Cruisereiziger
AccommodatieReisverslag

De hutten aan boord van Celebrity Edge: een overzicht

Cruisereiziger Miriam reisde 3 dagen mee op uitnodiging op de Celebrity Edge. Ze deed live verslag van alle faciliteiten aan boord. Volg haar via de website, Facebook, Twitter en Instagram. 

De 2.918 passagiers van de Celebrity Edge krijgen een plekje in één van de 1.467 hutten. Het aanbod aan type hutten is groot. Grofweg bestaat de keuze uit binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten en suites die variëren in ruimte, luxe en beschikbare voorzieningen.

Binnenhut

Op de Celebrity Edge zijn 131 binnenhutten, gelegen op dek 7 tot en met dek 12, waarvan er 3 voor mindervaliden geschikt zijn. Deze liggen vlakbij de liften.

Er zijn binnenhutten met verschillende breedtes beschikbaar. Vooral de wat bredere binnenhut geeft wat meer ruimte. De kamer is ingericht met licht en wit hout. De muren zijn lichtgrijs. Er staan standaard een bureautje met stoel en een rond tafeltje dat je als zitje kunt gebruiken. Bovendien is het ook een opbergruimte. Het bankje is een chaise longue, en als het dient als bed (voor 3e/4e persoon) dan een bredere sofa. Op het bureau vind je een uitgebreid scala aan stopcontacten, verstopt in een wit houten kistje: 1 Europees, 2 x 110 volts en 2 usb poorten. Deze zijn verborgen in een wit omhulsel waarvan je de deksel dicht kunt doen; ook als je aan het opladen bent. De kabels lopen door kabelinkepingen veilig naar je op te laden apparaat toe. Uiteraard is er een koelkastje, hangkast, legkast met kluis en een grote tv. Je kunt zelfs van je mobiele apparatuur naar de tv streamen, zodat je een meegenomen film op het scherm kan laten afspelen.

Net als in alle hutten op de Edge kan je zelf niet alleen de temperatuur regelen, maar ook met behulp van je mobiele telefoon of het touchscreen (aan de muur) licht instellen.

De badkamer van een binnenhut is niet erg groot. De muren hebben een marmermotief en er hangt een zwart/wit schilderij. Celebrity heeft tissues en badschuim/zeep/shampoo in flacons voor je klaar staan.

Buitenhut

Op de Edge zijn diverse buitenhutten beschikbaar. Enerzijds is er een gewone buitenhut met een prachtig groot raam, net als bij de Infinity Balkonhutten. Let er wel op dat dit raam niet open kan. Je hebt wel dezelfde lichtinval als bij de andere hutten. Daarnaast is er een grotere buitenhut beschikbaar aan de voorkant van het schip, met een schuin raam. Een aanrader als je met meerdere mensen in de hut verblijft, zoals met kinderen. Er zijn in totaal 130 buitenhutten gelegen op dek 8 en 9, daarvan zijn er 4 geschikt voor mindervalide gasten.

Ook in deze kamer kan je met het touchscreen/mobiele telefoon veel regelen. Bijvoorbeeld het automatische gordijn dat over het grote raam naar beneden schuift voor de nacht. Net als in alle hutten op de Edge kan je zelf niet alleen de temperatuur regelen, maar ook met behulp van je mobiele telefoon of het touchscreen (aan de muur) licht en sfeer inregelen.

Badkamers

Vanaf de Infinite balkonhut is de badkamer groter ingericht. Ten opzichte van schepen in de Solstice klasse (bijvoorbeeld de Celebrity Reflection) heb je 10% meer ruimte in de badkamer.  Je merkt het vooral door de iets andere indeling en de lange wasbak.

Balkonhut

De meest revolutionaire hut is de Infinite balkonhut op de Celebrity Edge. Alhoewel balkonhut niet de lading dekt; je hebt in de 918 hutten (incl. 25 mindervalide) van dit type een soort van serre voor je zelf. Met een druk op de knop kan je een gedeelte van het raam naar beneden laten schuiven en heb je zo een open serre gecreëerd.

Door deze oplossing heb je overigens wel meer (23%) binnenruimte in je hut. De bedden zijn kingsize grootte en wat verder opvalt in deze hutten, is de grote hoeveelheid opbergruimte.

In deze categorie zijn ook 16 mindervalide hutten beschikbaar:

Eenpersoons balkonhut

Er zijn 16 éénpersoons balkonhutten. Je hebt een minder lange en minder brede hut. Je hebt geen bankje, maar wel twee lekkere stoelen bij de Infinite verandah.

