Foto’s: Rondleiding op de Oasis of the Seas (DEEL 1)

De Oasis of the Seas behoort, samen met haar zusje Allure of the Seas, tot de grootste cruiseschepen ter wereld. Het schip van Royal Caribbean International, dat in 2009 in de vaart kwam, is 360 meter lang, 47 meter breed en 72 meter hoog. Het biedt plaats aan maximaal 6.296 passagiers en 2.394 bemanningsleden. De indeling van het 18 dekken tellende schip kan het beste worden vergeleken met een themapark. Er zijn zeven verschillende ‘buurten’ met elk zijn eigen charme.

Cruisereiziger stapte dinsdag op uitnodiging van Royal Caribbean International aan boord van de Oasis of the Seas voor een overtocht van 1 nacht en maakte een rondleiding door alle buurten. Gaat u mee?

1. Boardwalk (dek 6)

Een echte eye-catcher van de Oasis of the Seas is de open achterkant vanaf dek 6. Ongeveer een kwart van de lengte van het schip is van binnen niet bebouwd met de bedoeling om een pier aan zee te creeren. Hier is de ‘Boardwalk’ te vinden met verschillende (nostalgische) attracties en eetgelegenheden voor alle leeftijden, maar met name gericht op families.

Bij binnenkomst valt gelijk de van hout gemaakte klassieke carrousel op. Op een van de 18 dieren kan je in de zeelucht daadwerkelijk rondjes zwieren onder begeleiding van passende kermismuziek.

Aan de achterzijde van het schip bevindt zich het Aqua Theater dat overdag dienst doet als zwembad en ‘s avonds verandert in een openlucht theater waar o.a. spectaculaire watershows, demonstraties en aerial acrobatiek worden getoond. Op de tribunes is er plek voor 600 mensen, die fantastisch uitzicht op zee hebben. Het theater wordt geflankeerd door twee klimwanden.

096oasis

De Boardwalk huisvest diverse restaurants. Bij Johnny Rockets waan je je in een typische Amerikaanse ‘diner’ uit de jaren ’50 waar je de beste hamburgers en milkshakes kan krijgen met op de achtergrond muziek uit de jukebox en als je geluk hebt live entertainment van het personeel. Heb je meer trek in een traditionele hotdog dan moet je zijn bij het nieuwe Boardwalk Dog House. Ook Sabor maakt zijn debuut op de Oasis of the Seas. Daar kan je genieten van de Mexicaanse keuken in een modern jasje.

Zon, zee en kermis. Daar kunnen zoetigheden voor jong en oud niet bij ontbreken. Cups & Scoops biedt vers gebakken cupcakes en Ben & Jerry’s ijs waarbij je zelf je topping kan kiezen. Voor diverse soorten snoep is Candy Beach ‘the place to be’. Met het snoepgoed in de hand kan je bij Britto de popart van de kunstenaar Romero Britto bekijken en kopen.

2. Central Park (dek 8)

De tweede open ruimte aan boord van de Oasis of the Seas is Central Park, geïnspireerd op het gelijknamige park in New York. Het ligt in het middengedeelte op dek 8 en is voor en achter dicht. De bovenkant is echter wel open, waardoor zonlicht en zeewind de tropische tuin kan binnenkomen. Meer dan 12.000 echte bomen, planten en bloemen zorgen voor een ontspannen atmosfeer.

Volwassenen komen in Central Park helemaal aan hun trekken met een keur aan restaurants. Liefhebbers van exclusief dineren trekken naar 150 Central Park, waar je een 6- tot 8-gangen diner kan nuttigen. Wil je wel lekker eten, maar minder lang tafelen dan bieden Chops Grille en Giovanni’s Table uitkomst. Chops Grill is de steakhouse op het schip met zowel plaatsen binnen als op de patio en Givanni’s Table serveert Italiaans eten waaronder pizza’s en pasta’s. Daarnaast is er nog het Park Cafe, een casual plek waar licht eten verkrijgbaar is zoals sandwiches, soep en salades.

Voor en na het diner is het goed toeven in de talrijke bars/lounges in Central Park. De Trellis Bar is een schattige, kleine buitenbar waar je kan zitten onder glazen luifels. Wijnbar Vintages serveert wijn per glas en organiseert ook diverse wijnproeverijen. De meest spectaculaire bar is zonder twijfel de Rising Tide, ‘s werelds eerste bar op zee die langzaam 3 dekken omhoog en omlaag gaat tussen Central Park en de ondergelegen buurt The Royal Promenade.

3. Royal Promenade (dek 5)

Onder Central Park ligt op het middengedeelte van dek 5 de Royal Promenade. Deze is gedeeltelijk verlicht door enorme dakramen. De Promenade, die zich qua lengte uitstrekt over bijna de helft van het schip, is overgenomen van de cruiseschepen van Royal Caribbean uit de Voyager- en Freedom-klasse. Het fungeert als centrale boulevard voor het schip: een plek om elkaar te ontmoeten en om te ontspannen. Er worden o.a. muziekoptredens gegevens en elke cruise vindt er de parade plaats van de hoofdrolspelers uit de films van DreamWorks Animation zoals Shrek, Madagascar en Puss in Boots.

De Royal Promenade is bijna twee keer zo breed als die op de meeste andere schepen van Royal Caribbean. Je vindt er Bolero’s, een nachtclub met een Latin-thema, de On-Air Club sports bar, nieuwe winkels zoals Kate Spade, Regalia en Michael Kors, een Engelse Globe and Atlas Pub, de sjieke Champagne Bar, de pizzeria Sorrento’s, Starbucks en Cafe Promenade, die snacks en kleine maaltijden serveert. Ook de Shore Excursions en Guest Services van het schip zijn aanwezig op de Royal Promenade.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)