Nieuw Statendam in Florida gedoopt door Oprah Winfrey

Zaterdagavond heeft in Port Everglades, Florida de doop plaatsgevonden van het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, Nieuw Statendam. De doopceremonie speelde zich af in het World Stage-theater aan boord van het tweede cruiseschip in de Pinnacle-klasse. Oprah Winfrey, tv-icoon en filmster, wijdde volgens aloude maritieme traditie het zusterschip van de Koningsdam officieel in met het uitspreken van de doopwens en het laten kapotslaan van een fles champagne tegen de boeg van het schip. Dit werd gadegeslagen door Holland America Line president Orlando Ashford, kapitein Sybe de Boer, 1.000 genodigden en bijna een miljoen geinteresseerden online.

Oprah werkt met haar O, The Oprah Magazine al sinds 2017 samen met Holland America Line. Ze maakt toen ook haar eerste cruise met de HAL naar Alaska. De doop was de afsluiting van haar tweede cruise. Ze was de hoofdgast tijdens een uitverkochte 3-daagse Girls Getaway cruise naar de Caribbean. Het bleek voor haar een bijzondere ervaring. ‘Het bleek een van de beste dingen die ik ook heb gedaan. Dank u zeer’, aldus een enthousiaste Winfrey, in oranje (!) jurk, in haar toespraak als doopmoeder van de Nieuw Statendam. Met deze bijzonder titel schaart ze zich in een prestigieus gezelschap waaronder Koninginen Maxima en Beatrix, Prinses Magriet, tennisster Chris Evert en actrice Marlee Matlin.

De gehele doopceremonie is terug te kijken via onderstaande video:

De Nieuw Statendam zal na een overnachting in Fort Lauderdale zondag vertrekken voor een 7-daagse cruise naar de Caribbean. Tot de lente van 2019 cruist het vanuit haar thuishaven Port Everglades naar de zon. Daarna keert de Nieuw Statendam terug naar Europa om vanuit ons eigen Amsterdam (vanaf 5 mei 2019) een collectie van 7- en 14-daagse routes te gaan varen naar de Noorse Fjorden, de Oostzee, IJsland en de Noordkaap.

Wil jij met de nieuwe Nieuw Statendam cruisen? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!