Cruisereiziger
BarBuffetrestaurantEten en drinkenReisverslagRestaurantSpecialiteitenrestaurant

Dineren op Mein Schiff 2: all-inclusive genieten

Cruisereiziger Miriam reisde 3 dagen mee op uitnodiging van TUI Nederland op de gloednieuwe Mein Schiff 2.  De (gedeeltelijke) Vorfreudefahrt cruise ging van het Duitse Bremerhaven naar Zeebrugge.

Premium All-inclusive

TUI Cruises hanteert een premium all-inclusive concept. Dat behoeft even wat uitleg. Bij TUI Cruises is héél veel inclusief. Uiteraard zijn alle drankjes inclusief (meer dan 100 merken), maar ook de meeste restaurants, sauna-bezoek én de fooien.

Het fijne vind ik zelf dat alle drankjes bij de prijs inbegrepen zijn. Alle niet- én alcoholische drankjes, zoals bier, cocktails, koffiespecialiteiten en een selectie wijnen. Eigenlijk blijft er vrij weinig over waarvoor je moet betalen: er is een exclusief aantal restaurants waarover ik je zo meer vertel. Ook zijn de persoonlijke uitgaven in de spa zoals massages en de excursies niet inclusief.

Restaurants (inclusief in de prijs)

Op het schip zijn 13 restaurants aanwezig waarvan meer dan de helft inclusief in de prijs is. De restaurants die dat niet zijn, liggen bij elkaar op het achterdek bij de diamant. Dat is een grote glazen overkapping waar een aantal restaurants ligt die wat exclusiever zijn. Allereerst de restaurants die inclusief zijn op de Mein Schiff 2.

Buffet Anckelmannsplatz

Het buffetrestaurant is open van ‘s ochtends vroeg tot ongeveer half 10 in de avond. Je kunt er in een marktachtige omgeving met eilanden, verschillende gerechten halen. Koude gerechten, warm, een kinderbuffet of een aziatische wok. Er is voor ieder wat wilts Aan beide kanten van het restaurant is veel plek aan de ramen om te zitten en je voelt je als in een huiskamer. Zo zijn er ook planten. Ondanks dat er veel mensen terecht kunnen, geeft het een rustig gevoel. Bij mooi weer bevindt zich aan de achterkant een buitenterras.  Tijdens de openingstijden kan je er bovendien altijd koffie/thee, wijn, bier en allerlei softdrinks en sapjes halen bij de zelftap-automaten.

Onderdeel van het buffet is ook de Backstube: een bakkerij waar je echt vers brood, belegd brood en lekkernijen kunt halen. En als je tijdig bestelt, kan je op je ontschepingsdag ook een vers brood van boord meenemen. Deze service is populair dus wees op tijd!

Fischmarkt

Aan de achterkant en een gedeelte van de linkerkant van het buffetrestaurant is het specialiteitenrestaurant Fischmarkt gelegen. Je wordt aan tafel bediend en je kunt in de open keuken kijken hoe de gerechten gemaakt worden. Dit restaurant is inclusief en heeft een menukaart met o.a. hele vissen, mosselen, sushi, broodjes vis en pasta. Je kunt er ook exclusievere gerechten bestellen (met bv kaviaar), maar daar betaal je de menukaart prijs voor. Je kunt in de Fischmarkt ’s middags en ’s avonds terecht. Tip! Probeer een plekje aan de zijkant in de ronde bankjes te krijgen.

Bistro

Op dek 5 rondom het atrium bevinden zich twee bistro-achtige eetgelegenheden, Tag & Nacht Bistro en Ganz Schön Gesund. De eerste is mijn favoriet geworden ? In de Tag & Nacht Bistro staat een food-truck waar je 24 uur lang altijd wat lekkers kunt halen. Afhankelijk van het tijdstip van de dag is dat ontbijt (tot 12 uur!) en daarna altijd iets van frietjes, salade en drankjes bij de zelftap automaten. Hier vind je ook lekkere ijsthee (en niet in het buffetrestaurant). De Bistro is super ingericht; gezellige zitjes met allerlei verschillende stoelen, net alsof je op een hip terras zit. Ook kan je buiten zitten.

Ganz Schön Gesund

Een typisch Duitse naam. In het Nederlands zou je zeggen ‘Helemaal mooi gezond’ oftewel de plek waar je lekkere gezonde gerechten kunt genieten. Op de menukaart staan soep, broodjes, bowls, hoofdgerechten én gezonde desserts. De Bistro is in de middag en in de avond geopend.

