Celebrity Flora officieel opgeleverd, woensdag vertrek uit Schiedam

Maandag heeft in Schiedam de officiele oplevering plaatsgevonden van de Celebrity Flora, het eerste expeditieschip van Celebrity Cruises dat speciaal voor de Galapagos Eilanden is gebouwd. De Nederlandse scheepsbouwer De Hoop is verantwoordelijk voor de innovatieve constructie van het 100-passagiers tellende cruiseschip. Het feestelijke moment aan boord werd bijgewoond door de voorzitter van moedermaatschappij Royal Caribbean Cruises Ltd. Richard Fain, diverse bestuurders van de Amerikaanse rederij en meer dan 70 bemanningsleden waarvan de meeste afkomstig zijn uit Ecuador.

‘De oplevering van de Celebrity Flora is een gedenkwaardig moment. Een nieuw schip ontwerpen speciaal voor de Galapagos Eilanden was een interessante uitdaging, maar we denken dat we daar met de Celebrity Flora perfect in zijn geslaagd. Het is natuurlijk een luxueus schip, maar ook het meest energiezuinige in zijn soort in de regio. Dit toont eens te meer onze toewijding voor duurzaamheid en het beschermen van het vitale ecosysteem van deze unieke plek’, aldus Richard Fain.

De Celebrity Flora vertrekt morgen vanaf de scheepswerf in Schiedam richting de Galapagos Eilanden. Volgens planning arriveert het na tussenstops in Las Palmas (Gran Canaria), Sint Maarten en Colon (Panama) op 8 juni in haar thuishaven Baltra. Daarvandaan staat op 30 juni haar Maiden Voyage gepland. In haar inaugurele seizoen staan er verschillende 11-, 12- en 17-daagse cruises naar bestemmingen in de regio op het programma. De verkoop hiervoor is reeds van start gegaan.

Cruisereiziger Marco mocht recent op de scheepswerf in Schiedam een exclusief kijkje nemen aan boord. Volg Marco digitaal met zijn tour over het gehele schip.

Wil jij met de exclusieve Celebrity Flora cruisen in de Galapagos Eilanden? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!