Cruisereiziger
Eten en drinken

De ultieme gids: Restaurants aan boord van de Celebrity Apex

Miriam cruiste op uitnodiging mee op de Celebrity Apex van Celebrity Cruises. In dit deel lees je alles over de restaurants aan boord. Bovendien geeft Miriam haar top 3!

Hoofd- en buffet restaurants

Oceanview Café – buffetrestaurant

Het Oceanview Café is het grootste buffetrestaurant aan boord van de Celebrity Apex dat inclusief is in de cruise. Centraal staat een hoge ruimte met daarin verschillende eilanden, waar je diverse soorten eten vindt. Alles wordt voor je op een bord gelegd. Achteraan is een prachtig buitenterras (tip!). Je vindt daar ook de pizzeria (vanaf 12:00 ‘s middags tot ‘s nachts). Het ontbijt wordt geserveerd tot half 11 in de ochtend, met daarna een iets minder uit gebreid ontbijt tot kwart over 11. Vanaf 12 uur is het lunch, tot zo halverwege de middag, waarna de snacks komen. Om zes uur is het dinertijd.

Gedurende de hele dag/nacht kan in het Oceanview Café koffie, thee en sap uit de automaten komen halen. Een medewerker doet dit voor je in verband met de hygiëne.  Het Oceanview Café heeft overigens ook een geweldige ijsbar met diverse soorten schepijs (én lekkers erbij) dat open is vanaf 12 uur ‘s middags tot halverwege de avond (inclusief!).

Cyprus, Normandie, Tuscan en Cosmopolitan

Celebrity Apex heeft vier relatief kleinere hoofdrestaurants in plaats van 1 groot hoofd restaurant. Ze liggen aan de achterkant van het schip op de dekken 3 en 4 en liggen fijn bij elkaar. Je kunt er op elk moment binnenlopen vanaf zes uur of half zeven. In het dagprogramma zie je precies welke wanneer opengaat. Ze bieden elk een aantal dezelfde vaste menu items. Daarnaast biedt elk resaturant eigen signature gerechten aan, afhankelijk waar het restaurant voor staat.  Het Cyprus restaurant geeft de roots weer van de rederij; met veel zeevruchten en gerechten uit de Middellandse Zee. Denk aan op Griekse wijze gegrilde zeebaars of kip-souvlaki met dille.

Zo kan je in het Franse Normandie kiezen uit typische Franse gerechten als Baked Brie Cheese en Heilbot geroosterd met lavendel.

Cosmopolitan biedt bijvoorbeeld een Manhattan Cut New York Strip Steak aan of salade met gerookte eend.

Tot slot biedt Tuscan een setting die geïnspireerd is door de Italiaanse mode en film. Je vindt hier bijvoorbeeld Toscaanse bonensoep, inktvis carpaccio, gegrilde tonijn en pasta gerechten.

Eden café

Het Eden Café is het buffetgedeelte dat bij de lounge Eden hoort. Je kunt er in de morgen een licht ontbijt en ‘s middags sandwiches/brood halen. Fijn is dat je een buitendek hebt met zitjes waar je in alle rust dit kunt opsmikkelen. Bovendien is hier een koffie/thee automaten buffet.

Specialiteitenrestaurants

Voor de specialiteitenrestaurants aan boord van de Celebrity Apex betaal je vrijwel altijd bij. Dit geldt alleen niet voor de restaurants Blu en Luminae die bestemd zijn voor een bepaalde categorie hutten. Daarover hieronder meer.

Le Grand Bistro

Het Franse restaurant Le Grand Bistro ligt bij het Grand Plaza. In de middag ($20) lunch je in een Frans cafeetje met elke dag een Plat du Jour zoals een Coq au Vin of een Croque Monsieur&Madame. Daarnaast mag je kiezen uit tal van typisch Franse baguettes, croissants en brioches.

Le Petit Chef

Ik noem Le Petit Chef toch apart, ondanks dat deze diner-ervaring in Le Grand Bistro wordt gehouden. Voor een toeslag van $55 nemen twee kleine strip figuren, die geprojecteerd worden op je tafel, je mee in hun wereld van koken. Ik ga niet teveel verklappen, maar plezier gegarandeerd voor het hele gezin!

Blu

Restaurant Blu is exclusief gereserveerd voor AquaClass gasten. Zij verblijven in een AquaClass hut en hebben daarbij een aantal voordelen zoals onbeperkt toegang tot de spa. Blu biedt veel tweepersoonstafels en een mooi menu met onder andere gezonde gerechten. Ook suitegasten mogen in dit restaurant komen. Je kunt er terecht voor ontbijt en diner. (Gratis voor AquaClass en Suites)

Eden

Eden is de fantastische lounge achterop het schip dat uit meerdere dekken bestaat. Op het onderste dek vind je restaurant Eden (toeslag $55) met een open keuken. Dit is het paradepaardje van de Apex; met gerechten gemaakt door koks die in Michelinrestaurants hebben gewerkt. De gerechten zijn geïnspireerd door de bestemmingen waar je op dat moment vaart.

Fine Cut

Het steakhouse (toeslag $45 voor lunch, $55 diner) van de Celebrity Apex heet Fine Cut. Dit restaurant zit op één van de verdiepingen van het Grand Plaza mét bovendien een buitenterras aan de zeekant. Het rundvlees wordt geïmporteerd uit Amerika, dus reken maar op flinke porties – naar keuze 😉 uiteraard -. Ben je geen liefhebber van steaks? Je kunt ook kip, lam of kreeft bestellen.

Raw on 5

Raw on 5 (gerechten zijn per stuk geprijsd) is het restaurant, ook gelegen aan de Grand Plaza, waar je zeevruchten en sushi (e.d.) kunt eten voor een lunch of diner. Je ziet dat cruisereizigers hier in de avond ook alleen hun voorgerecht komen nuttigen en vervolgens in een ander restaurant hun diner voortzetten.

Rooftop Garden Grill

De Rooftop Garden Grill (toeslag $25 voor lunch, $45 voor diner) is zonder meer het mooist gelegen restaurant aan boord! Het enige nadeel is dat bij teveel wind je servet van de tafel wordt geblazen 😉 Boek dus liever wat vroeger op de avond, zodat de glazen windschermen nog genoeg bescherming bieden. Op het menu staan uiteraard grill gerechten (vlees & vis). De desserts zijn werkelijk een feestje, zoals een cookie-taartje met vanille ijs of kersen-appeltaart.

Magic Carpet

Ook aan boord van de Magic Carpet kan je bijzonder dineren. Helaas was er op de cruise die ik maakte, teveel wind waardoor het geen prettige ervaring zou zijn. Ga in ieder geval een cocktail drinken op de mooiste bar van het schip!

Miriam’s top 3!

  1. Rooftop Garden Grill – Heerlijk buiten dineren in een parkachtige setting. Ga wel voor een avond als er iets minder wind waait.
  2. Le Petit Chef – Zeer vermakelijke diner ervaring met bewegende animaties op je tafel.
  3. Eden – Geniet in een sprookjesachtige omgeving van mooie gerechten.

Eet smakelijk!

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig naar de mooie Celebrity Apex? Bekijk de cruises bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)