Foto’s: Rondleiding op de Oasis of the Seas (DEEL 2)

De Oasis of the Seas behoort, samen met haar zusje Allure of the Seas, tot de grootste cruiseschepen ter wereld. Het schip van Royal Caribbean International, dat in 2009 in de vaart kwam, is 360 meter lang, 47 meter breed en 72 meter hoog. Het biedt plaats aan maximaal 6.296 passagiers en 2.394 bemanningsleden. De indeling van het 18 dekken tellende schip kan het beste worden vergeleken met een themapark. Er zijn zeven verschillende ‘buurten’ met elk zijn eigen charme.

Cruisereiziger stapte dinsdag op uitnodiging van Royal Caribbean International aan boord van de Oasis of the Seas voor een overtocht van 1 nacht en maakte een rondleiding door alle buurten. Ga je mee?

4. Pool & Sports Zone (dek 15 en 16)

Voor warme dagen is de Pool en Sports Zone ideaal voor zonaanbidders en actievelingen. Op dek 15 zijn aan bakboord en aan stuurboord op het middenschip twee grote zwembaden te vinden. De Beachpool heeft een aflopend gedeelte waar je langzaam het water in loopt, net als op het strand. Prachtig en zeer rustig is het Solarium gedeelte aan de voorkant van dek 15. Dit gebied onder glas, biedt enkele whirlpools en ligbedden alleen voor volwassenen. Bij het Solarium Cafe worden ‘s ochtends (tip!) en ‘s middags ontbijt en lunch geserveerd. Voor ‘s avonds wordt een toeslag gevraagd.

 

Spectaculair in deze zone is de tokkelbaan, waarmee je over het negen dek diepe Boardwalk vliegt. Ook de twee flowriders, twee surf simulatoren, geven heel wat vermaak. Het Wipe-Out cafe daarnaast is een mooie plek om te zien hoe iedereen rechtop blijft staan op de surfboards. Voor de gehele familie staat het minigolfparcours klaar of het grote sportveld. De allerkleinsten hebben op dit dek een eigen waterspeeltuin, de H2O zone.

5. Vitality at Sea Spa & Fitness Center (dek 5 en 6 voorkant)

De spa op het schip strekt zich uit over 2 dekken aan de voorkant van het schip. Enorm groot is de fitnesszaal waar vele fitness apparaten staan en er lessen worden gegeven in bijvoorbeeld spinning, yoga of kickboxen. De spa biedt allerlei behandelingen aan, voor volwassenen maar ook voor kinderen en jongeren. De behandelruimtes bevat ook een thermal suite waar je kunt genieten van een stoomruimte, sauna en verwarmde stenen ligbedden (toeslag). Bij de entree van de spa bevindt zich het Vitality Cafe waar je plaats kan nemen voor een gezonde snack, kleine maaltijd of sappen (alles bij de prijs inbegrepen zonder toeslag).

6. Youth Zone (deck 14 voorkant)

De kinderruimtes zijn gelegen op dek 14 aan de voorkant. Allerlei verschillende ruimtes zorgen ervoor dat het de kinderen (en ouders) aan niets ontbreekt. De Kids Avenue brengt je naar het plein waar naar hartelust gespeeld kan worden. Het Adventure Ocean Programm staat garant voor verantwoord vermaak. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte ruimte, zoals de Nursery voor de allerkleinsten, een Adventure theater waar kinderen theaterles krijgen, een Adventure Science Lab voor proefjes en onder andere een workshop ruimte waar je met je kind een scrapbook of juwelen kunt maken.

De jongerenzones bevinden zich op het sportdek, op dek 15. Ze hebben een eigen lounge The Living Room en discotheek Fuel tot hun beschikking. Een mock-tailbar serveert non-alcoholische drankjes en sapmixen. Het programma voor de 12-17 jarigen bestaat bijvoorbeeld uit dj-workshops, internetten of lekker chillen met leeftijdsgenoten.

7. Entertainment Place (dek 4)

Wanneer het donker is geworden, wordt het op dek 4 aan de voorkant van het schip gezellig. In een klein buurtje bevinden zich de Comedy Live club, een Jazz on 4 en Blaze, de nachtclub. Een paar dekken hoger, op dek 8 en 9, ligt de andere nachtclub Dazzles. Deze is twee dekken hoog. Een aantal bijzondere shows wordt in het theater ten tonele gebracht, zo ook de nieuwe show Cats. Het is wel raadzaam om altijd gratis te reserveren om een plek te verkrijgen, voor bijvoorbeeld de acrobatiekshow Come Fly with Me dat speciaal voor het Opal Theater bedacht werd. Niet te missen! De shows in het Aqua Theater zijn ronduit spectaculair op het achterdek met synchroonzwemmen en indrukwekkende schoonspringers.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)