je hebt dus een hoekbalkon die over de gehele lengte van de hut doorgaat. Op het balkon heb je naast de twee stoelen en een tafeltje, ook een hangmat en twee ligstoelen.

Suites

Junior balkonsuite

De Junior Balkonsuite meet 26 m2 met een 7 m2 balkon. Maximaal 4 personen genieten van talrijke extra voorzieningen die bij het suite leven horen. Zo ontvang je een spelcomputer, gratis wifi, kosteloze minibar én toegang tot de X-Lounge en apart X-Zonnedek speciaal voor suitegasten.

Panorama Suite

De 6 Panoramasuites zijn met hun 73-77 m2 de grootste suites van het schip. Je hebt er twee slaapkamers én 2 badkamers tot je beschikking, een gezellige woonkamer én een groot balkon met alle zitjes die je je maar wenst. De suite heeft handigheidjes zoals een tablet waarmee je op afstand het licht (roze of toch rood in je slaapkamer?), temperatuur en het sluiten van de gordijnen kunt regelen. De woonkamer heeft een ‘open haard’.

Himmel & Meer Suite

Aan boord van de Mein Schiff 2 zijn 12 unieke suites met twee verdiepingen. De Himmel & Meer Suite is ongeveer 42 m2 groot en heeft een gedeeltelijk overdekt dakterras van ongeveer 29 m2. Dit type suite is met stip de meest populaire, niet zozeer vanwege de grootte, maar juist vanwege eigen stuk dakterras. Je vindt er een typisch Duits Strandkorb, tafel en vier stoelen, twee ligbedden en een hangmat. Ook in deze hut kan je het licht naar eigen wens aanpassen. Bij het dakterras op dek 16 kan je je suite verlaten en kom je terecht op het X-zonnedek met een whirlpool.

Deze suites zijn gelegen op dek 15 (en 16).

X-voorzieningen

Ook TUI Cruises heeft een schip-in-een-schip concept. De suitegasten hebben exclusief toegang tot drie X-voorzieningen die aan de voorkant van het schip liggen. (Met als nadeel dat andere gasten vrijwel nergens uitzicht op de boeg hebben) De X-Lounge biedt gedurende de dag een onderkomen met hapjes al naar het tijdstip van de dag.  Ook kun je er ontbijten. De daarboven gelegen dekken, met de X-Bar en X-zonnedek, bieden een rustige plek om te zonnebaden.

Lees ook:

Interesse in cruisen met de Mein Schiff 2 of de andere schepen van TUI Cruises? Klik hier voor de mogelijkheden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)