Cruisereiziger
DoopReisverslag

Foto’s: MSC Bellissima succesvol gedoopt door Sophia Loren

Zaterdagavond is in Southampton tijdens een feestelijke naamceremonie het nieuwe cruiseschip van MSC Cruises, MSC Bellissima, succesvol gedoopt. Hoogtepunt van het evenement was het uitspreken van de traditionele doopwens door doopmoeder Sophia Loren, waarna een champagnefles tegen de boeg van de ‘Beauty At Sea’ kapot werd geslagen. Daarmee is het nieuwe vlaggenschip en de 16e toevoeging aan de vloot van de Mediterraanse rederij, evenals het vierde schip dat in twee jaar tijd wordt opgeleverd, officieel in de vaart gekomen.

Het moment suprême vond plaats op de 96-meter lange promenade ‘Galleria Bellissima’ aan boord van de MSC Bellissima onder het oog van tal van sterren, VIPs, belangrijke reispartners, internationale media, het topmanagement van MSC Cruises en haar moederbedrijf MSC Group. De festiviteiten begonnen eerder op de avond in een prachtige grote tent aan de kade pal naast het schip. Vanwege storm Freya moest de ceremonie echter halverwege noodgedwongen binnen op het tweede cruiseschip in de Meraviglia-klasse worden voortgezet.

De doopceremonie, die onder leiding stond van de Engelse TV-presentatrice Holly Willoughby, begon spectaculair met een duet van de Italiaanse tenoren Andrea Bocelli en zoon Matteo Bocelli, geassisteerd door een kinderkoor. Aansluitend nam Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, het woord. Hij sprak o.a. over het belang van het beschermen van het milieu, voor nu en in de toekomst. Na een dankwoord van Peter Baillie, Sheriff van Southampton, heette Zoe, ‘s werelds eerste virtuele persoonlijke cruise-assistente de genodigden in 7 talen welkom.

Vervolgens was het de beurt aan Cirque du Soleil at Sea om een voorproefje te geven van de gloednieuwe shows VARÉLIA en SYMA die exclusief aan boord van de MSC Bellissima worden opgevoerd. Het publiek werd getrakteerd op een prachtig kleurrijk spektakel. Daarna toonde MSC Cruises haar maatschappelijke betrokkenheid. Antonio Paradiso, Managing Director MSC Cruises UK+IRL, kondigde een samenwerking aan met het goede doel Reuben’s Retreat, dat gezinnen met kinderen die kampen met levensbedreigende ziektes of handicaps ondersteunt.

De speech van Onorato, CEO van MSC Cruises, moest helaas vanwege de te harde wind worden afgebroken. Dit mocht de pret niet drukken, want het feest werd dus zoals gezegd voortgezet in het sociale centrum van het schip. Nadat de officieren zich hadden getoond op een bomvolle promenade doopte de Italiaanse actrice Sophia Loren officieel haar 14e schip. Er volgde een (virtueel) vuurwerk op het 80 meter lange LED-scherm, een van de hoogtepunten van de MSC Bellissima. De gasten sloten de bijzondere avond af met een galadiner.

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de MSC Bellissima? Kijk eens bij:

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)