Cruisereiziger
CruiseschepenReisverslagRenovatieReparaties & Werfbezoek

Fotoreportage: Alle veranderingen aan boord Oasis of the Seas

Dinsdagochtend verliet het vrijwel grootste cruiseschip ter wereld Oasis of the Seas het mammoetdok van Keppel Verolme. In de afgelopen twee weken vond de eerste reguliere 5-jaarlijkse onderhoudsbeurt van het cruiseschip van Royal Caribbean International plaats. De moeilijkste klus was het plaatsen van een nieuwe motor. Daarvoor werd een gat in de bodem gesneden zodat de oude motor eruit kon worden gehaald en de nieuwe erin gehesen werd. Een andere onderhoudsklus was het nakijken en bijwerken van de coating van het schip dat zich onder de waterlijn bevindt.

Cruisereiziger reist 2 dagen mee op de Oasis of the Seas van Rotterdam naar Southampton.

Als passagier merk je niet veel van deze onderhoudsklussen. In het droogdok zijn ook veranderingen doorgevoerd in de ruimtes waar je als passagier verblijft. Hierbij een overzicht van de meest zichtbare wijzigingen.

Restaurants

Het voormalige 3 dekken tellende hoofdrestaurant Opus Dining Room heeft een metamorfose ondergaan. Op de begane grond van dit restaurant vind je voortaan het grillrestaurant American Icon Grill. Dit restaurant, dat inclusief is, heeft op de menukaart gerechten van een typische Amerikaanse roadtrip waar je vele regionale favorieten zult vinden. Het restaurant wordt onderdeel van het nieuwe concept van Royal Caribbeans Dynamic Dining. Meer keuze door meer restaurants. Bovendien zijn er geen vaste dinertijden, geen vaste tafelzitting en geen verplichte formele avonden.

 

Op de tweede etage van het voormalige Opus Dining Room zit The Grande (inclusief), het klassieke formele restaurant met klassieke gerechten. Bovendien komt in de ene hoek van het restaurant het Oosterse restaurant Izumi. Vandaag was deze helaas nog niet open. De verbouwing is nog gaande.

 

Op de derde en laatste etage van het voormalige hoofdrestaurant, inmiddels ben je op dek 5 aanbeland, dineer je in Silk. Dit restaurant biedt Chinese, Japanse, Thaise, Vietnamese en Indiase specialiteiten.

Op dek 6 zitten bij de Boardwalk promenade, waar ook het carroussel staat, het nieuwe restaurant Sabor Taqueria en de Sabor Tequila Bar. In het Spaans betekent Sabor ‘smaak’ en heeft een Spaans/Mexicaanse menukaart. Voorheen zat visrestaurant Seafood Shack op deze plek. Ook de Donut winkel is ter ziele gegaan in dit gebied. Daar bevindt zich nu een Boardwalk Dog House voor de lekkerste, je raadt het al, hot dogs en worst. De Icecream Parlor zou veranderd worden in Cups & Scoops, maar heeft nog steeds vandaag de oude naam.  Het krijgt een gedeelte van het assortiment van de Cupcake Cupboard die voorheen op de winkelpromenade zat.

Exclusief voor gasten in Junior Suites of hoger werd bovendien op dek 17 (vooraan op het schip) het exclusieve Coastal Kitchen neergezet, waar je gerechten uit California en de Middellandse Zee geserveerd krijgt. Dit restaurant biedt ontbijt, lunch en diner aan. Overigens zijn de Suite Lounge en Coastal Kitchen min of meer geïntegreerd in elkaar. Een prachtige lichte ruimte met fantastische uitzicht.

Hutten

Royal Caribbean heeft tijdens het droogdok een aantal hutten verplaatst en nieuw gebouwd. Het meest opvallend zijn vier nieuwe Grand suites op de dekken achter bij het Aqua theater. Dit waren ook de plekken waar je een fantastisch uitzicht hebt op de show vanaf dek 11 en 12. We konden helaas nog niet zien of deze plekken nog voor iedereen te bereiken zijn, er werd nog druk gewerkt aan het realiseren van deze suites.

Een Royal Suite (12240) en een Presidentiele Suite zijn verdwenen op dek 12. In plaats daarvan liggen 8 nieuwe balkonhutten (stuurboord en bakboord) met uitzicht op zee. Jammer genoeg is de Kapel op dek 17 waar huwelijksceremonies konden worden gehouden, verbouwd tot een Royal Suite. Ook de tegenoverliggende Pinnacle Lounge is opgeofferd voor een Royal Suite. Beide liggen aan de voorkant van het schip waar ook de tweelaagse LoftSuites liggen.

Winkels

De tweede grote veranderingen zijn te zien in een aantal winkeltjes die weggegaan en nieuw ingericht zijn. In de winkelstraat, de Royal Promenade, is een Kate Spade Store te vinden. Deze designer uit New York biedt handtassen en accessoires aan. Aan de overkant van Kate Spade zit een nieuwe Michael Kors winkel. Hij biedt eveneens designer kleding, schoenen & accessoires.   De voormalige Guess store is veranderd in een Regalia winkel. Tot slot is Pets at Sea  (waar kinderen een eigen knuffel konden uitzoeken en aankleden) verdwenen voor een Britto shop. Van de artiest Romero Britto zie je schilderijen en kleinere kunstobjecten.

Lounges

Een aantal lounges is van plaats veranderd. Zo bevindt de Diamond Club lounge zich op dek 4 van het voormalige hoofdrestaurant. De Concierge Club (dek 11, voor gasten in een Grand Suite of hoger, Diamond Plus-leden en Pinnacle Club Crown & Anchorleden) heeft voorbereidingen gekregen voor een Wonderland restaurant. Daar vindt je vanaf maart 2015 zeer bijzondere en creatieve gerechten die je nergens anders ziet. Tot slot is de Suite Lounge (voor gasten in Grand Suites of hoger) verplaatst op dek 17. Je vindt er iedere morgen ontbijt en in de avond haal je er een drankje.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)