Hurtigruten hervat expeditiecruises met MS Otto Sverdrup

Hurtigruten Expeditions heeft haar derde batterij-hybride aangedreven expeditieschip in haar vloot gelanceerd: de MS Otto Sverdrup. De MS Otto Sverdrup vertrok dinsdag vanuit Hamburg voor haar maiden voyage. Het betekent de start van de eerste expeditiecruises die de Noorse rederij vanuit Duitsland aanbiedt. Het gehele jaar door zal Hurtigruten Expeditions rechtstreeks vanuit Hamburg naar de Noorse kust varen. Het is tevens de herstart van expeditiecruises na een cruisestop van meer dan een jaar vanwege de coronapandemie.

“We zagen de wereldwijde pauze van de reisindustrie als een gouden kans om te investeren, te upgraden en onze schepen en producten te verbeteren. Als we weer gaan cruisen zal de MS Otto Sverdrup beschikken over een combinatie van geavanceerde groene technologie, waaronder nieuwe batterijpakketten, die een nog duurzamere manier van het verkennen van de Noorse kust zullen garanderen”, aldus Hurtigruten Expeditions CEO Asta Lassesen.

Na de herstart van MS Otto Sverdrup komt eind september ook MS Maud weer in de vaart met de eerste expeditiecruises die het hele jaar door in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden. Naast de afvaarten vanuit Hamburg en Dover omvat het winterprogramma van Hurtigruten Expeditions 2022/2023 ook Antarctica, West-Afrika, Alaska en vanaf januari 2022 de Galapagos-eilanden.

Cruises met Hurtigruten zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions BBI Captain Cruise Nordic

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!