Cruisereiziger
FotoreportageReisverslag

Fotoreportage: Highlights van de Celebrity Edge

Cruisereiziger Miriam is aan boord geweest van de Celebrity Edge voor een korte kennismaking. In deze fotoreportage laat ze je een aantal highlights zien die nog niet in eerdere artikelen zijn verschenen:

Bars

De Celebrity Edge heeft op talloze plekken leuke restaurants en bars. Erg mooi gelegen is de Sunset Bar. Deze ligt nabij de Rooftop Garden (lees hier alles over de Rooftop Garden), zodat je met je drankje ook een plekje kan zoeken in de ‘stads’tuin.  Daarnaast vind ik zelf de martini bar in het Grand Plaza de moeite waard. De bartenders laten daar graag hun beroemde kunsten zien bij het shaken van de drankjes!

Wil je trouwens een specialiteitenkoffie? Dan ga je naar een van de bars rondom het Grand Plaza; het Grand Plaza Café of het Café al Bacio (specialiteitenkoffie vanaf $5), waar bovendien de hapjes altijd inclusief zijn. De koffie is dus vrij prijzig, maar je krijgt het naar keuze wel mee in een handige to-go/meeneem beker!

Wil je een gewone (gratis) koffie? Dan ga je naar Eden of naar het Oceanview Café waar zelftap-automaten staan.

Spa

De spa omvat een SEA Thermal Suite, een barbershop, kapper, fitness en diverse behandelmogelijkheden. Aquaclass gasten mogen de gehele cruise gratis gebruik maken van de Thermal Suite. Tip!  Daar heb je bovendien een geweldig uitzicht (en ook gouden pinguins) aan de voorkant van het schip.

Restaurants

Het buffetrestaurant op de Celebrity Edge heet Oceanview Café en is een prachtige open ruimte met hoge raampartijen. Je hebt ook de mogelijkheid om buiten op het terras achter te zitten. De plekken waar je eten uitkiest, zijn gecentreerd op een soort marktplein. Achter in het restaurant is een pizza station. Aan de voorkant bevindt zich een ijssalon.

Op de Edge vind je verder nog een aantal kleinere eetgelegenheden die ook inclusief zijn: het Eden Café in de Eden lounge heeft een kleine selectie en bovendien koffie/thee/sap/ijsthee automaten waar je de gehele dag door wat te drinken kunt halen. Bij het overdekte zwembad, het Solarium, ligt het Spa Café en Juice Bar waar je afhankelijk van het tijdstip van de dag een gezond ontbijt haalt en sapjes. Tenslotte vind je bij het buitenzwembad op het Resort Deck de Mast Grill, met een terras.

‘Hoofd’restaurants

Op de Celebrity Edge zijn vier restaurants die min of meer fungeren als hoofdrestaurant. Deze vier bieden elke avond hetzelfde signature gerecht van die avond. Daarnaast bieden ze elk regionale specialiteiten aan waar ze voor staan. In Normandie restaurant zijn het Franse specialiteiten, in Tuscan eet je Italiaans, in Cyprus worden Griekse specialiteiten geserveerd en in het Cosmopolitan vind je Amerikaanse gerechten met wereldse invloeden. Je kunt overigens op de Edge nog steeds kiezen voor een vroege of late zitting en een open zitting, waarbij je naar wens binnenloopt in één van de vier restaurants.

AquaClass gasten mogen gebruik maken van Blu, waar gezonde en wat exlcusivere gerechten geserveerd worden. Suitegasten hebben een eigen restaurant ‘Luminae’.

Specialiteitenrestaurants

Voor de specialiteitenrestaurants betaal je bij op de Celebrity Edge. Helaas niet altijd erg goedkoop (de prijzen staan achter beschrijving). Bij Raw On 5 eet je allerlei soorten zeevruchten. Je eet hier a la carte. Een voorbeeld van een aantal prijzen: Crispy Crab Cake $10, gestoomde mosselen $8, octopus carpaccio $9.

Op de onderste verdieping van de Eden Lounge ligt restaurant Eden ($65 p.p.) met een fantasievolle menukaart en namen van gerechten zoals Raindrops (Regendruppels) of The Garden of Eden.

De Rooftop Garden Grill opent voor lunch ($25 p.p.) en diner ($45 p.p.) Er staan leuke gerechten op de kaart zoals een Seafood Kebab, Bratwurst, Peppersteak of een Beer Burger.

Bij de Fine Cut Steakhouse ($55) ga je echt een avondje uit. Hier geniet je van fijne vlees- en visgerechten.

Le Grand Bistro met Le Petit Chef ($55) is een unieke ervaring, en niet alleen voor families met kinderen. De vier gangen van het menu worden op een bijzondere digitale manier gepresenteerd en gemaakt. Ik ga natuurlijk niet alles verklappen, maar plezier gegarandeerd. Er zijn twee tijden waarop de ‘show’ start.

Zwembaden

Op de Edge zijn in totaal 3 zwembaden, waarvan er eentje voor de suitegasten beschikbaar is op het eigen Retreat dek. Het hoofdzwembad op het Resort Deck doet fijn aan. Vooral de twee whirlpools zijn indrukwekkend: ze bevinden zich een dek hoger en torenen boven het dek uit.

Cruisereiziger Miriam reisde 3 dagen mee op uitnodiging op de Celebrity Edge vanuit Southampton.

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de Celebrity Edge? Bekijk de mogelijkheden:

AMCA Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)