Hoofdrestaurants Atlantik Mediterran & Atlantik Klassik

TUI Cruises kent geen zittingen, dus dat betekent dat je gedurende de openingstijden wanneer je maar wilt naar het hoofdrestaurant Atlantik kunt voor een tafel. Er zijn veel kleinere tafels en daardoor heb je veel kans op een tweepersoonstafel. Atlantik bestaat uit twee dekken. Er is een dek met het klassieke gedeelte en een gedeelte dat Atlantik Mediterran wordt genoemd. Inderdaad, met een mediterrane menu-kaart. Gerechten rondom het gebied van de Middellandse Zee zie je hier terug. Huisgemaakte pasta, groente-, vlees- en vis gerechten staan op de kaart. Elke dag krijg je een aantal 5-gangen menu’s gepresenteerd in een bepaald thema, met gangen die naar wens gewisseld kunnen worden. Kinderen kiezen uit een kinder-‘schat’kaart. Beide restaurants zijn smaakvol ingericht en zijn open voor ontbijt, middageten en diner vanaf zes uur.

Op de buitendekken: Bosporus (Snackbar), Eisbar en Aussenalster

Bij het zwembad opent bij goed weer snackbar Bosporus. Je haalt er snel even een  Döner Kebab, vegetarische Falafel of frietjes. Alles wordt ter plekke vers voor je gemaakt. De Eisbar bij het zwembad biedt allerlei soorten ijs (soft & schepijs).  Helaas was het zó koud tijdens de cruise die ik gemaakt heb, dat beide gelegenheden niet geopend waren.

Bij Aussenalster, vernoemd naar een groot meer gelegen in de stad Hamburg, zit je heerlijk buiten om te genieten van een drankje en een snack. Is het een bar of toch meer een bistro? Gezellig is het er altijd, als het weer maar mooi is.

Specialiteitenrestaurants (meerprijs)

De specialiteitenrestaurants die niet inclusief zijn, liggen allemaal in het gebied Grosse Freiheit onder de glazen diamant aan de achterkant van het schip. Wel zo handig. Er zijn drie restaurants: het Italiaanse Cucimare, steakhouse Surf & Turf en Esszimmer.

Esszimmer

Op de mooiste plek van het schip, onder de diamant, ligt restaurant Esszimmer. Ontbijt (€6,50), middag- en avondeten kies je van de kaart. Helaas zijn hier de drankjes niet bij de prijs inbegrepen dus die reken je ook af per stuk. Ondanks dat, raad ik je aan om hier een keer te komen eten! De sfeer en uitzicht zijn het beste van het hele schip. De klassieke Duitse gerechten zoals gulasch-soep, schnitzel en runderrollade staan hier op de kaart. Hoofdgerechten zijn verkrijgbaar voor schappelijke prijzen, zo vanaf €12-€18. En wil je eens aan een Krimi-diner meedoen? In dit restaurant kan het ?

Cucimare

Een goed Italiaans restaurant met typisch Italiaanse gerechten zoals pizza, pasta en vlees/vis. Lekker simpel en voor een redelijke prijs. Pizza’s zijn goedkoop: van €6,90 tot €7,90. De andere gerechten zijn vanaf €10 (huispasta) – €24,90 (runderfilet).

Surf & Turf Steakhouse

Met recht is Surf & Turf het meest exclusieve restaurant. Niet zozeer vanwege de inrichting, maar wat betreft het vlees dat geserveerd wordt. Wellicht heb je weleens van het Wagyu rund gehoord? Of het Kurobuta varkensvlees? Dat is zeer smaakvol vlees. Bovendien mag je kiezen uit unieke soorten zout. En tot slot een mooi wijntje erbij ?

Tot slot nog twee insider tips: twee toffe plekken waar je een drankje kunt halen:

Saftwerft

Bij de receptie op dek 3 bevindt zich een alleraardige bar met de naam Saftwerft (Sap-fabriek). Je raadt het al: allerlei verse sapjes worden hier klaargemaakt. Ondanks dat het geen restaurant is, wil ik deze toch even noemen. Vanaf €4,90 geniet je van de meest coole sapjes.

Ebbe und Flut

Bij bar Ebbe und Flut (Eb & vloed) staat bier centraal. Allerlei speciaalbieren zijn met kleine gerechten verkrijgbaar. De gerechten zijn inclusief bij het bier.

Lees ook:

Interesse in cruisen met de Mein Schiff 2 of de andere schepen van TUI Cruises? Klik hier voor de mogelijkheden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger