Cruisereiziger
AccommodatieBadkamerBinnenhutBuitenhutBuitenhut met balkonEenpersoonshutFamiliehutReisverslagSuite

MSC Bellissima: een overzicht van de hutten aan boord

Cruisereiziger Miriam is aan boord van de MSC Bellissima in Southampton voor een korte kennismaking. MSC biedt op de MSC Bellissima dezelfde hut categorieën aan die je ook ziet op zusterschip MSC Meraviglia. Je vindt er liefst 2217 hutten waarvan meer dan de helft met een balkon. Bijzonder op dit schip vind ik de 8 duplex suiten met twee verdiepingen én privé-whirlpool. Ook de familiehutten vind ik fantastisch omdat de kinderen heerlijk in een stapelbed kunnen liggen en je toch (heel) veel leefruimte hebt als ze slapen.

De MSC Bellissima biedt 11 soorten hutten aan, waarvan Cruisereiziger zelf 8 typen heeft kunnen bekijken voor je; een binnenhut studio, een buitenhut voor families, de balkonhut (3 typen), een Duplex Suite en de MSC Yacht Club Deluxe Suite.

Binnenhut

Tussen de 650 binnenhutten bevinden zich 12 binnenhutten – interior studio genoemd –  alleen voor solo cruisereizigers. De 12,2 vierkante meter is zeer efficient ingericht in deze hut. Het bed van 1,40m staat tegen een lange kant aan. Elke hut op de MSC Bellissima heeft ZOE op het bureau staan, een digitale helpdesk-apparaat in 7 talen die je met allerlei vragen kunt helpen. Je hoeft alleen maar te zeggen “OK, ZOE” en ze zal je te woord staan.

De reguliere binnenhut heeft vrijwel alle standaardfaciliteiten behalve een sofa. De kledingkast staat daarnaast op een andere positie naast het kleinere bureau.

Badkamers 

De badkamers zijn in elke hut (t/m balkonhut) redelijk gelijk. De familiehutten hebben een badkamer met bad. De badkamers in de hogere categorieën hebben een marmeren wasbak unit in plaats van kunststof.

Buitenhut

Op de MSC Bellissima zijn weinig buitenhutten ( (136) te vinden. De buitenhut heeft (afgezien van het balkon) dezelfde indeling als de balkonhut. Op onderstaande foto’s zie je een familie buitenhut met veel leefruimte en een stapelbed. Nieuw ten opzichte van de Meraviglia, is dat het stapelbed zich direct tegenover de badkamer bevindt, oftewel bij het binnenlopen van de hut rechts/links.

Balkonhut

Het meest voorkomende kamertype op de MSC Bellissima is de balkonhut (1282x). Deze is identiek aan die op de MSC Meraviglia. Wisselend staat het bed of de (lange) sofa bij het raam. De sofa kan in sommige hutten omgebouwd worden tot sofabed. De hut is aangenaam lang. De standaard balkonhut heeft een ruime douche (met deur) in de badkamer. Zeep, shampoo en badschuim zijn via dispensers beschikbaar. In de hut is een bureau aanwezig met daaronder een koelkastje met (te betalen) drankjes. Onder het bureau bevindt zich een (heel goed verborgen!) la met föhn. Bij dit bureau bevinden zich twee Europese – en twee Amerikaanse stopcontacten en een usb-poort. De kledingkast heeft een hanggedeelte en een aantal planken, twee lades (met twee strandlakens) en een kluisje. De opbergruimte is dus beperkt tot deze kast. In de badkamer zijn nog wel plankjes om je toiletspulletjes neer te leggen. Het balkon is niet heel diep.

Balkonhut voor soloreiziger

Zelf mocht ik in een bijzondere balkonhut verblijven: een 1 persoonshut aan de achterkant van het schip met een groot balkon. Deze hut kan samengevoegd worden met een naastgelegen balkonhut waardoor je een extra slaapplek hebt voor een gezin.

Balkonhut voor mindervaliden

De balkonhut voor mindervaliden is uiteraard ruim opgezet met een eveneens grote badkamer. Om het balkon te bereiken met een rolstoel is een plank beschikbaar. Het balkon zelf ligt verhoogt doordat er een houten vlonder op is geplaatst. Zo is de drempel om terug de hut in te komen veel minder hoog.

Familie hutten

Op de MSC Bellissima zijn diverse hutten voor families verkrijgbaar in verschillende settingen. Aan de achterkant van het schip kunnen twee ruime familiebalkonhutten samengevoegd worden.

De familiehutten op de MSC Bellissima zijn een betaalbare optie voor gezinnen tot maximaal 10 personen. Je hoeft voortaan dus geen suite meer te boeken op het duurste gedeelte van een cruiseschip.  Doordat de hutten aan de achterkant van het schip gelegen zijn heb je diepe balkons. Ideaal voor een grote familie om deze gekoppelde hutten te boeken. Uiteraard zijn twee balkonhutten ook naast elkaar te boeken met een verbindingsdeur. In totaal heeft de Bellissima 175 mogelijkheden voor families.

Suites

Aurea Suite

De Aurea Suite ligt op een hoek aan de voorkant van het schip. Je hebt een ruime woonkamer (er ontbrak nog een tafel met vier stoelen) en een masterbedroom. Op het balkon heb je een whirlpool, twee ligbedden en een tafeltje met twee stoelen.

Duplex Suite

De Duplex Suite (8 stuks) liggen aan de voorkant van het schip. p de begane grond bevindt binnen zich een heerlijke rondzitbank, een sofabed en bureau. Buiten op het balkon staan een privébubbelbad en twee ligbedden. De whirlpool is ten opzichte van de MSC Meraviglia verhuist naar dichter bij de railing. Op de bovenverdieping is het vaste tweepersoonsbed met tv, inloopkast en badkamer met bad. Ook op de benedenverdieping staan een badkamer (met douche) en inloopkast tot je beschikking.


MSC Yacht Club Deluxe Suite

De MSC Yacht Club is op de MSC Bellissima, net als op de MSC Meraviglia, een drie dekken tellend complex aan de voorkant van het schip. Je hebt exclusieve toegang tot de Top Sail Lounge, het MSC Yacht Club Restaurant en Sundeck met o.a grill, zwembad en whirlpool.  Binnen het complex zijn in totaal 95 luxe hutten (over 4 dekken aan de voorkant van het schip) beschikbaar, waarvan 15 binnenhutten, 78 Deluxe Suites (met balkon) en 2 Royal Suites, gelegen op de hoeken van dek 15.  Alle hutten zijn uiteraard een slag groter dan de reguliere vergelijkbare hutten zoals de binnen- en balkonhut. De Royal Suites hebben een aparte slaapkamer en woonkamer en zijn gelegen op een hoek. Daardoor is er ruimte voor een privé bubbelbad en ruim balkon.

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de MSC Bellissima? Kijk eens bij:

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)