Live aan boord van MSC Bellissima: 6 verschillen met de MSC Meraviglia

De MSC Bellissima is het tweede cruiseschip in de Meraviglia klasse van MSC Cruises. We moesten even op het schip wachten, want tussen het 1e en 2e schip ligt anderhalf jaar. Haar zusje, de MSC Meraviglia werd op 3 juni 2017 opgeleverd.  Hebben we hier te maken met een tweeling, die als twee druppels water op elkaar lijken of zijn er wel degelijk verschillen tussen beiden? Cruisereiziger Miriam is aan boord en ging op onderzoek uit.

1. Zoe

MSC Bellissima heeft als eerste schip in de MSC cruises vloot haar eerste digitale persoonlijke cruise-assistent, genaamd Zoë. Ze is het nieuwste gadget bij MSC for Me, het digitale innovatieprogramma van MSC Cruises. Een op maat gemaakt apparaat wordt speciaal ontworpen voor gebruik in de hutten aan boord en is beschikbaar in zeven talen: Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Braziliaans Portugees en Mandarijn. Deze digitale service biedt gasten een eenvoudige en stressvrije manier om informatie te vinden die traditioneel te verkrijgen is bij de Guest Relations-desk. Op deze manier kan de gast de informatie vinden zonder zijn hut te hoeven verlaten. De digitale persoonlijke cruise assistent zal ook beschikbaar zijn op de MSC Grandiosa.

 

2. Nieuwe restaurants

De Spaanse sterrenchef Ramon Freixa opende op de promenade op dek 6 van de MSC Bellissima een nieuw tapas-restaurant genaamd HOLA! Tapas Bar. Gasten kunnen er zich helemaal onderdompelen in de Mediterraanse levensstijl met heerlijke tapas-gerechtjes in de gezellige sfeer van een bar. Het nieuwe concept van Freixa is een van de 12 verschillende eetgelegenheden aan boord, waaronder ook het nieuwe Franse specialiteitenrestaurant L’Atelier Bistrot en patissier Jean-Philippe Maury’s Chocolaterie en Chocolate Bar.

3. Cirque du soleil

In samenwerking met Cirque du Soleil vinden in de Carousel Lounge 2 shows zes avonden in de week plaats. De twee shows heten SYMA – Sail beyond Imagination en VARÉLIA – Love in Full Color heten en zijn exclusief beschikbaar zijn op de MSC Bellissima. Helaas werden ze tijdens mijn paar dagen niet opgevoerd, maar ze zullen ongetwijfeld adembenemend zijn.

4. Kinderfaciliteiten

Nieuw kinderprogramma met thema magie

Op de MSC Bellissima zijn de activiteiten en faciliteiten voor kinderen in samenwerking met LEGO en Chicco verder verbeterd en uitgebreid. Fantastisch is de Lego speeltuin voor verschillende leeftijden waar je Lego en Duplo vindt. Daarnaast biedt MSC een nieuw ‘School of Magic’-programma aan en een wekelijkse Magic Talent Show.

5. MSC Yachtclub verbeteringen

Een schip in een schip. Dat is de MSC Yacht Club die MSC Cruises op de laatste klassen schepen introduceerde. Op drie hoogste verdiepingen zijn aan de voorkant van het schip ruime hutten gelegen (binnen, balkon en suites) met aanvullende ruimtes zoals de Top Sail Lounge (hapjes en drankjes de gehele dag door) en het MSC Yacht Club Restaurant. Nieuw is een trap tussen de Lounge en het restaurant dat beide dekken aan elkaar verbindt. Op het hoogste dek vind je het zonnedek met veel ligbedden, loungebanken een zwembad, whirlpool en een grill.

6.  Meer winkels op LED promenade ‘Galleria Bellissima’

Nieuw voor MSC Cruises is de uitbreiding van winkels aan de promenade. Dit is werkelijk het bruisende centrum van het schip. Ook op de MSC Meraviglia was de 96 meter lange promenade al aanwezig.

Ten opzichte van zusterschip MSC Meraviglia heeft de Bellissima drie extra winkels en 30% meer winkeloppervlakte. Dat maakt het aantal tot 13 winkels die samen meer dan 200 merken verkopen zoals Calvin Klein, Guerlain en typisch Italiaanse merken Furla en Coccinelle. Voor het eerst bij MSC hebben het winkeltream en het entertainmentteam de handen ineen geslagen. Zo zullen gasten tijdens het shoppen allerlei leuke acties en evenementen aangeboden krijgen. Bijvoorbeeld een jaren 60 Flower Glory party met veel zonnebrillen en de kans om producten te winnen.

Lees ook:

Wil je ook cruisen op de MSC Bellissima? Kijk eens bij:

MSC Cruises

 

Hoe is het cruisen bij MSC Cruises? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)