Cruisereiziger
InrichtingReisverslag

Top 5 Mooiste plekken op Celebrity Edge

Cruisereiziger Miriam reist 3 dagen mee op uitnodiging op de Celebrity Edge. Ze zal live verslag doen van alle faciliteiten aan boord. Volg haar via de website, Facebook, Twitter en Instagram. 

1. Rooftop Garden

Met stip op één: de Rooftop Garden (750m2) op dek 15. Hoog bij de schoorsteen heeft de Celebrity Edge een stadstuin, met echte planten en talloze leuke golvende tuinbankjes en verborgen hoeken om te zitten. Speel een tuinspel of geniet van de zon. Een tuinman onderhoudt dagelijks de daktuin waar je kunt rond wandelen, ‘s avonds een hamburger kunt nemen van de Rooftop Garden Grill en ondertussen geniet van het activiteiten overdag of avondentertainment zoals een muziekuitvoering of film.

2. Magic Carpet

Niet op één maar op nummer 2: het Magic Carpet aan de buitenzijde van het schip. Aan de stuurboordzijde bevindt zich een platform dat gedurende je cruise zich beweegt naar verschillende dekken afhankelijk van welke functie het Magic Carpet dat betreffende dagdeel gaat hebben. Je vindt er zitjes, een bar en plek voor livemuziek. Op het laagste dek (2) fungeert het als handig en luxe instapstation naar de tenders. Op dek 5 en 16 wordt de Magic Carpet onderdeel van de restaurants die daar liggen. Een bijzondere avond is ‘Dinner on the Edge’ waar je met een select gezelschap geniet van een exclusief diner (met toeslag) Bij dek 14 vormt de Magic Carpet een bar met zitjes naast de cabana’s van het zwembaddek.

3. Eden

‘Eden’ is de naam van een drie dekshoge lounge, gelegen aan de achterkant van het schip op dek 3,4 en 5. Het doet me denken aan de succesvolle diamanten bij zusterrederij TUI Cruises op de Mein Schiff schepen. Drie ontwerpers hebben de handen ineen geslagen voor deze voor Celebrity nieuwe unieke ruimte die in de morgen, middag en avond iedere maal een andere beleving biedt aan de gasten.  ‘s Morgens kun je hier rustig wakker worden met yoga en een kop koffie met een croissantje. In de middag wordt de ruimte gebruikt voor lezingen en proeverijen, zoals cocktails en wijn. ‘s Avonds verandert de ruimte in een podium voor muzikanten en andere optredens. Bovendien worden smaakzintuigen geprikkeld in het Eden Restaurant.

4. Modern luxury

Het gehéle Celebrity Edge schip krijgt ook een plaatsje in deze top 5. De inrichting van het schip, de sfeer, de mooie ruimtes, zelfs het buffetrestaurant doet sfeervol aan. Hoge ramen, veel licht en gebruikmaking van grijs, bruin en wit. Dat zorgt voor een rustige uitstraling over het gehele schip. Je ziet het in de bovenste foto’s al terug en hieronder het Grand Plaza op de foto.

5. Infinity balkons

Nieuwsgierig waren we zeker naar de Infinity balkonhutten. Hoe zou het aanvoelen als je geen ‘echt’ balkon meer hebt? De term balkonhut dekt eigenlijk niet meer de lading. Je hebt namelijk 918 hutten met een soort van serre voor je zelf. Met één druk op de knop schuift een gedeelte van het raam naar beneden en heb je zo een open serre gecreëerd. En heb je even geen zin in de koude wind, dan schuif je het gedeelte weer naar boven. Schijnt de zon nog wel maar is het te koud? Voortaan heb je een ideale plek om te genieten van het uitzicht en het zonnetje. We love it!

PS: Hieronder zie je een balkon van een mindervalide Aquaclass hut. Deze is iets breder dan een reguliere (Aquaclass) balkonhut.

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de Celebrity Edge? Bekijk de mogelijkheden:

AMCA Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)