Aqua Class balkonhut

Op de Edge zijn 116 (incl. 2 mindervalide) Aqua Class hutten beschikbaar met een Infinite balkon. De hutten zijn gericht op wellness en daarom krijg je bij het boeken van deze hut een paar extra’s. In de hut vind je yogamatten en in de douche een massage douchekop met extra instellingen. De kamers zijn identiek aan die van de Infinite Verandah, slechts de kleur van de kussens en loper op het bed verschillen.

Als AquaClass gast heb je gratis entree tot de Thermal Suite en Relaxation Lounge. Vooral het feit dat je mag dineren in restaurant Blu (in plaats van de 4 grotere hoofdrestaurants) is een grote plus! Jaren geleden cruiste ik al eens met Celebrity in een Aqua Class hut en ik moet eerlijk zeggen dat vooral het dineren in Blu elke avond een feestje was, qua service en kwaliteit van het menu.

Concierge Class balkonhut

Gasten in één van de 276 Concierge Class hutten (incl. 8 mindervalide) zitten op de betere locaties op de Edge. Dit wil zeggen midscheeps en/of de hoger gelegen dekken. De hutten zijn verder hetzelfde als de ‘gewone’ Infinity balkonhutten. Je krijgt bij een Concierge Class onder andere voorrang bij inschepen en lekkernijen. Je hebt verder de beschikking over een verrekijker en paraplu in je hut.

Sunset balkonhut

De Sunset balkonhut heeft een echt balkon. Deze hutten zijn gelegen aan de achterkant van het schip.

Suites

Op de Celebrity Edge staan 176 suites tot je beschikking. Het merendeel daarvan zijn 146 Sky Suites, zeg maar de junior suites. Voor alle suite gasten geldt dat zij toegang hebben tot alle faciliteiten van The Retreat, met een privé restaurant, lounge, zonnedek en zwembad. Daarover vertel ik je later meer.

Celebrity Suite

De Celebrity Suite (16x)  is smaakvol ingericht met een masterbedroom die afgeschermd kan worden van de woonkamer. Daar kunnen twee extra personen slapen op een bedbank. De badkamer heeft een bad met daarin de douchemogelijkheid.

Sky Suite

De 146 Sky Suites (incl. 2 mindervalide) zijn ruime bredere kamers met een Infinite balkon. Sommigen liggen aan de achterkant van het schip op de hoek, dus met een prachtig uitzicht. Groot pluspunt van deze kamer is onder andere de butlerservice die helpt met in- en uitpakken.  In de badkamer heb je een ronde badkuip met douchemogelijkheid daarin.

Royal Suite

De vier Royal Suites zijn gelegen op dek 12, nabij de Iconic Suites en Penthouse Suites. De suites zitten qua grootte tussen de Sky Suites en de Penthouse Suite in.

Penthouse Suite

De twee penthouse suites omvatten twee slaapkamers en twee badkamers.

Iconic Suite

De topsuites op de Celebrity Edge zijn zonder twijfel de 2 nieuwe Iconic Suites, gelegen aan de voorkant van het schip op dek 12. Je hebt hier hetzelfde uitzicht als de kapitein op de brug, want de Iconic Suites zijn een dek hoger gelegen dan de brug. Maximaal zes personen genieten van de eigen woonkamer, twee slaapkamers en twee badkamers. Fantastisch is het balkon met een hot-tub, een cabana en talloze zitjes.

Edge Villa

Inmiddels is een kamer met twee verdiepingen niet meer weg te denken op nieuwe schepen (onder andere Mein Schiff 2, MSC Bellissima). Ook op de Celebrity Edge zijn zes Edge Villa’s voorhanden, op dek 15. Op de begane grond bevindt zich de ruime woonkamer, groot balkon en bubbelbad. Op de verdieping erboven is de master bedroom en de badkamer. Vooral het balkon is voorzien van alle gemakken: een loungebank, schommelstoel, tweepersoonsligbed en de genereuze bubbelbad.

The Retreat voorzieningen

Zoals ik je al eerder vertelde mogen alleen suite gasten gebruik maken van The Retreat. Dit zijn exclusieve ruimtes op dek 12, 15 en 16 die alleen toegankelijk zijn voor suite gasten. Op dek 12 ligt privé restaurant Luminae at the Retreat, op dek 15 de lounge en op dek 16 liggen de overige faciliteiten die je doet denken aan een resort. Je vindt er een zonnedek, zwembad mét cocktailservice door de Pool butler en een bar. In de lounge zijn de gehele dag door drankjes en hapjes verkrijgbaar.

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de Celebrity Edge? Bekijk de mogelijkheden:

AMCA Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)