Cruisereiziger
FotoreportageReisverslag

Fotoreportage: Highlights van Mein Schiff 2

Cruisereiziger Miriam reist 3 dagen mee op uitnodiging van TUI Nederland op de gloednieuwe Mein Schiff 2.  De cruise gaat van het Duitse Bremerhaven naar Zeebrugge.

Diamant

Net als (bijna) alle andere schepen heeft de nieuwe Mein Schiff 2 een prachtige ‘diamant’ van glas aan de achterkant van het schip. Op de dekken vind je twee zwembaden, talloze dekken om te zonnen en plekken waar je kunt sporten zoals de joggingbaan en de overdekte sportarena.

Atrium

Het stralende middelpunt is het atrium van het schip. Rondom dit drie dekken hoge atrium zijn veel centrale voorzieningen en gezellige bars en bistro’s gelegen.

Op het laagste dek van het atrium zijn de receptie en de leeslounge met een sappenbar (niet inclusief), daarboven de TUI bar in groentinten. Op dat dek is bovendien een kleine concertzaal ‘Schaubühne’ gelegen en een klein atrium waar kunst centraal staat, LUMAS geheten. Aan de voorkant ligt het grote tweedekkige theater. Een dek hoger bevinden zich wat winkels mét een kapper en barbier. Je hebt er bovendien een gezellige bierstube.

Grosse Freiheit

Op de Mein Schiff 2 is heel veel inclusief, daar vertel ik jullie in een ander artikel graag wat meer over. Toch zijn er wat uitzonderingen. Zo zijn er in het gebied Grosse Freiheit bij de ‘Diamant’ een aantal specialiteitenrestaurants waar je de prijzen van de menukaart voor de gerechten betaalt. Ik moet zeggen dat het er daar zó mooi uitziet met de glazen achterkant, dat het de moeite waard is.

Sport & Spa

In tegenstelling tot veel andere schepen, zijn de fitnesszaal en de spa niet bij elkaar gelegen, respectievelijk op dek 15 en vooraan op dek 12.

Lees ook:

Interesse in cruisen met de Mein Schiff 2 of de andere schepen van TUI Cruises? Klik hier voor de mogelijkheden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)