4 passagiers Royal Princess omgekomen bij botsing watervliegtuigjes

4 passagiers van het cruiseschip Royal Princess van Princess Cruises zijn maandag om het leven gekomen bij een botsing in de lucht van twee watervliegtuigjes. Het tragische incident gebeurde bij de stad Ketchikan in Alaska. Er vielen ook tien gewonden. Zij zijn opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de lokale autoriteiten zijn er op dit moment nog twee mensen vermist. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de botsing.

Een van de twee watervliegtuigjes voerde een excursie uit in opdracht van de cruisemaatschappij. Daar zaten 10 passagiers aan boord en 1 piloot. Het andere watervliegtuigje was bezig aan een privé-tour voor vier passagiers met ook 1 piloot. Niemand van hen overleefde de botsing. De cruisereizigers waren op de terugweg van een vlucht naar het natuurpark Misty Fjords National Monument in Alaska.

Princess Cruises heeft leden van haar ‘Care Team’ ingezet om de families te ondersteunen die zijn getroffen door het ongeluk. ‘We zijn diep bedroefd door dit nieuws en onze gedachten zijn bij hen die zijn omgekomen en de betrokken families. Princess Cruises geeft haar volledige support aan de reispartners van de getroffen gasten’, aldus de Amerikaanse rederij in een statement.

Royal Princess is bezig aan een 7-daagse ‘Voyage of the Glaciers’ cruise die op 11 mei vertrok uit Vancouver en op zaterdag 18 mei eindigt in Anchorage.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!