Cruisereiziger
Ontspanning

Mein Schiff 2: ontspanning en ‘Wohlfühlen’

Cruisereiziger Miriam reisde 3 dagen mee op uitnodiging van TUI Nederland op de gloednieuwe Mein Schiff 2.  De cruise ging van het Duitse Bremerhaven naar Zeebrugge.

Wat ik het mooiste vind aan de Mein Schiff 2? Eigenlijk is de sfeer aan boord er eentje die me erg bevalt. Je vindt op de Mein Schiff 2 geen kartbanen of lasergamen. Wél het behagelijke, ontspanning en het geniet-atmosfeertje. Het eenvoudige Wohlfühlen staat centraal, ofwel je thuis voelen. Dat zie je terug in alles: een fijne eigentijdse inrichting, geen gedoe om extra kosten (eten/drinken) vanwege het premium all-inclusive concept, en zeer goede sport en ontspanningsvoorzieningen. Ik zal er een paar voor je uitpikken:

1. Workshops

Het Atelier is de plek waar je als cruisereiziger kunt uitleven 🙂 Je kunt er dagelijks onder deskundige leiding zelf aan de slag. De open ruimte bevindt zich bij LUMAS, waar fotografie centraal staat.

Ik heb een zeefdruk-workshop (rond €30) gevolgd en al snel kwamen er de mooiste creaties uit mijn handen. Nog niet eerder heb ik zo’n concept op een schip gezien. Elke dag staan er minimaal 3 workshops op het programma. Schilderen, tekenen, maar ook sieraden maken. De dame die dit alles leidt, doet dit met groot enthousiasme!

2. Manufaktur

De Manufaktur Kreativ-Küche op de Mein Schiff 2 biedt kookworkshops aan (toeslag) waarbij je je eigen kookstation hebt. Een jam maken? Bonbons? Of een 5-gangen diner met de kok? In het gebied van de Diamant wordt het heel smakelijk.

Momenteel staat een reuzenvat whiskey bij de Manufaktur die 20.000 mijl zal meevaren. Daarna wordt de inhoud verkocht aan iedereen die zich inschrijft voor een heerlijk flesje zeewhiskey.

3. Sport

Belangrijk aan boord van cruiseschip Mein Schiff 2 (en de andere Mein Schiff-schepen) is sport. Als je sport, voel je je goed. Het buiten zijn, hoort daar ook bij. Veel buitendekken (ca. 20.500 m²) en een super joggingbaan mét hoogteverschil horen daar bij. De joggingbaan loopt in een helling van 11 graden en een rondje is ongeveer 438 meter. Tweemaal per dag (ochtend en avond) wordt voorrang gegeven aan de lopers op de baan.

De fitnessruimte is apart van de Spa en bevindt zich hoog op dek 15. Veel fitness apparaten, een aparte instructiezaal (met o.a. trampolines voor jumping fitness) en uiteraard deskundig personeel.

4. Ontspanning

De spa “Spa & Meer” (vertaling: Spa & Zee) is gelegen op dek 11 en 12 aan de voorkant van het schip. Bij TUI Cruises is het gebruik van de sauna altijd bij de prijs inbegrepen. Er is een fantastisch saunalandschap aanwezig met sauna’s en kamers, zoals een Mineraal-kamer, Kruiden- én een ijskamer.

Wil je toch rust hebben en niet naar de sauna willen, dan is een bezoek aan loungebar Ruhepol een goed idee. Deze ligt tegen het Spa gedeelte aan en is, naar horen zeggen, nooit druk.  Opvallend is dat de kapper & barbier zich niet bij de Spa bevinden, deze zijn gelegen in het winkelgebied op dek 4. Waarom ook niet?

5. Schaubühne & Theater

Naast het traditionele theater heeft de Mein Schiff 2 net als haar voorgangers, een kleine concertzaal van 2 dekken hoog. Deze kan worden ingericht als intieme zaal voor de kleinere optredens (muziek, toneel/komedie/magie, optredens van artiesten en lezingen). Een erg mooie zaal met de nieuwste technieken zoals 3D en een LED wand. Je moet wel snel binnen zijn voor de kleine zaal omdat er maar zo’n 150 mensen in kunnen…

6. Zwemmen & Zonnen

Er zijn twee zwembaden op de Mein Schiff 2. De Lagune en een heus 25 meter bad. Daarbij horen 4 whirlpools.  Kinderen zullen het vooral leuk vinden in de Lagune. Er is veel dekruimte aanwezig voor ligbedden.

Overigens mag je als je een suite gast bent, gebruik maken van een aantal exclusieve gedeelten voor het zonnebaden. Het X-Sonnendeck biedt de suitegasten hoog op dek 16 een rustig dek met een whirlpool. Daaronder bevindt zich de X-bar, ook voor suitegasten. De X-Lounge zit daar weer een dek onder.

7. Kids

Voor de kinderen en jongeren zijn er uiteraard clubs.  De allerkleinsten hebben een babyruimte, toepasselijk het Nest geheten. Ouders kunnen hier met hun kleintjes lekker veilig spelen. Er is geen creche-mogelijkheid, dus het is puur een speelplek. Vanaf 3 jaar mogen kinderen naar de kinderclubs. Afhankelijk van de Duitse schoolvakanties worden de groepen ingedeeld. Zo zijn er groepen van 3-5 jaar, 6-8 jaar, 9-11 jaar, 12-13 jaar en de 14 jarigen en ouder (tot 17).

Lees ook:

Interesse in cruisen met de Mein Schiff 2 of de andere schepen van TUI Cruises? Klik hier voor de mogelijkheden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)